joi, 24 martie 2016

Păzea! Ne invadează experţii in Islam!


In această perioadă când internetul vuieşte de formatori de opinii şi informatii aruncate [iresponsabil/responsabil]sau voit sa manipuleze e important să iti selecţionezi cu grijă si discernămant informatiile.

Recomand 3 lucrări ce merita sa fie studiate acum in febra atentatelor si a panicii create de mass-media. E bine sa apelezi la surse obiective, cu acuratete si să cauti pe cont propriu anumite informatii.

Să vă fie de folos!

1. Petreanu.ro - Da, este islamul

Sute de ani la rând, lumea arabă a fost în avangarda civilizaţiei. Matematica, astronomia, medicina, sunt domenii profund influenţate de arabi, până prin secolul al XII-lea. După aceea, s-a întâmplat ceva iar izvoarele ştiinţei au secat. “Azi, sunt uscate ca deşertul”, afirmă Hillel Ofek, care adaugă următoarele statistici în sprijinul constatării:
– în lumea musulmană sunt 9 cercetători, ingineri sau tehnicieni la mia de locuitori. Media mondială este de 41.
– 46 de ţări musulmane contribuie cu numai 1% la literatura ştiinţifică mondială, tot atât cât Spania şi India împreună.
– arabii reprezintă 5% din populaţia mondială, dar publică doar 1,1% din cărţile lumii.
– în Spania sunt traduse anual mai multe cărţi decât au fost traduse în toată lumea arabă în ultima mie de ani.
– un studiu realizat în 1989 a constatat că în SUA fuseseră publicate, numai într-un an, 10.481 de articole ştiinţifice, în timp ce, în aceeaşi perioadă, în toată lumea arabă fuseseră publicate numai 4.
– în 2002, revista Nature a examinat nivelul ştiinţific din lumea arabă, reuşind să identifice numai 3 domenii în care aceasta excelează: desalinizare, şoimărit şi… reproducerea cămilelor.
Înapoierea în domeniul cercetării ştiinţifice este determinată, în profunzime, de refuzul dogmatic al Islamului de a accepta raţionalismul, întrebările esenţiale, verificarea teoriilor prin încercare şi eroare, afirmă autorul eseului. Această situaţie afectează profund şi evoluţia societăţilor din lumea musulmană.
Ce s-a întâmplat, când şi-a pierdut Islamul busola? citeste restul art.aici
Dimitrie Cantemir despre Coran

Manuel al II-lea Paleologul,

Martin Luther, initiatorul Reformei Protestante

Erasmus

Carl Gustav Jung, psihiatru elveţian, fondatorul psihiatriei analitice:

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică