miercuri, 3 octombrie 2007

Eu,barbatul



















Citatul lui Teddy Roosevelt.....

“Nu criticul conteaza, nu cel care iti arata cum poate sa se impiedice un barbat puternic, sau care sunt locurile unde faptuitorul ar fi putut sa lucreze mai bine.Meritul apartine omului care coboara in arena, a carui fata este plina de praf, de transpiratie si sange, care se lupta cu curaj..care cunoaste marile entuziasme, marile daruiri, cel care se consuma pe sine pentru o cauza demna, care cunoaste cel mai bine biruinta finala si care in cazul cel mai rau, daca nu reuseste, cel putin esueaza pentru ca si-a asumat riscuri mari, astfel incat locul lui nu va fi niciodata alaturi de sufletele reci si sperioase care n-au cunoscut vreodata victoria sau infrangerea”.

Este calauza ta spirituala demna de incredere? Stii ce a pus Dumnezeu in inima ta si care au fost intentiile lui Dumnezeu pentru ca ea sa bata ? Stii care este perspectiva lui Dumnezeu cu privire la maturitatea ta? Cat de radical te-ai schimba daca ai lua decizia sa iei Cuvintele lui ISUS in mod serios si real in viata ta?

Eu, barbatul este intr-adevar o carte cu mesaj transformator, influenteaza pozitiv pentru ca analizeaza barbatul din perspectiva lui Dumnezeu. Lucrul acesta sa fie oare un exclusivism al autorului...dorind sa se adreseze doar masculinitatii? Nicidecum...in carte se pot regasi aventura, pasiunea si libertatea fiecarui om, ce se afla in dorintele si nazuintele fiecarui, barbat sau femeie.

De altfel veti fi surprinsi placuti sa vedeti cum in librariile din tara cei care cumpara cartea indeosebi sunt de fapt “ele” femeile .

Cartea este una despre viteji, eroi, revolutzionari, printese si printi, intr-o sintagma batalia ce se duce in inima fiecarui om.

Pentru pasionatii filmelor istorice li se ofera o caracterizare deosebita a celor doua personaje din Braveheart si Gladiatorul, se recurg la aceste filme nu pentru caracterul lor comercial ci pentru a arata valoarea lucrurilor simple. Ce are cu adevarat impact si o influenta pozitiva in societate? Un barbat adevarat, un om simplu dar pus la dispozitia lui Dumnezeu, un om care vorbeste cu El , umbla cu El , discuta liber il impresioneaza doar pe Dumnezeu .Poti fi chiar tu unul dintr ei...cartea are un scop nobil te va determina sa iti incepi propria ta expeditie..propriul tau jurnal de experiente..de lupte ...si asa cum cartea este presarata de citate celebre nu vei putea ramane indiferent si ignorant ci te vei apuca de drum .

Domnul Isus Hristos a fost singurul barbat adevarat, Scriptura spune ca El “a iubit pana la capat”, nu i-a fost rusine de identitatea pe care o avea si in pofida faptului ca lumea il considera un nebun EL a ramas neschimbator fata de Voia Tatalui din ceruri.. Isus Hristots a fost un barbat adevarat iar un barbat adevarat nu este un « nice guy” termen folosit de J.E. pentru a sublinia caracteristiciile « baietilor de treaba » Calitatea individuala de A FI CRESTIN insumeaza mult mai mult decat a fi doar un barbat de treaba “ care nu fumeaza, nu bea si nu deranjeaza pe nimeni”. Motivatia lui corecta este sa privim spre exemplul suprem al dragostei, spre Cel care a avut cel mai mare impact prin jertfa SA de la Golgota si a avut o influenta pozitiva in viata ologilor, vamesilor, orbilor, ucenicilor si intreii omeniri.

Pentru ce pledeaza autorul? Pentru recuperarea sufletului masculin din lupta cu mentalitatea stricata contemporana si prinsa intr-o societate a simturilor si foarte slabita din puunct de vedere spiritual.

“EU, barbatul” o carte care” trebuie “ spus la imperativ citita de catre”el”si “ea” pentru ca nu este o carte care ofera pasii spre succes marital, financiar, sau succces in dobandirea unor avantaje sau favoruri lumesti,cum sa ai faima, reputatie, popularitate sau renume, ci este un tezaur de reconstructie divina a inimii umane frante si zdrobite de eul fals. Solutia este ca doar la Dumnezeu gasim adevarata vindecare a inimii..pentru ca El a creat-o in structura fiintei noastre.

Dupa caderea in pacat, omul nu a mai recunoscut care sunt intentiile lui Dumnezeu cu privire la scopul si dorinta Sa pentru care L-a creat si il iubeste neconditionat..

Daca iti doresti o viata primejdioasa si sa renunti la automultumirea ta, si la tendinta multora de autosfintire prin propriile puteri si fapte, daca inca il mai descoperi pe Bunul Parinte din zona ta de confort, daca preferi sa vezi lumea spirituala de pe fotoliul tau caldut, prin prisma experientelor televizate ale altora – atunci nu poti spune ca il cunosti si ca il iubesti pe Dumnezeu, ca traiesti aventura vietii tale cu Dumnezeu. El ne cere sa il vedem in aventura si la lupta in schimbarea nostra launtrica,in ruga, in minunile cotidiene, in frumusetea simplitatii, in culoarea cerului senin, in relatiile cu ceilalti oameni, in partasia cu Biserica Sa.

Un capitol deosebit de real crestinism il ofera primul capitol” Inima ca o prada” . Iar inima lor neimblanzita ii face sa simta o dorinta innascuta de a explora lumea.

Cuvintele lui Eldredge sunt tributare principiilor biblice . Dumnezeu are atatea frumuseti de dezvaluit, insa eu iti las doar o provocare, iar ceea ce iti doresc eu este sa le cauti personal, sa fii vulnerabil si sa recunosti ca fara Dumnezeu nu traiesti la intensitate, nu vei fi implinit niciodata cu toate succesele tale si biruintele tale, cand de fapt El face singur toate aceste lucruri in viata ta. Alege sa te aventurezi in viata crestina nu dupa ce spun ceilalti, dupa ce ti-au povestit altii ci sa te duci tu direct la tinta, la sursa ta personala de putere.

Asa cum un surfer asteapta chemarea marii si sa prinda cel mai bun val, isi focalizeaza toata energia pentru a savura curentii marini, la fel tu daca te vei simti un barbat adevarat vei dori sa cazi in “valul” lui Dumnezeu. Auzi tu chemarea lui Dumnzezeu de a-ti remodela inima . Dumnezeu este viu, El inca lucreaza,inca are oameni.Tot ce iti trebuie este decizia.

Daca iti mai aduci aminte cum a fost cand ai traversat prima data strada, sau cand ai urcat ultima data pe un munte, vei observa ca acestea sunt doar elemente auxiliare, cred ca adevarata barbatie este sa cobori in tine insuti si sa ingenunchezi in sufletul tau, sa iti traiesti aventura vietii tale cu Dumnezeu, sa il lasi pe El sa iti redefineasca masculinitatea, “inima” sa iti slefuiasca atitudinile si sa iti ofere un caracter demn ca al Fiului Sau..

Eu, barbatul te va ajuta sa te ocupi de repararea nu musamalizarea propriilor fisuri ale caracterului. Daca nu o vei face inima ta se va inrautatii,ceea ce va duce la distrugerea temeliei morale a caracterului unui barbat adevarat.

Ai aflat intentia lui Dumnezeu pentru un barbat si traiesti conform vocatiei la care ai fost chemat?

Nu te desparti de inima ta ci activeaz-o prin puterea Duhului Sfant din starea de inertie si plafonare in care se afla si astfel vei fi un om care vede mai departe decat altii , mai mult decat altii si inainte ca sa vada altii.

Ultima fila a cartii provoaca pe orice cititor sa isi completeze propriul capitol de traire cu Dumnezeu, la fel cum viata ta este asemanata cu o carte deschisa, de cand te nasti se deschide prima fila pana cand vei pleca din lumea aceasta si se va incheia ultima fila a cartii tale de pe pamant.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică