sâmbătă, 15 februarie 2014

Balcanismul superiorităţii teologice


Dincolo de marturisirea de credinta a cuiva, dincolo de abordarile lui teologice, dincolo de perspectivele sale dogmatice, dincolo de conceptiile lui doctrinare, dincolo de curente si scoli de gandire teologice, dincolo de preferintele lui muzicale, dincolo de aspectele vietii personale, dincolo de interesul sau personal, dincolo de gusturile sale,dincolo de statute si regulamente interne, dincolo de paradigme elaborate de capete umane..te intreb...reusesti sa il vezi pe Christos in aproapele tau?

Mi se pare uimitor cum oameni cu diferite vederi asupra Scripturii pot avea "aceeasi credintă dată sfintilor odata pentru totdeauna". [Iuda 1:3], iar altii se ocolesc pe strada cand se intalnesc doar pentru ca sunt din alt cult,confesiune,denominatiune sau grupare crestina.

Am pus aceasta intrebare fara sa cad in malaxorul sincretismului,ecumenismului sau pluralismului. Ci pur si simplu..sa te gandesti..daca poti sa te impaci cu cel care vede lucrurile spirituale un pic diferit de tine,cu acea persoana care practica aceeasi credinta in Domnul Isus, il iubeste pe Dumnezeu si Cuvantul Sau.

Cunosc oameni care nu se suporta, se evita doar pentru ca au gusturi diferite, preferinte muzicale diferite, opinii diferite cu privire la vremurile din urma.

Ce mult castiga Diavolul prin aducerea de subiecte periferice in mijlocul copiilor lui Dumnezeu, aducand dispute, dezbinari,dezbateri,polemici teologice in loc sa ramana la punctul crucial, cel mai esential si anume CREDINTA IN DOMNUL ISUS CHRISTOS.Cand ai un aer de superioritate ii privesti pe toti de sus, te comporti de parca tu ai inventat coada la pruna, sau neamurile tale au inventat roata la caruta, te crezi ca fiind singurul proprietar al revelatiei complete a lui Dumnezeu si ii dispretuiesti pe toti cei din jur.

Ar trebui sa-ti pui mereu aceste intrebari:
Inteleg eu punctul de vedere al fratelui meu?
De ce vede el lucrurile diferit?
Pot sa-l ajut in vreun fel?
Ma rog pentru el?

E asa de simplu in aceste vremuri sa anihilam si demolam pe oricine. Nu iti trebuie diploma sa distrugi oameni. E insa atat de greu sa recunosti ca si cel de langa tine are aceeasi credinta in Dumnezeu ca a ta.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică