luni, 11 august 2008

Jefuitorii sufletului si inimii

















Anul trecut in tabara de la Arpas...am citit tuturor un eseu compus de Doris din Sibiu intitulat " TU esti capodopera"- Omul " Coroana creatiei lui Dumnezeu.Dupa mesajele avute din Cuvant si studiile avute, ea a fost inspirata de Duhul Domnului. Anul acesta intr-o dimineata in timpul de rugaciune si meditatie am fost cercetat sa vorbesc despre lucrarea satanei si despre modul in care el ne fura bucuria - trimitand hotii sai ( agentii sai) prin ingrijorari, stress, ispite care sa ne determine sa ne pierdem entuziasmul si veselia pentru Dumnezeu. Dupa rugaciunile avute..Doris a compus in tabara de anul asta un alt eseu intitulat " Jefuitorii sufletului si inimii".

Acum va redau ce am citit in tabara.
Domnul sa ii binecuvanteze darul si talentul.

"TE IUBESC din inima, Doamne, taria mea!"

“Ce frumos! Ce minunat te-am creat copilul Meu! Hei, voi legiuni de ingeri, priviti! Veniti si vedeti… El este al Meu! Nimic si nimeni nu se va putea atinge de el pentru ca Eu sunt cu el! Nu va putea fi smuls din mana Mea atotputernica! Priviti, I-am daruit maini- cu ele va face lucruri mari, doua picioare- ii vor fi de mare folos in umblarea sa prin viata ce i-am pregatit-o, ochi cu care sa priveasca romanticul cadru care L-am proiectat numai pentru el, urechi- sa tresalte la auzul soaptei Mele, gura cu care va vorbi toate intamplarile, nazbatiile, durerile si poate alte nimicuri care vor conta, si cel mai important- sufletul! Oh, el va fi centrul tuturor lucrurilor. De aici se vor revarsa rauri de bucurie sau de tristete- aici se vor naste marile visuri si DRAGOSTEA pentru Mine... Nimeni nu va fi ca el!”

...undeva ascuns, privind tiptil la extravaganta prezentare a noii comori a lui Dumnezeu, diavolul privea rosu de manie la bucuria cerului...

“Ihhh! Da, da, daaaa! Te bucuri Tu, Dumnezeule, impreuna cu nevrednicii Tai ingeri, de noua capodopera, dar stiu eu cum sa-ti vin de hac. Da, recunosc, e minunat omul creat de Tine, pentru ca nimeni nu iti poate masura imaginatia si puterea, dar... las’ ca stiu eu ce sa fac! Tot te voi distruge...!”

Dumnezeu a asezat cu grija comoara Sa pe Pamant si il privea zambind de sus, din inaltimile cerului. Intre timp, satan complota impreuna cu igerii sai cum sa zdrobeasca minunata capodopera.

“Voi, dragii mei aliati de incredere... Avem o noua misiune care cu siguranta va avea mare succes! In sfarsit vom putea dezarma pe Dumnezeu! Noi VOM PUTEA DOMNI! Vedeti, acolo jos pe Pamant...OMUL! Ih, uratul. Trebuie sa avem grija de el! Daaa... Mare grija... trebuie sa-l privim, sa-l amagim, sa-l momim incetul cu incetul... Vom afla ce ii place, ce nu ii place, ce il satisface, ce il face fericit si ce isi doreste, sa ii dezvaluim visele si sa i le implinim! Da, da, daaa ! Oh, voi preaiubitii mei ingeri… in sfarsit aveti cu ce sa va ocupati timpul vesnic- NOUA MISIUNE: JEFUIREA SUFLETULUI OMENESC!

Am auzit ca Dumnezeu i-a dat un suflet de unde se vor revarsa rauri de bucurie SAU tristete, si cica de acolo se va naste DRAGOSTEA pentru El! Ha, ha!” izbucnira toti.

“Planul meu e altul...

Hei, tu, ‘ISPITA’- uite care e misiunea ta: urmareste privirile omului, vezi ce ii face placere sa priveasca, ce isi doreste sa detina!

POFTA’- tu..., tu vei momi inima lui! Il vei face sa isi doreasca cu ardoare ce nu poate avea!

SLABICIUNE’- tu ocupa-te de trupul lui! Are maini, are picioare... stii tu cum sa te ocupi de firava lui fiinta.

TRISTETE’- alunga fiecare prilej de bucurie din viata omului. ‘SLABICIUNEA’ te va ajuta sa il intristezi in cele mai efemere bucurii!

MINCIUNA’- limba gurii lui iti apartine. Cand va vrea sa spuna ‘ADEVARUL’- lupta cu el si sigur vei birui!

NECREDINTA’- taie-i in mii de bucatele speranta inimii! ‘MINCIUNA’ te va ajuta soptind in mintea lui tot felul de neadevaruri...

AMARACIUNE’- uita-te la viata sufletului lui; seaca acel rau, amareste-l, fa-l sa se simta neajutorat, limitat, bun de nimic si fara scop. ‘POFTA’ te va ajuta! Cand va crede ca a gasit satisfactie in ceea ce isi dorea, va apela la tine inima lui, adica va gusta amaraciune.

Voi, toti ceilalti, ‘NECAZUL, FRICA, URA, CURVIA, PREACURVIA, NECURATIA, DESFRANAREA, INCHINATORUL DE IDOLI, CEARTA, MANIA, NEINTELEGERA, CEARTA DE PARTIDE, PIZMA, CRIMA, BETIA, IMBUIBAREA’ si prietenii lor... TOTI veti jefui pe OM! Il veti lasa gol, singur, mort in PACAT!

Mergeti- jefuiti! Eu, si aliatul meu, Moartea, suntem cu ochii pe voi!”

Intr-o clipa toti s-au cuibarit in sufletul curat al omului... El, nu si-a dat seama ca lucruri si fapte anormale au luat nastere, decat prea tarziu, pentru ca a fost orbit intr-un final de PACAT. ‘POFTA, SLABICIUNEA, TRISTETEA, MINCIUNA, NECREDINTA, URA, MANIA, si toate celelalte au avut SUCCES, iar diavolul aproape ca se declarase INVINGATOR! Credea ca a reusit, ca in sfarsit il ruineaza pe Dumnezeu, il bate la ceva, si nu la orice, ci la ce ii e cel mai drag Lui, ceea ce este cel mai de pret si iubeste cel mai mult- OMUL-TU!

Dumnezeu, insa, stia totul... stia inca inainte de a crea omul, planul satanei, decaderea omului si jefuirea sufletului sau, tocmai de aceea a pregatit SALVAREA!

“Nu am de ales, Fiule! Tu esti ‘biletul’ lui, tu vei da o noua viata capodoperei mele, Tu il vei intregi si il vei ajuta sa redescopere ceea ce a fost pus in el inca din vesnicie! Sangele Tau va distruge acei microbi ai inimii si ii vei reda viata!”

Isus a rabdat in tacere ce Tatal a randuit si..A BIRUIT PACATUL SI MOARTEA! Cand diavolul a crezut ca este invingator, sangele lui isus i-a spulberat bucuria din Adanc!

Inima omului a fost reintregita si spalata, i s-a dat libertatea sa aleaga si... celor care L-au ales, El, Biruitorul, Creatorul, Atotputernicul Salvator, a pus in locul ‘MANIEI’- ‘RABDARE’, in locul ‘TRISTETII’- ‘BUCURIA’, in locul ‘AMARACIUNII’- ‘DULCEATA VIETII’, iar in locul ‘NECREDINTEI’, El, chirurgul Divin intinse mana in trusa si scoase acul ‘CREDINTEI’ si firul ‘NADEJDEI’... A cusut sufletul ranit si l-a pus la loc si in soapta i-a spus: “ESTI ELIBERAT! Copilul Meu, Te iubesc si nu te voi parasi! Nimic nu te poate atinge cand esti cu Mine! Fii mantuit prin ‘CREDINTA’ !”

Prietene, nu te lasa jefuit de regele Adancului, nu-l lasa sa creada ca este invingator si posesorul sufletului tau, CREDE IN ISUS PANA LA CAPAT SI VEI FII FERICIT SI MANTUIT!

Amin !

Fiti binecuvantati!

Doris

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică