vineri, 28 februarie 2014

Dialog dintre un popă nedumerit si un tânar nestatutar
























E important iti cunosti statutul, regulamentul interior, marturisirea de credinta, parintii fondatori ai cultului tau, cine a reformat sau dat nastere la confesiunea ta...insa cand iti extragi semnificatia si identitatea ta spirituala doar din aceste hartii,articole sau nume vei ajunge sa vezi ca iti lipseste viata spirituala.
Adica poti avea o forma de evlavie dar fara putere.

Tocmai de aceea am evitat raspunsul la intrebarea parintelui. Motivatia lui era sa ma infiereze apoi si sa ma blesteme ca mi-am parasit credinta strabună. De unde stiu asta? Cum ai descoperit?, poate te intrebi tu.

Am urmarit atent toate intrebarile lui si erau mereu canalizate spre o tipologie, o incadrare. Nu il interesa daca viata mea este alimentata din Scriptura sau daca ma supun Autoritatii Cuvantului lui Dumnezeu, ci unde sunt inregimentrat,inscris,membralizat.In ce catastif sau registru imi este trecut numele?

Eu mai miros ostasi din Oastea Domnului cand ii vad prin Sibiu...dar asa de confuz sa fie acest popă?

Data viitoare cand ma intalneste sper ca nu ma trece la Bahai, Kabala sau New Age...cu toate ca i-am spus ca ma lupt zilnic cu firea pamanteasca si mi-am asezat toate sperantele, planurile si viata mea lucrarii si jertfei lui Christos de la cruce.

Promit ca data viitoare ma recomand prompt.
Ii dau omului adresa Bisericii pe care o frecventez, statut, numele fondatorului, numele presedintelui meu de cult. Poate asa daca astâmpar curiozitatea strainuluiui poate devin mai accesibil si mai abordabil.

Tu cum ai proceda?

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică