marți, 28 aprilie 2015

Resurse practice și utile (3)


"Este neplăcut, dar trăim într-o vreme când mesajul mântuirii al Domnului Iisus Hristos s-a rătăcit de bisericile noastre. El este înlocuit cu o abordare care vorbeşte mai mult despre dragostea, mila şi harul lui Dumnezeu, dar nu şi despre implicaţiile sfinţeniei, ale judecăţii şi mâniei Sale. Fiind lipsit intenţionat de abordarea lucrurilor importante precum păcatul şi judecata viitoare, o bună parte din evanghelizarea contemporană produce o recoltă bogată de “credincioşi” neregeneraţi."

"Prolificul autor şi pastor A.W. Tozer scria, Opinia mea este că zeci de mii, dacă nu milioane de oameni, au fost conduşi într-un soi de experienţă religioasă de a-L accepta pe Hristos, dar aceştia nu au fost mântuiţi."

"Poate părea admirabil, chiar biblic pentru unii, când prezintă păcătoşilor promisiunea creştinismului de a rezolva problemele lor şi de a le îmbunătăţi vieţile, dar acest lucru nu este adevărat."

“O evanghelie care spune doar “Vino la Iisus” şi care Îl oferă pe Iisus ca pe un Prieten, şi proclamă o viaţă nouă minunată, fără convingerea de păcat, aceea nu este Evanghelia Noului Testament”

Conform lui Paris Reidhead: “Noi am împietrit inimile unei întregi generaţii de păcătoşi să audă Evanghelia, spunându-le cum să fie mântuiţi înainte ca ei să priceapă câtuşi de puţin de ce au nevoie să fie mântuiţi”. Reidhead a crezut simplu că nu ar trebui să prescriem reţeta vindecării înainte să fim convinşi de boală. 

Şi el nu a fost singurul care a avut astfel de gânduri. D. L.Moody spunea: Este o mare greşeală să dăm unui om, care nu a fost convins de păcat, anumite pasaje care nu îi sunt nicidecum adresate. Legea este tot ceea ce are el nevoie…Nu oferi consolarea Evangheliei până când omul acela nu vede şi nu ştie că este vinovat înaintea lui Dumnezeu. Trebuie să oferim o doză suficientă de Lege pentru a elimina toată auto-neprihănirea omului. Îmi este milă de acel om care predică numai o jumătate de adevăr – totdeauna Evanghelia şi niciodată Legea.

(Click pe imagine pentru a citi integral cartea)

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică