marți, 25 decembrie 2007

DE ziua TA...

Ma bucur ca am avut o Sarbatoare diferita.
Dumnezeu ce mi-a promis.
Pe Fiul sau a trimis.



















Daca vrei sa te bucuri de nasterea lui ISUS trebuie sa il cunosti personal si sa ai o relatie cu El.

Cand stii cine este pruncul din iesle ii aduci tamaie ..aur si smirna ..caci il recunosti ca Print Al pacii.Ca Rege Etern ..ca si Imparat al Cerurilor si Pamantului. Stapanul Galaxiilor si Univerului si Domn si Salvator de pacate peste inima ta

atunci ...

Stii cu ce cadou sa te prezinti de ziua Lui " lacrimile pocaintei" si stii ca nu este pacat si rusine sa ingenunchezi in reverenta inaintea Creatorului Salvarii tale...inaintea Autorului Mantuirii tale...a celui ce a crescut....s-a hranit ..a alergat si a invatat sa isi construiasca un caracter nobil - demn de a fi atarnat pe o cruce pentru a plati pretul pacatelor mele.

Care a fost darul meu ca raspuns Vocii Lui Dumnezeu?

...l-am atarnat pe o cruce..Asta a fost raspunsul omenirii la bunatatea lui Dumnezeu. A fost un dar din cer. ! send for us.! semnat cu har de la Dumnezeu pentru noi vinovatii.

Astronautul Jim Irwin de la Apoloo 15 a scris :" Este mult mai important ca Dumnezeu a umblat pe pamant, decat ca omul a umblat pe luna". cu siguranta ca nici una din realizarile omului in spatiu nu se poate compara cu Minunea acelui moment in care Dumnezeu a pasit din eternitate in timp.
El un Dumnezeu infinit s-a limitat la un "omuletz". CE drag ISUS...Ce Dumnezeu fain. Te copleseste si uimeste Dragostea izvorata din inima buna si calda a lui Dumnezeu ..care nu a vrut si nu a suportat ..chiar nu i-a convenit starea ratacita in care umblam toti ..in intuneric si in bezna pacatelor.

Glasul Harului l-am ascultat toti din nou pe la biserici zilele astea.. citind Evrei 1:1-2
"

1. După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin prooroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu,

2. la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor, şi prin care a făcut şi veacurile."










Cand Dumnezeu imi vorbeste stiu ca El exista Cand Dumnezeu imi vorbeste stiu ca se intampla ceva , si atunci Cand El imi vorbeste stiu ca o sa aflu ceva despre El ( nou). Provocarea insa sta in faptul ca noi trebuie sa ajungem intr-un loc anume ca sa ii auzim Vocea calda si Blanda, ca sa descoperim ceva depre Dansul.

In Vechiul legamant ..Vocea lui Dumnezeu,si despre cine este El era descoperita ..profetilor ..El isi anunta Vocea din cer..insa in Noul Legamant Dumnezeu a facut ceva uimitor..S-a gandit EL bine si si-a trimis vocea Sa chiar pe pamant...ca apoi ISUS - Fiul SAu preaiubit sa afirme .." cine M-a vazut pe Mine L-a vazut pe TAtal". in Nt. Dumnezeu l-a trimis pe Fiul prin care a vorbit.

Ca sa il cunosti pe Dumnezeu trebuie sa fii aproape de Dumnezeu si sa aculti vocea Lui. Si asta ma invata ceva ...Dumnezeu vorbea in Gradina primilor oameni ( Adam si Eva)...gen 3:8...apoi lui Avraam se raporteaza asemeni unui prieten. Lui Noe ..la fel in gen 7. ..(Dumnezeu chiar vrea sa aiba o familie.:) Ce scump e !. Dumnezeu creatorul vietii spune " caut un om !! cu care sa vorbesc"! El creatorul sunetelor si muzicii ...autorul gurii si limbii ..doreste sa comunice cu omul. Insa in rautatea lor oamenii nu mai doresc Vocea Sa.

Se intampla si azi la fel ..ca Dumnezeu sa vina si sa vorbeasca cu mine azi si eu sunt indiferent. Conditia ca Dumnezeu sa iti vorbeasca este sa fii neprihanit si El va veni sa iti vorbeasca. ( gen 6:9b si 7:1). sa fii un om care isi doreste sa il cunoasca pe Dumnezeul mare .

In timpul perioadei proorocilor si a poporului evreu dus in robii ...Dumnezeu transmitea din cer " pocaiti -va" - Aici este o voce ce se repeta...si pentru ca ma iubeste ..isi transforma vocea Lui Creatoare- intr-o voce rugatoare. Dumnezeu se roaga de mine sa vorbesc cu El .Nu iti copleseste si sfasie inima gandul asta?

Apoi mai gandeste-te ce puternica este Suflarea si Vocea lui Dumnezeu . Scriptura spune cum il va nimici pe cel rau, cum il va distruge pe Anticrist? " prin suflarea Gurii Lui" .wow .atat si ii va fi suficient Vrajmasului .

Apoi Ioan 1:1 NE prezinta Cuvantul Sau . Cuvant ce a luat un trup de om. Si Dumnezeu spune :" Imi voi trimite Vocea Mea printre ei ! pe ISUS fiul Meu sfant ".

De ce este atat de important ca sa citesc si azi Cuvantul Sau? pentru ca vreau si imi doresc sa il cunosc pe El mai mult , sa ii descopar Inima ..si sa il vad intr-o zi fata in fata.Ce trebuie sa faci azi practic pentru ca sa ii asculti vocea lui Dumnezeu ? roaga te personal ...citeste Scrisoarea lui de dragoste ..din geneza in apocalipsa, si intra in reteaua lui cu semnal de cer, vorbeste cu oameni care il cunosc pe Fiul sau si au o relatie cu EL. Daca ai o relatie cu Dumnezeu ..vei avea semnal si nu este lucru mai minunat ..decat sa auzi cu urechea ta umana .. si sa-L asculti pe Dumnezeu.Vei descoperi o Voce blanda, o delicatetze in vorbire, o gingasie de Dumnezeu., o vorbire ce te inspira si ce te vindeca, si te inalta.

Haideti sa ne uitam acum la cea mai incredibila demonstratie a HARULUI lui Dumnezeu pe care lumea a cunoscut-o vreodata....Maretul Har...Dumnezeu L-a trimis pe ISUS la noi ca sa moara in "mana pacatosilor". Ce tata ar mai face asta azi ?..Maretul Har imi arata mie azi ..si vad demonstratia Suprema A Dragostei lui Dumnezeu pentru mine de Craciunul asta din 2007.

Ce anume face ca pruncul din iesle sa fie pentru Dumnezeu asa de MARE?














raspunsul se afla in BUNATATEA LUI DUMNEZEU , spunea tzzzzon la televizor pe b1 ca "blandetea Lui Dumnezeu este cea mai inalta forma a bunatatii lui Dumnezeu".- asta este harul - CEL MAI MARE a venit jos sa il ajute pe cel mai de jos.

Da asa a fost ..am verificat si asta.


Am facut testul cu pastorii . "Dumnezeu chiar are o sensibilitate aparte pentru omul dispretuit."(alex) Pentru omul simplu si comun. Harul sau a fost incredibil de scump. Filipeni 2:8 " La infatisare a fost gasit ca un om si S-a facut ascultator pana la moarte - si inca moarte de cruce." insa pretul pe care l-a platit a fost foarte foarte scump...asta descoperi in 2 corinteni 8:9


" Caci cunoasteti Harul Domnului nostru ISUS Christos - EL, MACAR ca era bogat s-a facut sarac pentru voi, pentru ca prin saracia Lui, voi sa va imbogatiti".Si pentru asta Domnul ISUS a dus o viata saraca si a terminat cu viata pe pamant ..printr-o ucidere si moarte prin tortura.!!!

Dumnezeu s-a deposedat pe Sine insusi de confort si a venit in lumea noastra.

Pe masura ce intelegem intensitatea "pogorarii" ( coborarii) lui din cer la noi ca si DAR nepretuit din partea lui Dumnezeu , nascut intr-o iesle umila, apoi intelegem intensitatea suferintei lui Christos pe cruce, ajungem sa ne dam seama cat de mare este HARUL sau pentru noi .

CEL CARE MERITA CEL MAI MULT a venit in iesle SA il salveze pe CEL CARE MERITA CEL MAI PUTIN. nu vom putea intelege Maretia Harului sau daca nu intelegem si marimea ! pacatului nostru.a vinovatiei noastre..adamice si personale.

Cu cat realizez mai mult cat de rau si de nevrednic eram- cu atat mai mult voi fi uimit de Harul Lui in ceea ce priveste mantuirea mea. Daca nu am realizat inca uraciunea pacatului -atunci chiar nu inteleg de este un Iosif curat ..si o Fecioara Maria ce ii pregateste ocrotirea si dezvoltarea cresterii copilului ISUS venit din cer. cand nu imi dau seama de starea mea si nu imi vad mizeria ieslei mele si a inimii mele fara ISUS ..nu pot avea o apreciere reala a Mantuitorului nostru smerit.

Daca nu ne gandim la noi ca am fi atat de rai ...atunci am crede ca aproape Meritam si cerul fara de Domnul ISUS si nu vom aprecia din plin ceea ce a facut El pentru noi.

Doar prin spectrul intunecos si real al pacatului meu pot vedea Stralucirea Gloriosului Har al Lui Dumnezeu

Romani 3:10" Nu este nici un om neprihanit , nici unul macar. Nu este nici unul care sa aiba pricepere. Nu este nici unul care sa caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu". Conform acestor versete- cati dintr noi suntem drepti , curati inaintea lui Dumnezeu- meritand cerul datorita propriilor noastre fapte bune?

raspundeti toti la unison...." nici unul".

si de asta a venit ISUS din ceruri. " Copilas venit din ceruri / SA porti crucea pentru mine". Suntem gata sa intelegem Harul sau? Chiar si atunci cand noi l-am urat pe Dumnezeu si l-am ignorat pe Domnul ISUS - El a venit jos pe pamant ca sa ne salveze ...( pentru ca meritam ..oh ! Nu).

Ce ofera Dumnezeu pentru salvarea noastra .? tot HAR

Cand noi eram murdari = EL ne-a spalat.

Cand noi eram dusmani = El ne-a facut prieteni

Cand noi meritam moartea -El a sters datoria si a platit cu viata lui.

cand eram orbiti de satan - Dumnezeu ne-a ajutat si ne-a deschis El ochii Inimii.

Cand noi eram fara ajutor in aceasta lume- El direct a venit in ajutorul nostru.

Cand noi nu ne puteam permite sa platim calea spre cer- El Dumnezeu a platit totul prin ISUS

Cand nu avea speranta in viata- El a devenit nadejdea noastra

Cand nu ne simteam iubiti si eram singuri - Dumnezeu a ales sa isi reintregeasca familia renuntand la ISUS sa vina pe pamant ..prin Dragoste - si sa ne promita CASA CERULUI .

acum ramane sa ii raspundem si noi lui Dumnezeu pentru acest maretz har!!

Dumnezeu ne-a vorbit din staul dar la sfarsit Vocea lui a fost atarnata pe o cruce. Sarbatoarea "Craciunului" a adus apa proaspata din nou sufletului meu insetat. si celor mai multi prieteni ai mei.

Proverbe 25:25 spune minunat" Ca apa proaspata pentru un om obosit - asa este o veste buna venita dintr-o tara departata" Aceasta VESTE BUNA ( Evanghelion) este bucuria si pacea noastra. aceasta veste buna ..implineste si azi o dorinta...acopera o nevoie si aduce o transformare. Insa aceasta cunoastere necesita o relatie! Nu la nivel de informatie biblica ci la nivel de inima * ( de relatie).

AZI lumea il sterge din ecuatie pe Dumnezeu din ecuatia nasterii.

Marius Cruceru- un aparator al cauzei lui Christos spunea la intrebarea :

" DE CE A VENIT ISUS LA NOI?"

" Christos s-a coborat ca sa ne inalte pe noi, s-a dezbracat pe Sine ca sa ne imbrace pe noi in slava, s-a lasat urat ca noi sa l putem iubi cu puterea Lui, a luat chip de rob ca sa ne poata numi prieteni , s-a dat El mortii ca sa putem avea viata"

Poate a fost ultimul Craciun din Viata mea ..dar stiu ca m-a apropiat mai mult de imaginea corecta despre ISUS gasita personal de mine in Scripturi...am gustat savoarea si insemnatatea nasterii ..si stiu ca mi-au scapat multe lucruri esentiale din semnificatia nasterii ...cine au fost magii...cine erau pastorii ..dar am ramas eu singur cu ISUS .si mi-a explicat.....:

...de ce ma iubeste asa de mult si de ce vrea sa imi alipeasca inima tot mai mult de cea a TATALUI sau.ca sa ma aseman tot mai mult cu El si sa devina chipul lui mai frumos in mine. sa nu ma bucur eu ? sa nu va bucurati voi toti cei din familia Lui ISUS? wow...poi daa!

Cornilescu- fratele nostru ..dupa ce a tradus Biblia in limba noastra a inteles doua lucruri:

1) Mantuirea - este o actiune plina de dragoste a lui Dumnezeu colosala.

Dumnezeu a trimis pe Fiul sau ISUS CHristos in lume ca sa se incarce cu pacatele omenirii cu toata vina noastra si sa rezolve in felul acesta problema pacatului

2) Orice om ca sa fie mantuit ! trebuie sa cunoasca, sa inteleaga ce s-a intamplat la cruce si apoi sa primeasca prin credinta ceea ce a facut ISUS pentru el la Betleem si la Golgota la calvar.

a) Nimeni nu este mantuit daca nu intelege acest adevar si nu primeste prin pocainta pentru sine Mantuirea oferita in dar de Christ.

b) CA trebuie sa fie o zi in viata fiecarui om in care sa spuna:
- STIU ce a facut Christos pentru mine"!!! si eu il recunosc...il privesc si primesc pe Domnul ISUS ca Mantuitor al meu, imi insusesc constient ceea ce a facut El obiectiv, istoric acum 2007 ani".

Il intelegi pe Christos in masura in care intelegi crucea lui, nu ieslea Lui.










Deasupra sus ..in biserica noastra din cisnadie ..sta scris acest adevar.

" Noi propovaduim pe ISus Christos cel rastignit" ( nu cel nascut). dura poza..dar mai crunta a fost realitatea . Asta este perspectiva noua prin care trebuie sa privim lucrurile vietii.

Mantuirea Lui. = Crucea si Invierea este esenta Evangheliei - care este puterea de mantuire a fiecaruia care crede. conform Romani 1:16

" Caci mie nu imi este rusine de Evanghelia lui Christos- fiindca ea este Puterea Lui Dumnezeu - pentru mantuirea fiecaruia care crede".

Ma bucur ca a trecut un an ..in care te-am facut mai bucuros. Iti spun ca ai inteles gresit. Dumnezeu este cel care mi-a dat si vointa si infaptuirea sa fiu eu bucuros .

Sper ca v-am bucurat in timpul anului si ca v-am facut sa zambiti ,sper ca v-am provocat la Cuvantul lui ISUS, sa va schimbe, influenteze, transforme El cu Mana Tare.

Aseara am colindat prin sibiu ..in ajung..acum in seara si in noaptea asta de Craciun voi fi cu Isus, in bucurie si pace , doar eu cu El.

Incurajati -va si aratati-va unul altuia minunea nasterii si intruparii si sacrificiului

Domnului ISUS.!

altceva nu prea conteaza ....

Fii tu acel om!!!

anul acesta proaspat ce va veni ..in care sa ai ca deviza gandul asta..sa il faci fericit pe Dumnezeu ..sa il faci bucuros pe El si sa ii inviorezi inima aratand respect...curatie de inima...dorinta dupa adevar si apetit pentru schimbare din slava in slava.

SA il pretuim noi pe ISUS din iesle ...pe ISUS din corabia ucenicilor..pe ISUS din casa tamplarului din nazaret pe ISUS -alfa si omega..sA il serbam noi asa cum se cuvine...sa facem noi o diferenta...sa spunem noi prin colinde si prin viata noastra traita cu El evanghelia la cei pierduti.

"Caci Fiul Omului a venit nu ca sa piarda sufletele oamenilor , ci ca sa le mantuiasca" ( Luca 9:54). Fa-i o bucurie lui ISUS si azi ..si zi de zi..si accepta L pe EL sa fie Domnul inimii tale.

Sa aratam oamenilor ca in sarbatoare - EL EXISTA - EL TRAIESTE - EL DOMNESTE ! AMIN

pentru ca El este binecuvantarea noastra eterna.

ISUS

Viata vesnica.

eu am decis sa il iau serios pe Dumnezeu ..caci pentru mine este important asta...si nu doar de "ziua Lui" caci de asta depinde viata mea vesnica ......

am vazut zilele astea ce a facut El pentru mine in "craciunul original"

eu ce fac pentru El?

Tu ce vei face pentru El?

Am ales sa il ador pe ISUS...este singurul raspuns activ...ce il am acum in minte si in inima...asta au facut toti inchinatorii ..au cazut in genunchi inaintea Pruncului din iesle infasat in scutece ..caci era REGE din prima zi!...

Adorarea sa porneasca din duhurile noastre ....sa ne determine sufletul nostru si sa ne motiveze trupul nostru ..

Doamne iti multumim....

Tu TE-ai dat mie...

si eu ma daruiesc Tie.

DE ziua ta ISUSe . am o dorinta ..sa iti dau un dar ..nu un cadou.

Dorinta mea de a fi ca Tine.

da ..Doamne ..asta este ce vreau eu ...ca sa te bucuri de mine...

De ziua Ta vreau sa seman cu Tine.

Sa fiu iubit.

si sa te iubesc pe Tine.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică