sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Rezolutii de Craciun

Rezoluții de Crăciun



MANUAL DE UTILIZARE:

Eliminând toate aceste artificii – veţi proceda întelept. Oamenii vor începe să-şi studieze Scripturile şi să petreacă un timp singur cu Dumnezeu şi nu vor mai avea nevoie de tine, cu sfaturile, îndemnurile şi formulele tale, de om sfătos, reper moral in comunitate.

Vom avea curajul de aceste Sărbători să ne dam la o parte ca să se vadă mai mult Christos în predicarea noastră?


Nu imi propun să anulez latura întunecată a Crăciunului de care toţi suntem conştienţi, dar putem uşor să ne transformăm în Exorcizatori, ("să devenim "Buffy-spaima vampirilor)...,să devenim isterici.Pentru ca asta să se realizeze este nevoie de o dragoste pentru El, pentru oameni şi aplicarea suficienţei Scripturii.Vă asigur că vă mai rămâne din Biblie un subiect despre Naşterea Mântuitorului concret, complex şi variat dacă veţi elimina sinele gălăgios.

Trag nădejde că după cele citite un slujitor real al lui Dumnezeu nu şi-a pierdut buna dispozitie, iar restul e clar că ies cam şifonaţi. Treaba asta nu trebuie să o rezolve cu mine, ci cu Altcineva.
Eu nu deţin un decret papal în ceea ce am scris, aşa că daca ai o idee mai bună sunt gata să o îmbrăţisez, să corectez ce am greşit sau am scris deplasat.

Motivaţia inimii mele nu este să desfinţez sau să acţionez împotriva slujitorilor reali ai lui Dumnezeu. Nu îmi doresc să îi permit celui rău să aibă acces în gândirea şi limbajul meu şi să aiba acces şi să se folosească de viaţa mea pentru planurile şi interesele sale.

Toate cele enumerate mai sus poţi să le salvezi într-un document  "tips for preachers" care să iţi fie utile şi folositoare atunci când slujesti din Cuvânt.Oricine ai fi, orice chemare ai avea din partea lui Dumnezeu iţi doresc ca viaţa ta să fie una cu mesajul pe care îl transmiti altora.
Nu doresc să scot muniţie de război pentru fanatici şi frustraţi, oameni mereu nemultumiţi şi cârtitori, mereu critici pe ce se face în biserici, pe deciziile autoritătilor puse de Dumnezeu, nici să-i slăbesc în credinţa pe cei fragezi.
Să îl lăsăm pe Dumnezeu să lucreze şi să se folosească de această “sarbatoare” pentru ca mulţi oameni să il caute pe El. Dumnezeu să vă binecuvanteze cu har, autoritate şi bucurie în slujire.
Rezoluţiile au fost supravegheate de oameni dragi mie, oameni care se tem de El şi umblă în neprihănirea Sa. Aceasta nu este o justificare. Ci doar o notă să vă spun ca nu imi doresc să merg inaintea lui Christos, sau să rănesc Trupul Său.
Multumesc tuturor colaboratorilor.
Să sărbătorim frumos, predicându-L in centru pe Christos!

P.S. Revista Sămânţa Adevarului din Decembrie 2013: " Nu lăsa pe nimeni din audienţă să-ţi influenteze sau să-ţi afecteze predicarea. Mergi înainte şi nu te ingrijora dacă unii dintre ascultători s-au simtit cercetaţi/ofensaţi. Inimile sincere iţi vor multumi pentru aceasta.

REZOLUTII DE CRACIUN

1.      Nu mai veniti cu aceleasi schite vechi, folosite in fiecare iarna.
2.      Nu mai fortati si trageti de par textul spiritualizand totul (reni,magi,ciobani,ingeri,magarus)
3.      Nu ne intereseaza in mesaj proiectele cultural-sociale pe care intentionati sa le duceti la bun sfarsit.Biserica nu a dus niciodata lipsa de oameni care au avut mereu intentii, sugestii sau propuneri.
4.      Cel mai frumos subiect de predica este Persoana si Lucrarea Domnului Isus Christos, nu lucrarea si persoana d-voastra.
5.      Nu trebuie sa ne introduceti in spatiul evangheliilor prin scenete, pantomime si replici teatrale.
6.      Nu trebuie sa va imbracati intr-un ciobanas atunci cand predicati Nasterea Mantuitorului pentru a fi plin de originalitate si autentic.
7.      Nu ne consuma timpul si energia fiind nevoiti sa te ascultam cu cat material homiletic si informatii ai adunat pentru predica de azi sau ce ai inteles tu de la un predicator de talie internationala.
8.      Nu te inconjura si nu iti blinda mintea cu ceea ce a spus saptamana asta Inalt-Patriarhul Prea Fericit sau Papa despre acest subiect.
9.      Nu ne intereseaza in predica despre Nasterea Mantuitorului nostru despre vizitele tale pastorale, sau alte sarcini administrative din fisa postului tau de lucru.
10.  Nu ne fascineaza ceea ce ai urmarit tu pe National Geographic, Discovery sau History Chanel, nici reclama ce ai vazut-o in oras la LIDL. (Nu pentru asa ceva sunteti platiti).
11.  Nu aruncati cu grenade si petarde in obiceiurile si traditiile specifice iernii. Evanghelistii si apostolii v-au lasat suficiente resurse sa va inspirati in proclamarea Imparatiei lui Dumnezeu.
12.  Nu ne intereseaza ce carte postala ati primit de la nu stiu ce ruda de pe alt continent.
13.  Nu creati noutati, chestii senzationale, cancanuri extraordinare si experiente incredibile la adevaruri deja stabilite.
14.  Nu incercati sa ne demonstrati ca un  text biblic are o noua semnificatie scotand in evidenta tot ceea ce au RATAT alti oameni de-a lungul istoriei.
15.Nu alimentati si nu produceti o sarbatoare prea”speciala” sau un program religios prea mare la biserica care sa-L eclipseze pe Isus Christos.
16.  Nu ne mai insirati toata dieta si gastronomia-culinar romaneasca. (Insirate ca intr-un  pomelnic : caltabosu, toba, carnatii, piftiile, cozonacii, jumerile, bautura.) Nu le dati idei surorilor. Pierzand timpul cu astfel de detalii ii faceti deja “jocul Satanei” si faceti o echipa buna cu el.
17.  Nu ne mai marturisi aspecte personale si intime din activitatea ta zilnica de părinte normal si cetatean responsabil : ( duci gunoiul si te-ai intalnit cu vecinu, ai stat la coada la paine sau la cablu/internet), ai maturat zapada dis-de-dimineata, ai fost sa duci copiii la scoala. Asta facem toti si nu le consideram activitati evlavioase. Noi intelegem ca toate acestea vor sa demonstreze legatura ta cu societatea, relevanta si impactul pe care il ai intre oameni.
18.  Nu te stradui sa ne sochezi, sa fii spectaculos, sclipitor atunci cand nu mai ai argumente biblice sa sustii versetele din textul citit.
19.  Nu creati o imagine supraevaluata pentru noii-veniti.
20.  Nu ne impresioneaza cate nopti nedormite ai avut sau sa ne arati statistica cu „de cate ori ai citit tu acel pasaj din Biblie” in timpul tau de studiu.
21.  E frumos daca poti sa eviti sa ne descrii evenimente exagerate, experiente mistice cu familia ta reliefand autenticitatea, vulnerabilitatea, transparenta ta. Nu,nu,nu asta se cheama M-Â-N-D-R-I-E.
22.  Nu tu ne spui cum arata si cat cantareste nivelul tau spiritual, greutatea ta spirituala. Asta o vede Dumnezeu si o vedem si noi in relatiile tale cu cei din jur. Nu trebuie sa ne-o comunici de la amvon.
23.  Sa ai grija la picioare cand iesi in fata la mesaj sa nu calci prea mult pe pedala temperamentului, ambitiilor si intereselor personale. (poate fi si pedala frustrarilor, pedala tulburarilor tale). Vrem sa mergem in siguranta prin textele Scripturii.
24.  E mai intelept sa va pregatiti mai mult viata decat predica.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică