joi, 4 februarie 2010

Dialog cu sufletul tau de Luigi Mitoi



"Nu-mi spune nimic, iti cunosc mizeria,necazurile, luptele si ispitele sufletului tau.
Insa asa cum esti da-Mi inima ta, daca astepti sa devii mai bun ca un inger pentru ca sa mi te daruiesti si sa-Mi daruiesti iubirea ta, atunci vei ajunge sa nu ma iubesti niciodata!

Chiar daca esti las, fricos, neincrezator in implinirea dragostei si in savarsirea sfinteniei, chiar daca ai sa cazi in acele pacate pe care nu ai mai vrea sa le mai faci, nu-ti dau voie sa nu ma iubesti! Iubeste-Ma asa cum esti!

In orice moment si in orice situatie te vei afla, in credinciosie sau in tradare, in ravna sau in apatie, iubeste-Ma asa cum esti!

Vreau sa ma iubesti din putina si saraca ta inima, daca ai astepti pana sa ajungi desavarsit n-ai sa ma iubesti niciodata, pentru ca niciodata nu vei ajunge desavarsit.
N-as putea face EU oare din fiecare fir de nisip un serafim, un inger care sa straluceasca de lumina si de dragoste?
Nu Sunt Eu Domnul Dumnezeul care am creat toate si pot totul?
Omule, ti-ai dat tu viata pentru lume din dragoste pentru oameni, sau ai murit tu din iubire pentru cineva?
Atunci din ce motiv nu ma lasi sa te iubesc?
Fiul meu, lasa-Ma sa te iubesc!

As putea sa fac prin tine lucruri mari pentru mintea omeneasca, dar esti tu pregatit sa umblii in umilinta?
Nu incerca sa-mi platesti iubirea cu nimic.
Nu mai sta departe de Mine, iti lipseste nu sfintenia pe care numai Eu ti-o pot da ci o inima gata sa ma iubeasca oricand si pana la capat.

Astazi Eu stau la usa inimii tale ca un cersetor, Eu singurul si Adevaratul Imparat si Domn, Eu bat si astept.
Grabeste-te sa-mi deschizi prin smerenia, nu mai aduce motiv saracia si intinaciunea ta, daca ti le-ai cunoaste cu adevarat si pe deplin a-i muri de durere, dar ceea ce m-ar durea pe Mine ar fi ca tu sa te indoiesti in continuare de Dragostea ce ti-o port.

Crede ca Eu pot totul si tu nu poti nimic, fara mine doar sa pacatuiesti, atat poti fara ajutorul Meu. Nu te increde in tine fara Mine, caci altfel voi fi nevoit sa te las sa cazi in masura in care te apreciezi singur si te umpli de mandrie.
Nu te framanta ca nu ai virtuti, iti voi da Sfintenia si Neprihanirea Mea, deschide-ti inima prin pocainta si primeste-ma in potirul sufletului tau.
Lasa ca Sangele Meu sa curga in sangele tau, si inima Mea sa bata in inima ta.
Eu iti vreau inima care este locasul meu,desigur, cu timpul te voi transforma, insa pana atunci IUBESTE-MA asa cum esti acum !

Fiindca vreau ca dragostea ta pentru Mine sa se nasca din putina si saraca ta inima, din adancul neputintei si murdariei tale.
Eu te iubesc si atunci cand esti slab si necurat nu pentru a-ti incuraja necuratia ci pentru a-ti da sansa sa ajungi la curatie.

Nu vreau o dragoste izvorata si hranita din mandria virtutilor tale, ci dintr-o inima smerita pe care o pot curatii oricand.
N-am nevoie de virtutiile tale, de talentele tale, de intelepciunea ta, vreau doar sa ma iubesti si s lucri din dragoste cu dragoste pentru Mine.

Nu doresc virtutiile tale, esti atat slab si mandru incat daca ti le-as da nu as face decat sa hranesc amorul propriu si in final nu mai cinsti pe Mine, deci ele sa nu fie un motiv din care sa ma cauti si sa stai departe de Mine.
Apropie-te cu dragoste, Iubeste-Ma deci iar pacatele iti vor fii spalate si tu vei fii fericit, insa iubeste-Ma nu numai ca sa fii curat- asta ar fii din nou mandrie pentru tine ci pentru ca Eu vreau sa ma odihnesc in inima ta."

Luigi Mitoi

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică