vineri, 25 noiembrie 2016

Unde experimentezi tu practicarea prezentei lui Dumnezeu?



Studiez acum cartea Iuda (Fighting truth decay)  'Luptând impotriva decăderii adevărului'-Mesajul cărții Iuda și am dat recent de o poveste de viață care mi-a atins inima, cu privire la adevărul din Iuda 21.

''Tineti-vă in dragostea lui Dumnezeu, si asteptati indurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viata vesnica''.

Este relatarea unui pastor chinez care si-a petrecut 18 ani in inchisoare din cauza credinței sale.

In 1991,a oferit următoarea mărturie:'' Autoritățile m-au izolat si pus să lucrez la golirea unei hazna cu deșeuri umane.Dar ei nu au stiut niciodata cat de mult m-am bucurat de munca avuta acolo. Haznaua avea o adancime de 2 metri si era zilnic plina de deseuri. Imi lua cate o zi intreaga sa scot straturi intregi de mizerie ..si poate te intrebi de ce m-am bucurat ca am lucrat acolo?

In lagarul de munca, toti prizonierii erau tinuti in conditii normale sub o supraveghere extrem de stricta, dar toti gardienii si prizonierii stateau la distanta de cloaca, din cauza mirosului putred.

Cand lucram acolo, puteam sa fiu singur si sa ma rog Domnului, atat de tare cat imi doream eu. Puteam in liniste sa recit Scripturile, inclusiv toti psalmii de care imi aduceam aminte si nimeni nu era suficient de aproape de mine, ca sa protesteze si sa ma opreasca. Si in fiecare zi in hazna puteam sa il laud pe Dumnezeu cu toate cantarile pe care mi le mai aminteam.

Am experimentat apropierea de prezenta domnului si in acest sens haznaua a devenit gradina mea privata in care l-am cunoscut mai bine pe Domnul Dumnezeul meu.'

_____________
Esti constient si tu de faptul ca dragostea si prezenta lui Dumnezeu pot birui orice circumstanta nefavorabila in viata, insa depinde de atitudinea si alegerea ta sa transformi o toaleta infecta, o groapa de gunoi, singuratatea sau ostracizarea comunitatii in gradini veritabile edenice in care experimentezi comunicarea intima cu Dumnezeu.

Si apropo, daca nu esti obisnuit acum cu Vocea lui Dumnezeu, rugaciunea si citirea Scripturilor, acum cand iti merge bine in viata...sa nu crezi ca o vei auzi mai clar in perioada unei boli, in intersectiile incurcate ale vietii, in probleme si necazuri.


Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică