joi, 26 mai 2016

Alegem iar - de pastor Sorin Cigher

Alegem iar - de Sorin Cigher 

Traversăm o scurtă perioadă în care fiecare dintre noi vorbim despre cei care urmează să fie aleși să ne reprezinte, trimiși să lupte pentru interesele noastre. Cel puțin așa am înțeles când au fost în campania electorală de data trecută... Dintre noi au ieșit, sunt îmbrăcați elegant, vorbesc la fel ca noi, poate puțin mai vehement, dau senzația de credibilitate, iar unii chiar trec la fapte: în sfârșit se asfaltează străzile și se umplu gropile. Bisericile sunt căutate în această perioadă și oamenii se înghesuie la amvoanele noastre, îmbrăcați la patru ace, cu discursuri elocvente, presărate cu termeni din dicționarele teologice, gata să facă promisiuni de care sunt convinși și ei că nu se pot ține, doar că nu îi doare gura să promită.

M-am întrebat de mai multe ori: de ce se promite așa de ușor și se uită la fel de repede precum trece ploaia de vară peste pământul uscat? Unde s-a rupt legătura? De fapt, am uitat că sunt doar niște oameni care se schimbă ca vremea? 
Poporul plânge în odaia privată, familiile suferă în taină și nu cer decât câteva lucruri normale: să o ducă mai bine, fără grija unui viitor imprevizibil, să trăiască în liniște, să aibă asigurată pensia, să-și poată cumpăra medicamentele, alocația de handicap să vină la timp, să găsească ușor un loc de muncă după finalizarea școlii, să nu mai fie nevoiți să plece peste hotare ca să-și oblige copiii să crească stingheri- cu handicapuri emoționale, să fie reprezentați cu demnitate în afara granițelor noastre, câteva pretenții de bun simț pentru oricine. 
Îi trimitem acolo să își deschidă gura și să vorbească pentru noi, să fim auziți în locul unde noi, oamenii de rând, nu putem ajunge. Ne iluzionăm că se va termina cu corupția, fiindcă ne-am săturat să vedem cum cad aleșii pe capete.
 Ne e lehamite de spectacolul ieftin pe care-l vizionăm cu aceleași personaje în piesele de teatru, în dramele care au ca regizor DNA-ul. Așteptăm să lupte cu demnitate pentru a ne apăra rudeniile nedreptățite peste hotare, iar aleșii noștri tac și se închină cu umilință în fața deciziilor puterilor lumii. Sunt printre ei câțiva mai curajoși, cărora le pasă, care nu s-au lăsat cumpărați de vestici, care refuză rolurile jucate pe scena politică și care, deocamdată, prezintă integritate. Aceștia merită să ne reprezinte, merită să fie puși în dregătorii, dar celorlalți le recomand să-și adune notițele din cei patru ani, lecțiile învățate și să plece acasă, să se apuce de altceva. Dacă nu își găsesc locul sau li se pare că valoarea nu le e apreciată, pot pleca la cules de căpșuni, am observat că s-au copt... 
Poate că unii sunt din aceia care n-au reușit, încă, să ne convingă de onestitatea și abilitățile lor. Soarta familiei, în ce privește apărarea ei prin constituție în viitorul apropiat și pe termen lung, este acum în mâna lor. S-au depus peste trei milioane de semnături pentru apărarea familiei tradiționale! Au ocazia, în ceasul al unsprezecelea, să ne demonstreze că sunt pentru noi. Să dovedească integritate și să nu se lase influențați de mișcările minorităților și să cedeze! Stau cu sufletul la gură să-i aud rostind: Suntem pentru familia tradițională, așa cum a creat-o Dumnezeu! 
Unde sunt acești politicieni? Îi așteptăm să iasă în public, să afirme cu verticalitate ce cred și de ce au fost trimiși în parlament. Mingea este în terenul lor! Depinde de ei dacă vor câștige meciul în favoarea poporului sau se vor lăsa doborâți de el. Sunt în semifinală, iar rezultatul îi va califica pe unii pentru un nou mandat, iar pe alții îi va ajuta să-și facă bagajele. 
Stimați alegători, susțineți-i pe aceia care promovează principiile pe baza cărora se menține familia, societatea, lumea în general. Vin alegerile... Fiți cu ochii în patru și nu vă lăsați amăgiți de lupii care îmbracă haina de oaie, iar după 5 iunie ne mănâncă de vii. 
Nu avem nevoie de oameni lipsiți de caracter! Vrem să alegem oameni care știu să rămână în picioare în ziua luptei, curați la suflet, sinceri și integri, atât în campanie, cât și în perioada mandatului. Iar la finalul celor patru ani care urmează, să nu îi găsim în pușcării, ci să revină cu un cazier curat între noi și nu vorbele, ci faptele să-i reprezinte.
Fiți înțelepți și prevăzători! E timpul când opinia noastră contează!
Pastor, Sorin Cigher – Sibiu 24 mai 2016

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică