vineri, 10 octombrie 2008

A murit George Emil Palade, singurul roman castigator al premiului Nobel


Omul de stiinta si singurul roman care a castigat un premiu Nobel, George Emil Palade, a murit la varsta de 96 de ani, in Statele Unite ale Americii, informeaza Realitatea TV. Cercetarile sale in biologia celulara au fost rasplatite in 1974, cu premiul Nobel pentru Fiziologie si Medicina.Principalul subiect al cercetarilor lui Palade a fost explicatia mecanismului celular al productiei de proteine. De asemenea, omul de stiinta a mai pus in evidenta particulele celulare la nivelul carora se realizeaza biosinteza proteinelor. Acestea poarta numele de ribozomi sau "corpusculii lui Palade".George Emil Palade s-a nascut in 1912, la Iasi, intr-o familie de intelectuali. In 1930 s-a inscris la Facultatea de Medicina din Bucuresti, iar in 1946 a plecat in America, impreuna cu sotia Irina Malaxa, pentru a-si continua studiile postdoctorale. In 1973 a inceput sa predea biologia celulara la Universitatea Yale, iar in 1983 a devenit asistentul decanului Universitatii.A fost membru al Academiei Americane de Stiinte si a celei de Arte si Stiinte. Alaturi de premiul Nobel, pe care l-a impartit cu Albert Claude si Christian de Duve, Palade a primit numeroase premii in SUA, inclusiv Medalia Nationala pentru Stiinta, in 1986.Pentru activitatea sa, in 2007 presedintele Traian Basescu l-a premiat cu cea mai inalta distinctie a Romaniei, Ordinul Steaua Romaniei in grad de Colan. La vremea respectiva, presedintele Basescu afirma despre Palade ca este "singurul roman in viata care detine aceasta recunoastere".

Sursa: hotnews


Asculta doar Sfatul Lui



Doamne, vreau ca glasul Tău să mă influenţeze cel mai mult,
vreau ca părerea Ta să fie cea pe care de-abia aştept să o aud
şi felul în care Tu vezi lucrurile - cel mai important
în procesul de luare a deciziilor.

Gandul si versetul zilei




An ounce of obedience is worth more than a ton of prayer.

Un gram de ascultare valoreaza mai mult decat o tona de rugaciune.

1 Samuel 15:22-23 But Samuel replied:
"Does the LORD delight in burnt offerings and sacrifices
as much as in obeying the voice of the LORD ?
To obey is better than sacrifice,
and to heed is better than the fat of rams.
23 For rebellion is like the sin of divination,
and arrogance like the evil of idolatry.


1 Samuel 15:22. Samuel a zis: „Îi plac Domnului mai mult arderile de tot şi jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele, şi păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor.

23. Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, şi împotrivirea nu este mai puţin vinovată decât închinarea la idoli şi terafimii.

Conferinta Pasiune pentru Isus



Conferinţa „Pasiune pentru Isus” se va desfăşura în perioada 9-11 octombrie 2008.

În zile ca şi cele în care trăim, avem mai multe scoli teologice, mai multe cărţi devoţionale, mai multe website-uri creştine, însă pasiune arzătoare tot mai scăzută. Aceste trei zile sunt destinate tuturor acelor care caută o relaţie reală, vibrantă cu Isus. Tematicile discutate vor atinge puncte precum intimitatea cu Mirele Isus, rugăciunea ferventă, urgenţa în ceea ce priveşte vremurile în care trăim.

Fiecare zi a conferinţe va cuprinde două sesiuni de învăţătură specifică precum şi sesiuni de întrebări şi discuţii, scurte seminarii de aprofundare.

Conferinţa este găzduită de biserica creştină Neemia, Bratei, jud. Sibiu. Oferim cazare, însă nu şi masă.

Program

Programul de va desfăşura după cum urmează:

- Joi (09.10), 19.00-22.00: Sesiunea I
- Vineri (10.10), 10.00-13.00: Sesiunea II; 14.00-17.00: Seminarii; 19.00-22.00 Sesiunea III
- Sâmbătă (11.10), 10.00-13.00: Sesiunea IV; 14.00-17.00: Seminarii; 19.00-22.00 Sesiunea V

Vorbitori:
- David Gordon (IHOP-AC, Carolina de Nord, SUA)
- Claudius Samartinean (BHOP, Bazna)

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică