duminică, 27 aprilie 2008

Guma nociva

Un grup de cercetatori germani de la Spitalul Universitar din Berlin au descoperit recent ca mestecatul excesiv de guma de mestecat fara zahar favorizeaza diareea si slabirea excesiva.

Image

Principala cauza o reprezinta sorbitolul, care este un indulcitor artificial ce se foloseste cu preponderenta in cazul gumei de mestecat. In momentul in care sorbitolul ajunge in corp, in cantitati excesive, provoaca diareea. Sorbitolul este folosit si pentru alimentele care sunt destinate bolnavilor de diabet.

Cercetatorii germani au declarat ca desi pe pachetele de guma de mestecat exista avertizari asupra efectului laxativ, multi oameni nu iau in considerare acest lucru.

Savantii au constatat totodata ca 20 de gume pe zi sunt suficiente pentru ca un adult sa aiba probleme la stomac. Aceste concluzii au fost trase dupa ce au efectuat studiul pe doi pacienti. Unul dintre pacienti era o femeie de 21 ani. Timp de opt luni, femeia s-a confruntat cu dureri mari de stomac, pana cand medicii au realizat ca acest lucru era cauzat de consumul excesiv de guma de mestecat. Mai mult, in cele opt luni femeia a slabit 11 kilograme si avea o greutate cu mult sub cea normala. Al doilea pacient a manifestat aceleasi simptome, insa medicii au constatat ca slabise 22 de kilograme. Ambele persoane consumasera pe o perioada indelungata aproape 30 grame de sorbitol pe zi. O guma are 1,25 grame de sorbitol. Indata ce s-a renuntat la consumul de guma de mestecat, cei doi si-au revenit la normal si au inceput sa ia in greutate.

"In multe cazuri guma de mestecat se foloseste pentru inalbirea dintilor sau pentru a avea respiratia proaspata. Mestecata in exces, aceasta ne da senzatia ca suntem satui, adica ne pacaleste senzorii digestivi. Insa in timp duce la aparitia ulcerului sau la alte complicatii gastrice", sustine dr. Amorin Popa, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea.

copiii sarbatoresc Invierea



Biserica Crestina dupa Evanghelie, Badulesti.
Johny nu mai apare la televizor, s-a pocait acum.
E dragut:)

Ce inseamna sa "Fi imbracat cu Isus Christos"?


Galateni 3:27 spune astfel : " Toti care ati fost botezati pentru Christos, v-ati imbracat cu Christos".

1. Clothed in Christ


2.Clothed in Christ


3. Clothed in Christ


4. Clothed in Christ


5. "imbracati cu Christos"

Viata Vesnica este Christos in tine















Ioan 6:47
Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, are viaţa veşnică.

Ioan 11:25,26

Isus i-a zis: „Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.

Şi oricine trăieşte, şi crede în Mine, nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?”

1 Corinteni 15:51-54

51. Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi,

52. într-o clipă, într-o clipită din ochi, la cea din urmă trâmbiţă. Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi.

53. Căci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, să se îmbrace în neputrezire, şi trupul acesta muritor să se îmbrace în nemurire.

54. Când trupul acesta supus putrezirii, se va îmbrăca în neputrezire, şi trupul acesta muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci se va împlini cuvântul care este scris: „Moartea a fost înghiţită in victorie".

1 Ioan 2:25

25. Şi făgăduinţa, pe care ne-a făcut-o El, este aceasta: viaţa veşnică.

1 Ioan 5:13

13. V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică.

Ioan 5:28-29

28. Nu vă miraţi de lucrul acesta; pentru că vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui,

29. şi vor ieşi afară din ele. Cei ce au făcut binele, vor învia pentru viaţă; iar cei ce au făcut răul, vor învia si vor fi condamnati !

1 Tesaloniceni 4:16-17

16. Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos.

17. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

Revelatia 7:15-17

15. Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu, şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui. Cel ce stă pe scaunul de domnie, îşi va întinde peste ei cortul Lui.

16. Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă.

17. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii, şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.”

Ioan 3:16

6. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

1 Corinteni 15:42-46

42. Aşa este şi învierea morţilor. Trupul este semănat în putrezire, şi învie în nemurire!;

43. este semănat în ocară, şi învie în slavă; este semănat în neputinţă, şi învie în putere.

44. Este semănat trup firesc, şi învie trup spiritual. Dacă este un trup firesc, este şi un trup spiritual.

45. De aceea este scris: „Omul dintâi Adam a fost făcut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viaţă.

46. Dar întâi vine nu ce este spiritual, ci cel fizic ; ce este spiritual vine pe urmă.

Romani 8:11
11. Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.

Revelatia 21:4

4. El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au disparut"

Romani 6:23

23. Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.

Iov 19:26-27

26. Chiar dacă mi se va nimici pielea, şi chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuşi pe Dumnezeu.

27. Îl voi vedea şi-mi va fi binevoitor; ochii mei Îl vor vedea, şi nu ai altuia. Sufletul meu tânjeşte de dorul acesta înăuntrul meu.

Galateni 6:8

8. Cine seamănă în firea lui PACATOASA, va secera din firea PACATOASA distrugerea; dar cine seamănă în Duhul, va secera din Duhul viaţa veşnică.


Cine mai crede in dragoste si promisiuni, crede si aceste cuvinte ale lui Dumnezeu.

Cartea promisiunilor Bibliei- o carte demna de citit de fiecare barbat sau femeie.
"O mie de promisiuni din Cuvantul lui Dumnezeu".

Sa strangem cuvantul Sau in inimi si minte si sa ii fim Placuti Lui Dumnezeu.
Ca apoi sa avem ca rod Viata vesnica. amin

Ce sarbatorim noi?

Paste Fericit

E din nou sărbătoare şi e din nou aglomeraţie… pe raionul băuturi… Să nu mai pomenim de iepuraşi care clocesc ouă, pentru că importarea obiceiurilor proaste dinspre vest e alt subiect. Ne-am obişnuit deja ca marea majoritate a populatiei să vorbească zilele astea despre naştere şi nu despre înviere. Eventual, mai poţi găsi câte un critic care să-l mai trezească din morţi pe Mel Gibson şi pe a lui viziune sângeroasă. Nu mai este nici comic şi nici tragic acest lucru… e rutina de Paşte. Dar în ultima perioadă mai circulă un curent. De data aceasta printre cunoscătorii sărbătorilor creştine. Pe scurt îi zice: “Anul acesta parcă nici n-a fost sărbătoare. Nu mai e ca în alţi ani”. Pe lung nu-i mai zice…

De la an la an, parcă s-ar strica sărbătorile. De ce? Se poate observa cu multă uşurinţă vinovatul: ANUL. Iar dacă nu e anul, e programul din biserică. Dacă nu e programul din biserică, e predica fratelui Popescu (despre predicile fratelui Popescu voi mai scrie). Dacă nu e de la biserică, e de la locul de muncă: “Sunt de servici de sărbătorile astea…”. Să nu mai zic de primarie şi de altele, că trec sărbatorile până terminaţi de citit şi apoi am să fiu eu vinovatul pentru eşecul din acest an al sărbătorii.

Parcă nu mai simţi că e Paşte, nu mai simţi că e Crăciun… pot zice că eşti nesimţit? Nu pot, pentru că vei începe să-mi enumeri toţi vinovaţii, mai puţin pe tine. Dar îmi pare rău să te anunţ... doar tu eşti vinovat! Ca să sărbătoreşti ceva cu adevarat, trebuie să sărbătoreşti în primul rând în suflet… Dacă sufletul tău e în sărbătoare, nimic nu schimbă asta. Dar ţie nu-ţi mai pasă de acest Paşte… Ştii tu teoria şi ajunge. Ai făcut în urmă cu câţiva ani şi practica aşa că acum nu-ţi mai pasă. Să facă alţii şi pentru tine…

Trăim în generaţia nepăsării, intitulată şi generaţia copy+paste. Nu te lasă dus de valul acestei generaţii. Să nu crezi că dacă ştii despre ce se sărbătoreşte, eşti mai bun decât cei ce golesc rafturile cu vin. Nu lăsa să treacă şi acest Paşte fără sărbatoare in suflet. Bucură-te de biruinţa asupra morţii şi nu sta nepăsător!

Hristos s-a născut… şi a-nviat ( dar vine din nou dupa ai Sai. )

(articol preluat de pe www.tanarcrestin.ro)

Amin

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică