vineri, 23 noiembrie 2007

Empatia 2

VICTORY IN CHRIST..

"But we have this treasure in earthen vessels, that the excellence of the power may be of God and not of us. We are







  • hard pressed on every side, yet not crushed...

  • perplexed, but not in despair

  • persecuted, but not forsaken;

  • struck down, but not destroyed

— always carrying about in the body the dying of the Lord Jesus, that the life of Jesus also may be manifested in our body."

2 Corinthians 4:7-10


Consilierul - un instrument al lui Dumnezeu
" un vas folositor pentru o lucrare buna"

Daca veti merge prin muzeul satului din Sibiu ..veti vedea si mestesugari si mesteri in ale olaritului. Oameni simpli ce mai pastreaza traditiile si obiceiurile vechi stramosesti ale poporului roman. Un astfel de obiect rustic si pitoresc ..vazut azi doar pe la sate este "un ulcior de lut pentru apa". Acest ulcior a devenit pentru noi o puternica marturie a modului in care Dumnezeu vrea sa se foloseasca de fiecare crestin ca de un instrument in lucrarea SA, pentru a-l restaura pe om si a-i reda acestuia viata si valoarea.



A-L sluji pe Dumnezeu lucrand in mijlocul poporului Sau, a participa prin har la vindecarea ranilor oamenilor si la refacerea vietilor distruse este o misiune extraordinara. De aceea avem motive intemeiate sa spunem impreuna cu apostolul Pavel : " Multumesc Lui Christos ISUS, Domnul nostru, care m-a intarit, ca m-a socotit vrednic de incredere si m-a pus in slujba Lui" ( 1 Timotei 1:12).

1) ULCIORUL ARE UN MANER

Ca si slujitor am ales sa-L las pe Dumnezeu sa ma foloseasca. Mi-am asezat viat la adapostul Lui, inima mea i-am predat-0 si viata mea ii este supusa Lui. Acum i-am permis sa se foloseasca de viata mea. Eu sunt in slujba Domnului si-I ofer acces deplin in viata mea. Chemarea mea este sa-I permit CREATORULUI meu sa ma foloseasca, exact asa cum olarul foloseste ulciorul apucandu-l de maner.

"Deci, pacatul sa nu mai dommneasca in trupul vostru muritor si sa nu mai ascultati de poftele lui. Sa nu mai dati in stapanirea pacatului madularele voastre, ca niste unelte ale nelegiuirii; ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu,ca vii, din morti cum erati si dati lui Dumnezeu madularele voastre, ca pe niste unelte ale neprihanirii." ( Romani 6:12-13).


2)ULCIORUL EXISTA
pentru a fi umplut cu apa Ca si slujitor este nevoie ca eu sa fiu umplut in mod constant de darurile lui Dumnezeu. Binecuvantarile si bogatiile pe care le are EL pentru mine imi inunda viata, la fel cum apa inunda ulciorul taranului. Este bine ca un slujitor sa stie asta. Fara ca eu insumi sa fiu umplut, nu voi putea niciodata sa slujesc altora. Dar avem o veste buna: CERUL este deschis deasupra vietii slujitorilor.

" Si Dumnezeul meu sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre, dupa Bogatia Sa,
in slava, in ISUS Christos" scrie Pavel - ( Filipeni 4:19)






















3) ULCIORUL ARE UN ORIFICIU
de scurgere sau chiar doua.
Intreaga ratiune de a fi a ulciorului este ca acest continut al lui sa treaca prin orificiul de scurgere, ca sa duca apa mai departe spre cei insetati. Ca si slujitor, am ales sa las ca binecuvantarile pe care le-am primit sa fie dirijate spre altii. Viata mea are canale de scurgere ...
( FITi CONDUCTE.. nu galeti - spunea cineva) prin care pot sa dau mai departe, la altii, ceea ce mi-a dat Dumnezeu, sa astampar setea altora, la fel cum setea mea a fost stamparata de catre Domnul meu. Aceasta este marea binecuvantare si marele har al slujitorului .


" Fara plata ati primit, fara plata sa dati" i-a incurajat ISUS Pe ucenicii Sai ( matei 10:8b).

4) ULCIORUL ARE O GURA




Olarul a lasat ulciorului o gura mica, prin care poate fi umplut cu apa. ASTFEL serpii si broastele sunt impiedicati sa intre in ulcior si sa tulbure apa in timpul zilei, cand acesta se afla afara pe camp la indemana lucratorilor. Ca si slujitor, eu am nevoie sa fiu protejat de cel rau. Exista foarte multe lucruri care pot sa ma raneasca si sa mi faca viata grea. Uneori, in viata de crestin am de purtat lupte spirituale grele. Deseori sunt in pericol si nu pot ramane in picioare fara protectia lui Dumnezeu. Dar nu trebuie sa-mi fie teama; prin harul mare al lui Dumnezeu eu am o protectie nemaipomenita.

" Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mantuirea
gata sa fie descoperita in vremurile de apoi!!" ( 1 petru 1:5).


5) ULCIORUL ARE IN EL O PIETRICICA
, pusa acolo de olar, inca de cand l-a facut .Aceasta pietricica nu poate iesi niciodata afara pentru ca este mai mare decat gura sau orificiul de scurgere al ulciorului. Ea se afla intr-o continua miscare si a fost pusa acolo pentru a pastra ulciorul tot timpul CURAT!, indepartand algele si alte impuritati care ar incerca sa se depuna pe peretele interior al acestuia.
( Fiind un vas inchis, ulciorul nu poate fi spalat niciodata in mod obisnuit , ca alte vase) . Ca si slujitor, eu depind tot timpul de curatzarea facuta de Dumnezeu, de tot ce este necurat, care vrea sa se strecoare inauntru ca sa-mi polueze viata. Sunt dependent de continua curatare a lui Dumnezeu facuta prin Duhul Sfant. Prin har, eu primesc aceasta curatare la fel de natural ca si curatarea ulciorului de catre pietricica din interiorul lui.

" Daca ne marturisim pacatele , EL este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curate de orice nelegiuire" ( 1Ioan 1:9).

Imaginea ulciorului este sugestiva pentru descrierea vietilor noastre aflate in slujba lui Dumnezeu. Pavel chiar foloseste o astfel de ilustratie, cand ii scrie lui Timotei, prietenul si colaboratorul sau:"

"INTR-o casa mare nu sunt numai vase de aur si argint, ci si de lemn si de pamant. Unele sunt pentru o intrebuintare de cinste, iar altele pentru intrebuintare de ocara. Deci daca cineva se curata de acestea, va fi un vas de cinste, sfintit, folositor stapanului sau, destoinic pentru orice lucrare buna" ( Timotei 2:20-21).


Ca si slujitori, noi suntem asemenea ulciorului pentru apa, chemati sa fim vase folositoare, destoinice pentru orice lucrare buna, curate si pregatite pentru a fi folosite de DUmnezeu. Este mare har sa primesti aceasta onoare si chemare si sa indeplinesti aceasta insarcinare.

P.S ..Dumnezeu nu vrea VASE PERFECTE....
EL doreste VASE CURATE....

va doresc sa straluciti in mijlocul acestei generatii "ticaloase si stricate" si sa fiti lumini ( Filipeni 2:15). Sa fiti instrumentele si uneltele neprihanirii lui Dumnezeu , DEPOZITARUL a tot ce este bun si curat din Dumnezeu , a dragostei sale pentru altii , a bunatatii si rabdarii , a iertarii si umilintei.

Lasa-L pe Dumnezeu sa se foloseasca de tin...si viata ..ta..
abia asteapta....
deja Isi sufleca manecile sa te ia din raft.....;))




In His Service ,
alex

"Friends are the chocolate chips in the cookies of life"















me and klint

I finished reading a good book of Simone Weil" Forme de iubire implicita a lui Dumnezeu" -and I learned that we don't love people. Geee .! That's the true klint...God Is love...We all learn from Him!!! ..what's this feeling about love, we don't have our own spiritual resources of LOVE, we dig deep in His Heart of Love to Find what Please GOD.
Lord Help us, to LIVE a LIFE of LOVE that make U Happy.
Amen:)
speak one another ..with ..the language of LOVE.
I wish you a great time.
now read carefully this quote from the book :)
" In iubirea adevarata, nu noi suntem cei care ii iubim pe
oameni in Dumnezeu;
Dumnezeu este cel care, IN NOI,
ii iubeste pe oameni ".

That's right ...and that's sooo true.!

ISUS din mine te iubeste pe tine.!
Lasa-L si tu sa iubeasca prin viata ta lumea intreaga.

Have all a Christ Centered Day.

All to Jesus I surrender




Imi plac enorm de mult imnurile crestine. Sunt plin de semnificatie si experienta personala a umblarii oamenilor cu Dumnezeu. Izvoresc din trairi reale si sunt cantari datatoare de viata. Au mesaje Christocentrice...cam asta spune tot...ce cantari avem azi in biserici ?
stim cu toti.

I surrender ALL ( Hymn Story)

Do you ever think about the words and what they mean when you are singing hymns in church? In Ephesians 5:19, the Bible says, "Speaking to yourselves in psalms and hymns and spiritual songs, singing and making melody in your heart to the Lord." This verse reminds us of the importance of the hymns in our worship and the importance of content, unto the Lord. With this in mind, may I suggest that to sing I Surrender All and really mean it would be a difficult task for most of us. Judson W. Van DeVenter, the author, tells us how his own indecision would result in the writing of this hymn:

For many years I had been studying art. My whole life was wrapped up in its pursuit and the thing farthest from my mind was active Christian service. My dream was to become an outstanding and famous artist. After graduating from college, I studied drawing and painting under a well-known German teacher. To help me financially, I taught school and eventually I became supervisor of art in the public schools of Sharon, Pennsylvania.

It was during this period in my life that a revival was held in the First Methodist Church of which I was a member. I became very interested in these meetings as a personal worker. The Spirit of God was urging me to give up teaching and to enter the evangelistic field, but I would not yield. I still had a burning desire to be an artist. This battle raged for five years. At last the time came when I could hold out no longer and I surrendered my all-my time and my talents. It was then that a new day was ushered into my life. I wrote I Surrender All in memory of the time when, after the long struggle, I had surrendered and dedicated my life to active Christian service for the Lord.

Van DeVenter's hymn and hymn story remind us all to be sensitive to the Lord's leading and consequent surrendering. Plus, the content deserves our fullest attention and should cause us to close our lips and search our souls the next time the hymn is made part of our church experience:

All to Jesus I surrender, All to Him I freely give:
I will ever love and trust Him, In His presence daily live.
I surrender all.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică