luni, 27 aprilie 2009

„VIAŢA MEA NU E LA FEL DE BUNĂ CA A ALTORA!” - Ganduri negative (6)


De prea multe ori în viaţă oamenii se luptă cu aceste gânduri de inferioritate: „Nu sunt la fel de bogat ca alţii,” „Nu arăt la fel de bine,” „Nu am atâta succes ca alţii,” „Viaţa mea nu este aşa uşoară şi distractivă ca a altora,” sau „Totdeauna lucrurile le merg mai bine altora decât mie.” Aceste gânduri conduc la o autocompătimire majoră şi, în cele din urmă, la o viaţă de depresie. Devii convins că niciodată nu te vei putea măsura cu alţii şi, în consecinţă, trăieşti mult sub nivelul potenţialului pe care ţi l-a dat Dumnezeu.
Astăzi vom opri acest tipar de gândire mortal. Ia în considerare următoarea perspectivă: tocmai oamenii despre care tu crezi că au o situaţie mult mai bună ca a ta, pot gândi despre tine exact la fel! Nici nu ai idee ce le trece prin minte altora. Însă şi mai important este faptul că tu ai viaţa pe care ţi-a dat-o Dumnezeu şi nimeni nu o poate trăi mai bine decât tine.

Haidem să facem aceste gânduri roabe ascultării de Cristos.
SCHIMBĂ GÂNDUL AZI

1.Rezistă tentaţiei de a te compara cu alţii. Societatea ne antrenează să ne comparăm unii cu alţii, dar textul din 2 Corinteni 10:12 ne spune că dacă procedăm astfel, suntem fără pricepere. Priceperea este aceea care ne energizează să fim fericiţi şi liberi (Proverbe 3:13-19). Eliberează-te astăzi din capcana comparaţiilor. Încetează să te mai uiţi la banii, la înfăţişarea altora, sau la căsnicia şi la copiii prietenilor tăi. Ieşi din groapa în care te afunzi prin gânduri de genul: „ea este o mamă mai bună,” sau „el este un tată mai bun.”
Compararea aduce disperare.
2.Înţelege că Dumnezeu ţi-a rezervat un dar special. Există o porţie păstrată pentru tine pe care nimeni n-o poate lua (1 Samuel 9:23-24). Există o viaţă şi un destin rezervate doar pentru tine. Biblia spune că avem daruri diferite — nu competitive (Romani 12:6). Bucură-te de viaţa şi de darurile pe care ţi le-a dat Dumnezeu.
3.Trăieşte-ţi viaţa ca să-I fii pe plac lui Dumnezeu. 2 Corinteni 5:9 spune „De aceea ne şi silim să-I fim plăcuţi.” Când eşti preocupat să-I fii plăcut, nu te mai concentrezi la viaţa altora şi nu te mai compari cu ei. Încetează să mai trăieşti pentru a obţine respectul şi stima altora. Dumnezeu nu Se uită la comparaţiile tale, ci vrea să vadă dacă ai încredere în El şi dacă Îl onorezi. Textul din Coloseni 3:1-2 spune: „Dacă deci aţi înviat împreună cu Cristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Cristos stă la dreapta lui Dumnezeu. Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.” Noi trebuie să ne gândim la lucrurile de sus, care sunt veşnice.
4.Personalizează promisiunile lui Dumnezeu. Ori de câte ori observi o promisiune în Biblie, revendic-o punând numele tău acolo. Învaţă să accepţi că Dumnezeu ţi se adresează personal. De exemplu, în Luca 12:32 care spune „Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăţia,” personalizează: „Tatăl meu îmi dă cu plăcere Împărăţia!”
5.Încetează să mai gândeşti negativ. Aceasta înseamnă să nu te mai uiţi la ceea ce nu ai, ci să începi de azi te uiţi la ceea ce ai. Ai viaţă veşnică. Eşti copilul lui Dumnezeu. Faci parte dintr-o familie spirituală extraordinară. Eşti angajat într-o revoluţie — dinăuntru în afară! Când gândeşti aşa, creezi o atitudine de credinţă pentru tot ce are Dumnezeu pentru tine.
GÂNDEŞTE ŞI ROSTEŞTE
Sunt sigur. Viaţa mea şi destinul meu reprezintă darul special al lui Dumnezeu pentru mine.
Există o parte şi un loc în Împărăţia lui Dumnezeu rezervate special pentru mine.
Toate promisiunile Domnului mi se adresează personal.
Am o viaţă extraordinară, pentru că Dumnezeu e Tatăl meu şi a ales să-mi dea cu plăcere Împărăţia Sa.
GÂNDUL ENERGIZANT PENTRU ZIUA DE AZI:
Nu duc lipsă de nimic şi de aceea nu sunt invidios pe nimeni pentru nimic!

6 comentarii:

  1. Bravo ,Alexandru,faci o treaba excelenta !Tine-o tot asa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda..de multe ori m-am gândit că viaţa unora din jurul meu trebuie să fie numai şi numai roz.Dar am avut ocazia sa discut cu unii dintre ei şi mi-au spus că nu trebuie să fiu invidioasă pe viaţa lor.Deşi unii par că nu au probleme şi mereu afişează un zâmbet,asta nu înseamnă că au o viaţă chiar aşa perfetă cum pare.
    Dumnezeu ne-a creat unici şi asta înseamnă că nu trebuie să ne plângem de cum arătăm sau de cât puţin avem.Teoretic e uşor de spus...Domnul să ne ajute să ne înţelegem unicitatea şi valoarea pe care o avem în ochii Lui.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca traim dupa principii de genul: eu sunt tu plus unu sau tu minus unu, totul va merge pe dos. fiecare din noi este unic si are ceva unic de oferit.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Elvis, multumesc de apreciere.
    @Andreea ,asa sa traim. "Domnul să ne ajute să ne înţelegem unicitatea şi valoarea pe care o avem în ochii Lui" - si daca vom ramane in ascultare, credinta fata de El, nu vom gresi ramanand in Cuvantul Sau si promisiunile Sale.

    @Flacara Sperantei ...Glorie Domnului...ISus Christos ar fi venit jos pe pamant si pentru un singur muritor pacatos ca sa il salveze.

    Fiti binecuvantati cu putere si intelepciune de sus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit cartea: "Puterea credintei", scrisa de V.N.Peale, care a fost redenumita in: "Puterea gandirii pozitive" pentru a putea fi adresata unui numar mai larg de cititori. in afara de Biblie, acea carte este o carte extraordinara care m-a ajutat sa gandesc pozitiv si sa experimentez puterea credintei in viata mea si sa renunt la a ma mai compara cu alti oameni. este extraordinara tema pe care ai ales-o, legata de gandirea pozitiva. nu am mai citit de ceva timp acea carte dar citind astazi pe blogul tau mi-am reamintit de ea si mai ales am fost incurajata sa gandesc mai pozitiv. asa cum a spus si elvisica, faci o Lucrare minunata pentru Domnul! Pace!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te salut Sonia si multumesc de recomandare. Interesanta strategia de schimbare a titlului pentru a face mai accesibila si atragatoare cartea.

    Si eu iti doresc sa investesti in inima ta si in cei din jurul tau spre SLava Lui.

    Masura dragostei noastre pentru Dumnezeu este masura in care ne iubim aproapele.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică