sâmbătă, 30 mai 2009

Samuel Chadwick - ar putea fi atacat de CNA-ul evanghelic roman?


"Lucrurile care s-au întâmplat au fost cea mai neînsemnată parte a experienţei. Vântul, focul şi limbile au stârnit majoritatea remarcilor, dar acestea au dispărut, şi realităţile care au rămas au fost cele mai minunate. Experienţa aceasta mi-a dat cheia gândirii mele, slujirii şi întregii mele vieţi. Rusaliile mi-au dat cheia Scripturilor. Mi-au păzit picioarele în toate locurile alunecoase ale diferitelor feluri de critică. Lucrurile care erau pietre de poticnire pentru atât de mulţi, pentru mine erau pietre pe care le puneam în râu pentru a putea înainta. Inexplicabilul devine limpede când recunoaştem Prezenţa şi Legea Duhului. Echilibrează erudiţia, oferă un discernământ dincolo de orice cunoştinţă omenească. Într-adevăr, cunoştinţa fără Duhul Sfânt orbeşte oamenii la realităţile adevărului divin.
Omul care crede că poate cunoaşte Cuvântul lui Dumnezeu printr-un studiu pur intelectual este înfiorător de înşelat. Adevărul duhovnicesc se discerne în mod duhovnicesc. Sufletul vede cu ochii inimii, iar aceştia sunt deschişi de Duhul Sfânt. Cunoştinţa pe care o dă El este mai mult decât informaţie: este o cunoştinţă care duce la încredere, cunoştinţă care aduce viaţă, şi o cunoştinţă care insuflă dragoste.
Acelaşi Duh mi-a dat o nouă înţelegere şi experienţă a rugăciunii, şi împreună cu aceste daruri, a venit o nouă înzestrare cu înţelepciune şi putere. Din prima zi a Rusaliilor mele, am devenit un căutător şi un câştigător de suflete.

A fost folosit de Dumnezeu în lucrarea de evanghelizare şi de răspândire a învăţăturii biblice în Edinburgh, Glasgow, Leeds, Londra şi alte oraşe. Mai târziu a devenit rectorul Colegiului Cliff şi editor al ziarului săptămânal Joyful News.

Se disciplina singur cu rigoare trezindu-se la 6 dimineaţa şi făcând un duş rece atât vara, cât şi iarna. S-a obişnuit să doarmă foarte puţin. Lumina din camera lui de studiu rareori se stingea mai devreme de ora 2 dimineaţa. Şi-a luat foarte puţine concedii, iar în concedii se recrea muncind din greu. „Plăcerea pentru care trebuie să plăteşti,” a scris el odată, „cu greu îşi merită banii”.

Întreaga lui lucrare s-a centrat pe Biblie. Era un om al unei singure Cărţi. Iată cum vorbea despre ea: „Am studiat Biblia, m-am rugat cu cuvintele Bibliei, am trăit conform Bibliei timp de mai mult de 60 de ani şi vă spun că nu există nici o carte ca Biblia. Este un miracol al literaturii, un izvor nesecat de înţelepciune, o carte-minune de surprize, o descoperire a misterului, o călăuză infailibilă a conduitei şi o sursă negrăită de mângâiere. Nu luaţi în seamă oamenii care o discreditează pentru că ei vorbesc fără să cunoască. Este Cuvântul lui Dumnezeu transpus în vorbirea inspirată a umanităţii. Citiţi-o personal. Citiţi-o în întregime. Studiaţi-o potrivit direcţiunilor ei. Trăiţi după principiile ei. Credeţi-i mesajul. Urmaţi-i poruncile. Nici un om care cunoaşte Biblia nu este needucat şi nici un om care este ignorant în privinţa învăţăturii ei, nu este înţelept. Fiecare zi o încep înaintea paginilor ei. Ea îmi este la îndemână în întreaga mea lucrare. Nu plec nicăieri fără ea şi în ea este bucuria mea supremă.”

A fi un om al unei singure Cărţi, înseamnă a citi multe cărţi. Timp de ani de zile a citit câte 2 cărţi pe săptămână. Obişnuia să citească cu un creion în mână, iar memoria lui reţinea tot ce citea."

Mai multe despre Samuel Chadwick
Comanda cartea" Drumul spre Rusalii"
Editura :Perla Suferintei.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică