marți, 8 ianuarie 2008

Ancient Words (Michael W. Smith)

M.W. Smith are o melodie mai veche, de cativa ani adica, in care canta despre Cuvintele Domnului, despre Cuvantul care ne-a ramas spre indrumare in lumea aceasta, din generatie in generatie, prin sacrificiu si prin puterea lui Dumnezeu.

Cuvintele acestea ma schimba pe mine si te schimba pe tine. Asculta acesta melodie. Este una dintre cele mai frumoase cantari a lui Smith pe care eu am ascultat-o.



Michael W. Smith - Ancient Words Lyrics


Holy words long preserved
For our walk in this world,
They resound with god's own heart
Oh, let the ancient words impart.

Words of life, words of hope
Give us strength, help us cope
In this world, where e'er we roam
Ancient words will guide us home.

Chorus:
Ancient words ever true
Changing me, and changing you.
We have come with open hearts
Oh let the ancient words impart.

Holy words of our faith
Handed down to this age.
Came to us through sacrifice
Oh heed the faithful words of christ.

Holy words long preserved
For our walk in this world.
They resound with god's own heart
Oh let the ancient words impart.

Chorus x4

We have come with open hearts
Oh let the ancient words impart.

that's my everyday prayer

I think that first is God and then as all we should do is to try to see everybody through Christ's eyes, and that is wonderful, to know that a person is loved and changed as God would like to.




















Doamne iti multumesc ca mi-ai descoperit acest ideal
SI acest ideal poate fi atins prin puterea TA.

What do you think about this quote ?


"A woman's heart should be so hidden
in Christ Heart that a man should
have to seek HIM first to find her"


1.One part of its meaning is that a woman should be fully involved in her faith in Christ and be seeking Christ's help in choosing her mate. If a woman puts seeking a mate before her own relationship with Christ she will not likely find the man Christ would want for her.

If a woman is deeply in love with Christ the men who seek her company will either join her in her love of Christ or move away because such devotion to Christ will convict a man of superficial relationship to Christ.

Just remember, there are no perfect men and no perfect women. That's why I try to put my faith in Christ ahead of my faith in my husband. My spouse isn't perfect; I'm sure not either. But Jesus is the same, yesterday, today and forever. He is consistent. The more I love Christ, the better my marriage usually goes!

alt raspuns...

2.You have to trust God to provide you with a mate.

3.Simply that any man who wants her for his would have to be a follower of Christ himself. In other words, she would not be available to any man who was not a believer in Christ.

4.You should be more into serving god than looking for a man,
If that is what you need HE will provide that.
By giving you the mate you deserve so that you both may pray and serve god as he so wished

there is that saying
the family that stays together prays together


Petru Dugulescu - ultimul interviu

Aur curat




Alege sa traiesti in lumina si perspectiva vesniciei.


" In mine sunt mai pacatos decat am avut curajul vreodata, sa-mi inchipui - dar in ISUS CHRISTOS sunt mai iubit decat am putut vreodata sa sper"

" Nu va strangeti comori pe pamant unde le mananca moliile si le fura hotii, ci strangeti-va comori in cer"

"Podoaba voastra sa fie omul ascuns al inimii"

"Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui"

"Ceea ce face farmecul unui Dumnezeu este bunatatea lui"

It is better to be hated for who you are than to be loved for who you are not.


"Frumusetea nu este numai un lucru cumplit, ea este si un lucru misterios. Acolo Dumnezeu si Diavolul se lupta pentru stapanire, iar campul de lupta il reprezinta inima omului"
Feodor Dostoievsky

Religious vs .Gospel

















Religion says, if I obey, God will love me. Gospel says, because God loves me, I can obey.

Religion has good people & bad people. Gospel has only repentant and unrepentant people.

Religion values a birth family. Gospel values a new birth.

Religion depends on what I do. Gospel depends on what Jesus has done.

Religion claims that sanctification justifies me. Gospel claims that justification enables sanctification.

Religion has the goal to get from God. Gospel has the goal to get God.

Religion sees hardships as punishment for sin. Gospel sees hardship as sanctified affliction.

Religion is about me. Gospel is about Jesus.

Religion believes appearing as a good person is the key. Gospel believes that being honest is the key.

Religion has an uncertainty of standing before God. Gospel has certainty based upon Jesus' work.

Religion sees Jesus as the means. Gospel sees Jesus as the end.

Religion ends in pride or despair. Gospel ends in humble joy.



Hey you Religious ...
My tragedy is not your pulpit.
You are not my moral superior.

Empatia 8





















Mecanismele de aparare

" ingreuneaza dezvoltarea si maturizarea"

Viata este plina de greutati si incercari.
( Ti-a mai spus asta azi cineva ?)
Cateodata experientele sunt asa de complicate incat este greu sa le accepti in mod constient. Mecanismele de aparare presupun un anumit mod de a simti, gandi sau actiona, care are ca scop excercitarea unui control asupra deciziilor si greutatilor.
Toti oamenii poseda unele mecanisme psihologice de aparare. Ele reprezinta o proetectia naturala si normala impotriva diferitelor incercari ale vietii si intra in functiune in mod automat. In anumite situatii sunt absolut indispensabile si cel mai adesea sunt declansate in mod inconstient.

Mecanismele psihologice de aparare sunt la fel de importante atat pentru supravietuirea psihicului care apara imunitatea trupului, cat si pentru fizic. La un moment dat, omul este ajutat de mecanismele de aparare. Prin denaturarea realitatii, mecanismele de aparare protejeaza persoana in timpul incercarilor in asa fel incat aceasta sa-si poata pastra increderea in sine si echilibrul interior.

Denaturarea realitatii - ajuta persoana in cauza sa se apere de experientele neplacute, de sentimentele neplacute si de zbucium.
Cand mecanismele de aparare sunt folosite intr-o masura mai mica sau ocazional, in situatii dificile, acestea au un rol pozitiv pentru persoana si o ajuta. Ele ofera solutii de moment care trebuie urmate de alte rezolvari practice, solutii durabile si verificabile.

Este firesc ca mecanismele de aparare sa fie folosite pentru un timp scurt, pana cand dobandim puterea necesara sa infruntam realitatea. Dar mecanismele de aparare nu inlatura cauzele reale ale conflictului, ci doar ne elibereaza temporar de frustrare.

Desi mecanismele de aparare sunt necesare si multe situatii de viata au un rol important, ele pot crea si probleme. Pot denatura imprejurarile importante ale vietii, adica pot duce la formarea unei conceptii false despre viata.

Cand mecanismele de aparare actioneaza un timp indelungat, ele pot ascunde ceva, despre care ar fi bine sa avem cunostinta, deoarece acestea ingreuneaza dezvoltarea si maturizarea personala".

APARAREA- poate fi cauza unor complicatii si tulburari serioase ale individului . In consiliere este important sa cunoastem functiile si semnificatia mecanismelor de aparare, cel putin pentru a-i intelege pe oamenii care trec prin crize. In calitate de consilier este important sa poti identifica diferite tipuri de aparare si sa stii cum sa le abordezi.

De asemenea, este importanta sa -ti dezvolti capacitatea de -a identifica situatiile in care mecanismele de aparare- o functie pozitiva si cand acestea au un efect negativ si trebuie luate masuri. Apararea nu poate fi niciodata inlaturata daca consiliatul insusi nu este pregatit pentru asta. Consilierul il poate ajuta pe consiliat sa dobandeasca resursele necesare si sa fie gata sa faca fata realitatii!! Abia atunci a sosit timpul prielnic pentru inlaturarea mecanismelor de aparare. pentru asta este nevoie de PRUDENTA SI EXPERIENTA>


1 ) NEGAREA

Unul dintre cele mai obisnuite mecanisme de aparare este NEGAREA.
Aceasta aparare inseamna ca in realitate, persoana respinge sau trece cu vederea experientele neplacute. Cu toate ca a primit informatiile ea nu le inregistreaza in constiinta. A auzit, si totusi n-a auzit. A vazut si totusi n-a vazut. Persoana n-a fost capabila sa-si asume adevarul. Cunoasterea a produs o durere.

Negarea - este o reactie obisnuita cand omul se afla intr-o stare de soc. De exemplu. o persoana careia medicul i-a explicat ca sufera de o boala care ii ameninta viata poate merge acasa si sa se comporte ca si cum ar fi vorba de o febra musculara, nu de ceva grav. ADEVARUL a fost pus de o parte si negat.

Fireste, este important ca , treptat, negarea sa fie intrerupta si adevarul sa ajunga in constient. In timpul negarii, persoana are timp sa-si adune puterile pentru a fi gata sa faca fata adevarului. Atunci nu mai este nevoie de aparare. Persoana in cauza dispune iarasi de resursele necesare pentru a infrunta realitatea , chiar daca aceasta este in continuare dureroasa.


2) INLATURAREA
Inlaturarea- presupune experientele ingrozitoare sunt complet indepartate din constient si alungate departe in subconstient. Poate fi vorba despre amintiri triste, sentimente negative sau ofense, experimentarea unor catastrofe, accidente, abuzuri.

Amintirile sunt indepartate, dar ele exista totusi si continua sa influenteze sentimentele si comportamentul persoanei respective. Uneori reactile intalnit pot fi greu de inteles, atat pentru persoana in cauza cat si pentru cei apropiati . Doar efectele sunt vizibile, nu si originea lor.

3) TRANSFERAREA
Transfereara- este un mecanism de aparare folosit uneori ca reactie la diferite actiuni agresive. Ea inseamna ca omul agresat da frau liber sentimentelor sale sau isi directioneaza reactile spre ceva mai putin amenintator sau spre ceva neutru. Agresivitatea sa trece de la ceea ce , de fapt, ar trebui sa fie obiectul ei, la ceva nepericulos si care nu se poate razbuna.

UN exemplu este copilul ce se enerveaza pe parintii sai , dar isi descarca mania asupra jucariilor. Un alt exemplu este parintele care lasa ca iritarea sa sa se rasfranga asupra copiilor de acasa, in loc sa o directioneze spre patronul care este cauza reala a iritarii sale.

Transferarea pare a fi o solutie, dar de fapt, aceasta asigura doar o calmare temporara a celui agresat.

4) REGRESIA

Regresia este o aparare obisnuita. Regresia inseamna intoarcerea la un mod copilaresc de comportare . Se poate regresa atat in fapte cat si in gandire.Prin regresie se fuge de responsabilitate si de alte trairi neplacute si in acest mod se evita infruntarea realitatii.

Persoana devine neajutorata si dependenta. Se face mai mica decat este cu adevarat si astfel se bucura de un tratament pozitiv din partea celorlalti, primeste mai mult ajutor, este servita si ingrijita. Un exemplu clasic este copilul care are un nou frate si care , emotional si comportamental regreseaza pentru a se bucura iarasi de o atentie sporita din partea parintilor.

Chiar si adultii pot regresa. Cand intalnesc greutati cum ar fi SUPARAREA, BOALA sau pretentiile prea mari din partea altora, pot deveni total neajutorati. Aceasta este o reactie pozitiva, pentru o vreme, in timp isi aduna resursele pentru a putea privi realitatea in fata. Problema apare atunci cand regresia devine un obicei, o constanta si o comoda modalitate de a fugi de realitate.


5) RATIONALIZAREA
Rationalizarea este mai mult un mecanism de aparare -pe care il intalnim in consiliere.PRin rationaliare se cauta motive sensibile si rationale pentru diferite actiuni. Consiliatul incearca sa imbunatateasca treptat realitatea. Acest lucru se poate face prin descrierea si explicarea intamplarilor intr-o asemenea maniera incat sa-i fie mai usor sa le abordeze si sa le suporte.

Persoana incearca sa gaseasca explicatii logice pentru esecurile suferite, in loc sa-si asume responsabilitatea si sa inteleaga adevarul. Cele mai clare rationaliari apar cand imaginea de sine este afectata.

Un exemplu obisnuit este cel in care, un sportiv sau o echipa pierde un meci. In loc sa recunoasca ca au fost invinsi de un adversar mai bun, cei in cauza explica!! pierderea spunand " de exemplu ca arbitrul " a fost incorect" sau ca " cel mai bun jucator a fost ranit".
RAtionalizarea- este un fenomen obisnuit chiar si in domeniul relatiilor, deoarece aceasta ofera o cale de a scapa de asumarea responsabilitatii personale.


6) PROIECTIA
Prin proiectie- o persoana isi transfera sau proiecteaza propriile sentimente si motive asupra altor oameni. Exista trasaturi care nu ne plac sau pe care nu vrem sa le vedem la noi insine. Atribuim altor persoane opiniile si insusirile noastre negative in loc sa le luam asupra noastra.

Proiectia este folosita ca mecanism de aparare impotriva - sentimentelor si comportamentelor inacceptabile.
De exemplu, oamenii- isi pot proiecta propria agresivitate asupra altei persoane. Astfel , nu se mai gandesc la ei insisi si nu este nevoie sa-si asume responsabilitatea reactiei respective. Altcineva este aratat! cu degetul pentru ca este "zgarcit" sau "Curios" , in loc sa vada acele trasaturi in propria viata.

BInenteles-proiectia este doar aparent o solutie. Ea trebuie inlocuita cu curajul de a accepta realitatea si cu indrazneala de a o infrunta. Pe termen lung, proiectia reprezinta o piedica in calea empatiei, tolerantei si a autocriticii. Opusul se afla intotdeauna altundeva, nu in propria viata cu slabiciunile ei.

7) INTELECTUALIZAREA

Intelectualizarea - arata lipsa legaturii dintre gand si sentiment, atunci cand are loc o experienta neplacuta. Cateodata oamenii care au trecut prin experiente groaznice, pot sa le relateze si sa le descrie cu lux de amanunte fara sa se implice sentimental. In acest caz este vorba despre un mecanism de aparare care distanteaza in mod eficient persoana de acele experiente.

Astfel - relatarile experientelor devin mecanice, doar o reproducere neutra a propriilor incidente. Apararea impiedica pur si simplu toate sentimentele adecvate, deoarece ele sunt insuportabile. Intelectualizarea poate aparea de exemplu- in legatura cu experientele din timpul razboiului, cu abuzul sexual, cu catastrofele sau cu accidentele, respingerea sau dezamagirea.

Pentru un timp ea poate fi o strategie de supravietuire, dar treptat, persoana trebuie sa-si recunoasca sentimentele pentru a putea privi in fatza necazurile care au avut loc.

studiu din cartea "EMPATIA - Consilierea crestina in Biserica."
NE linistim inimile Inaintea lui Dumnezeu.
o zi binecuvantata de EL va doresc.
pe curand .

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică