miercuri, 23 februarie 2011

Seminar cu tema "Mentor si ucenic"

Obiectivul unui mentor este foarte simplu: sa directioneze un om ( sau cati mai multi oameni) inspre relatia vitala cu Dumnezeu, cel care poate schimba inima, transforma mintea si mantui viata unui om.
“Cine sunt oamenii care v-au ajutat sa deveniti ceea ce sunteti astazi”? Care au fost mentorii tai? Care a fost contributia lor in viata voastra?
Mentorul este un om care PRIMESTE SI TRANSMITE mai departe.
Mentorii sunt cei care au devenit vulnerabili, sinceri si onesti, care urasc ipocrizia si isi impart inima si viata generatiei urmatoare, isi impartasesc cele mai marcante experiente de viata, daruiesc nu doar povestile lor de succes, ci si insuccesele lor, falimentele si esecurile spirituale, dezamagiri si descurajari, greseli si defecte, slabiciuni, pacate care sunt greu de observat si niciodata nu vor oferi altora RETETELE lor de succes si formulele lor prestabilite.
Cine are un astfel de mentor realizeaza cat de bogat este sufletul sau pentru ca cea mai mare dovada de dragoste a unui prieten este sa iti spuna Adevarul. Acest lucru necesita comunicare si curaj.
Un mentor nu are dreptul sa corecteze atitudinile gresite ale unei persoane dupa ambitiile sau dorintele personale ci il include pe Dumnezeu in acest proces de transformare launtrica intreband direct:
” Ce parere are Dumnezeu de modul in care ii tratezi pe ceilalti?”
sau “Ce spui tu, Domnului ii place ceea ce vede la tine?”. Astfel omul cercetat si sensibilizat de Cuvant va proceda corect indreptandu-si viata dupa voia lui Dumnezeu, nu dupa voia oamenilor.
Un mentor nu este cineva care sa iti dea mereu sfaturi si solutii, ci o persoana care stie cum sa te apropie de cea mai importanta Persoana din Univers- Dumnezeu. Este omul pus la dispozitia Lui si care slujeste oamenilor fara ca sa le creeze dependenta de el ci de Creator. Aici invatam cu totii o lectie importanta, tendinta de a iesi in evidenta este diabolica iar pericolul il constituie mandria.
Cea mai mare bucurie a unui mentor spiritual este sa vada tineri care asculta, urmeaza si aplica principiile si Cuvantul lui Dumnezeu pentru viata lor.Dumnezeu vrea si in aceasta generatie de credinciosi sa lucreze in noi si prin noi spre binele celorlalti oameni.
Cerceteaza-te si descopera care au fost oamenii care au lucrat,slujit si s-au sacrificat pentru tine si fara de care nu ai fi ajuns vreodata un urmas credincios al lui Isus Cristos.
In slujba lui Christos
Ioan Alexandru Tantar

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică