sâmbătă, 8 martie 2008

8 Martie nu este ziua mamei..(Studiati)













Femeile din Biblie ascultate si Binecuvantate de Dumnezeu au fost cele au fost cele ascultatoare Cuvantului Sau, modeste la suflet, intelepte, frumoase in ochii lui Dumnezeu pentru curajul lor.Ce inseamna sa fii un om binecuvantat de Dumnezeu?

Binecuvantare nu inseamna sa ai mai mult, ci prin orice treci in viata sa poti vedea binecuvantarile lui Dumnezeu. Sa ai Duh Sfant inseamna sa ai putere.

SA ai putere sa spui NU cand toti de langa tine spun DA.

Dumnezeu are o placere reala sa faca treziri spirituale in urma curajului unor femei din Biblie ce au stat la dispozitia lui. SA nu te vaiti de probleme ci sa i le incredintezi Lui, sa ridici pe altii prin Puterea Lui.

Estera a fost o femeie dupa Placul lui Dumnezeu. Estera a indraznit la Dumnezeu . Mai mult decat frumusetea era ascultarea.Datorita frumusetii ei ea a putut ajunge pana la un anumit punct, dar doar datorita ascultarii ei fata de Dumnezeu a ajuns sa fie Imparateasa.

Sa descoperim si noi caractere feminine pe care le putem urma sau invata de la ele.

Va redau acum mai jos ce am gasit despre semnificatia zilei istorice 8 martie:

"Nu stiu de unde a pornit aceasta “revolutie” autohtona cu privire la ziua de 8 martie. Sa facem o regresie mica in timp sa vedem de unde a pornit si mai apoi, unde a ajuns ziua mult dezbatuta.

File de jurnal

O fetita oarecare, un colt de hartie, 8 martie 1857

Astazi mama s-a intors ranita de la fabrica, era plina de sange. Toate femeile de la fabrica de textile din New York au iesit in strada. Le-au impins de la spate utilajele grele si interminabilele zile lumina de munca. Am auzit cand ii povestea tatei cum le-au imprastiat fara mila politistii cu bastoane lungi. O aud pe mama plangand incet, a certat-o tata pentru ca a indraznit sa se rascoale, zice ca vom muri de foame. Mi-e frica, nu stiu ce va fi maine, insa stiu ca daca nu se schimba nimic in 3-4 ani voi lucra si eu acolo, printre suluri de material si sobolani.

O fata oarecare, o jumatate de hartie rupta, 8 martie 1859

Pentru prima oara femeile au reusit, au facut ce nu a mai facut nimeni, prima “labor union”, prima uniune pentru imbunatatirea conditiilor de munca si angajare. Am speranta in ziua de maine si in tot ce va urma, mai e atat de putin pana o sa lucrez acolo … mi-e frica de mizerie!

O femeie oarecare, o coala de hartie galbena, 8 martie 1908

15 000! 15 000 de femei am defilat astazi prin centru New York-ului. Am strigat la unison, ca vrem! vrem drept de vot, vrem program de lucru mai scurt, nu suntem animale! Vrem sa fim platite, sa ne crestem copii. Ti-am promis mama, ti-am promis de acum 20 de ani ca o sa schimb ceva, pentru mine si pentru toate femeile care vor urma, poate nu mai sunt demult in putere, zilele grele mi-au ars sufletul, dar sunt… sunt fericita mama!

Aceeasi femeie oarecare, aceeasi coala de hartie galbena, o zi a lui 1910

S-a tinut prima conferinta internationala a femeilor, am ajuns greu la Copenhaga, au incercat atatia sa ne impiedice, dar am reusit, am razbit printre ei, azi s-a stabilit o “Zi internationala a femeii”. Existam, ne-am facut auzite dintre oale si camasi lucrate la norma, dintre ace si degete impunse. Existam!

O femeie oarecare arsa de vie, o bucata de bordura, 25 martie 1911

Azi am murit. Imi simt mainile scrum, picioarele cenusa, sufletul praf. A fost un incendiu la fabrica, fabrica “Triangle Shirtwaist”, poate o tigara uitata aprinsa sau o bricheta aruncata, cine mai stie? Stiu doar fum, mult fum, si foc. Materialele s-au aprins instant, focul a cuprins camera dupa camera. simt inca 139 trupuri langa mine, le vad chipurile desfigurate si le citesc sfarsitul in ochi. Pe 8 martie eram printre cele 1 milion de femei din Austria, Danemarca, Elvetia si Germania ce ne sustineam cauza, sustineam femeia. Acum sunt o nulitate ce asteapta identificarea.

O fosta femeie, oarecare, o cruce fara nume, 8 martie 1913

Toate am murit din cauza lipsei de masuri de siguranta, din cauza lor, din cauza celor care au refuzat sa ne vada dreptatea. Le-a trebuit asa mult sa recunoasca. E ajunul razboiului, cele ramase vii alaturi de femeile din Europa au calcat pamantul cu miile pentru a sustine pace. Nu vrem razboi! Pamantul nu vrea razboi!

In deceniul urmator a continuat sa fie “comemorata” ziua femeii, dar si-a pierdut incet, incet sustinatoarele ca in anii 60′ sa fie “reinviata” odata cu miscarile feministe.

Asadar nu este ziua mamei, este ziua femeii. Este ziua recunoasterii emanciparii femeii. In zilele noastre a ajuns rezultatul unei fuziuni intre “ziua mamei” (zi sarbatorita in lume dar la date diferite, neavand o aceeasi “istorie” pe peste tot) si “sf valentin” (zi in care se sarbatoreste iubirea). Insa aceasta fuziune nu schimba cu nimic istoria zilei internationale a femeii.

Barbati, spuneti-le femeilor de langa voi “La multi ani”, nu mai carcotiti atat, e si ziua mamei, dar doar pentru ca si ea este femeie, nu invers.

La multi ani!"

-----------------------------------------------------------

Dumnezeu sa binecuvanteze poporul sau cu ascultare si intelepciune de sus. Iar parintilor nostrii sa le acordam ascultarea si prietenia lor pretuita. Si sa ne lasam calauziti de sfaturile lor pentru a fi transformati de Dumnezeu.

Le multumim pentru ca prin ei am ajuns sa traim, sa ne bucuram de viata si ne-au invatat care este datoria omului pe acest pamant...aceea de a nu uita omenia. Apoi le multumim si celor ce s-au rugat pentru noi.

Azi ma rog pentru mama mea. Vreau sa o cinstesc si onorez pentru ceea ce am invatat de la dansa si pentru modul ei de a fi. Am un Dumnezeu minunat care mi-a facut parte de un har mare si a ingaduit sa am o mama scumpa si valoroasa.

Ascultati de parintii vostri cat ii aveti. Si nu ascultati doar cu urechile ci si implinind unele responsabilitati.

Multa pace voua..si mamicilor voastre.

Dumnezeu a creat femeia pentru a il reprezenta pe acest pamant. Alta misiunea nu i-a dat.Dumnezeu este singurul din Univers care da demnitate femeii, si implicit noua barbatilor.

Din El prin El si pentru El sunt toate lucrurile spre Slava Lui Dumnezeu prin ISUS Fiul Sau.

primavara lui Lucian





















A CUNOASTE. A IUBI
Inc-o data, iar si iara:
a cunoaste-nseamna iarna
a iubi e primavara

pretuiesc un Dar din El- mama mea




































































Mama mea...
Nici un soare nu-i pe lume
sa te lumineze-asa
ca privirea mamei bune
in intunecarea ta.

Nici un foc nu este-n lume
sa te incalzeasca- asa
ca iubirea mamei bune
in nefericirea ta.

Nici un cantec nu-i pe lume
sa te-nvioreze- asa
ca urarea mamei bune
in sarbatorirea ta.

Nici putere nu-i pe lume
sa te mai ajute, ca
rugaciunea mamei bune
in instrainarea ta.

Pretuieste-o, caci pe lume
doar o mama poti avea!
Ei ii esti dator iubirea,
cat esti tu si cat e ea....
(T Dorz)


În trecerea grăbită prin lume, către veci,
Fă-ţi timp, măcar o clipă, să vezi pe unde treci!
Fă-ţi timp să vezi durerea şi lacrima arzînd,
Fă-ţi timp să poţi, cu mila, să le alini, trecînd.

Fă-ţi timp pentru-adevăruri şi adînciri în vis,
Fă-ţi timp pentru cîntare cu sufletul deschis,
Fă-ţi timp să vezi pădurea, s-asculţi lîng-un izvor,
Fă-ţi timp s-auzi ce spune o floare, un cocor.

Fă-ţi timp s-aştepţi din urmă cînd mergi cu slăbănogi,
Fă-ţi timp pe-un munte, seara, stînd singur să te rogi,
Fă-ţi timp să stai cu mama şi tatăl tău bătrîni,
Fă-ţi timp de-o vorbă bună şi-o coajă pentru cîini.

Fă-ţi timp să stai aproape de cei iubiţi, voios,
Fă-ţi timp să fii şi-al casei în slujba lui Cristos,
Fă-ţi timp să guşti frumuseţea din tot ce e curat,
Fă-ţi timp, căci eşti de taine şi lumi înconjurat.

Fă-ţi timp de rugăciune, de post şi meditări,
Fă-ţi timp de cercetarea de fraţi şi de-adunări,
Fă-ţi timp şi-adună-ţi zilnic din toate cîte-un pic,
Fă-ţi timp, căci viaţa trece şi cînd nu faci nimic.

Fă-ţi timp lîngă Cuvîntul lui Dumnezeu să stai,
Fă-ţi timp, căci toate-acestea au pentru tine-un grai,
Fă-ţi timp s-asculţi la toate, din toate să înveţi,
Fă-ţi timp să-i dai vieţii şi morţii tale preţ.

Fă-ţi timp acum, că-n urmă zadarnic ai să plîngi;
Comoara risipită a vieţii, n-o mai strîngi.

Cum Sa Fii O Lady. Mic Tratat De Eleganta














Gândită pentru noul secol, Cum să fii o lady te învaţă cum te îmbraci la serviciu, cum răspunzi unei invitaţii, ce trebuie să faci dacă automobilul ţi-a rămas în pană, cum aranjezi o cină, ce poşetă să alegi pentru o anumită ocazie sau cum poţi afla trecutul sexual al bărbatului cu care te gândeşti să ai o relaţie apropiată.


„De-a lungul timpului, arta de a fi o lady s-a pierdut în strădania femeii de a deveni independentă, directă şi o supravieţuitoare agresivă în această lume... Unele dintre noi am scăpat din vedere recompensele pe care le poate aduce statutul de lady.“

Candance Simpson-Gilles
________________________________________________

Oamenii cu principii slabe azi isi orienteaza viata si directia in functie de valorile stricate din lume.
Cine doreste cartea sa o citeasca si analizeze poate cumpara din 10 martie " revista Saptamana Financiara" pentru a se lamuri.

"Eleganta" impusa de vremurile in care traim ucide cu adevarat feminitatea. Azi se stie bine ca feministele le urasc chiar si pe femei si "vor sa fie barbati", spune Paul Washer.

Nu se mai tin cont de principiile curtoaziei si feminismului biblic-crestin. Un barbat sa spuna azi unei fete" Sunt atras de frumusetea ta biblica".
Frumusetea adevarata este total diferita senzualitatea seducatoare a lumii de azi.

Esti atras de virtutiile ei sau de calitatile si personalitatea ei ?
Oamenii de azi nu vor avea relatii bune( sanatoase si corecte) daca se concentreaza doar asupra felului cum arata in exterior!! si neglijzeaza sufletul.
Apoi societatea ne infecteaza cu virusul " ACUM am nevoie sa imi satisfac toate dorintele mele" - trebuie sa imi traiesc viata la maxim. Insa mentalitatea si gandirea de azi te indeamna sa te implici si sa participi intr-o relatie, pentru a nu fi un caz " aiurea",invechit.

Biblia mea spune ca inainte te pregatesti pentru a fi un om al lui Dumnezeu, consacrat si predat Lui, nu un om al tabieturilor si elegantei fine, al mofturilor occidentale si al politeturilor ieftine sau a unei "bune maniere mestesugite" pentru a obtine interese si foloase.

Scriptura vorbeste de alt adevar" NU trezi dragostea pana nu vine!
Cântarea Cântărilor 8:4:
"Vă rog fierbinte, fiice ale Ierusalimului, nu stîrniţi, nu treziţi dragostea, până nu vine ea.” acest verset apare de trei ori in Biblie, si toti cei care au actionat impotriva indemnului ii vor da dreptate, la final.
Este un timp potrivit pentru toate, la locul potrivit. Traim intr-o perioada a distractiei si divertismentului, a imoralitatii, a relativismului, romantismului poluat, a narcisismului ridicat la cote mari, ( a unei culturi de consum Egocentrice, individuale si unidirectionale) Iubirea adevarata semnifica jertfire. Azi se traduce cu " ce imi iese mie?", o perioada a tolerantei poftelor si pacatelor, a globalizarii si societatii post-modernismului.

Dostoievsky afirma" IF GOD is DEAD everything is permissive" (Brother Karamazov) . Foarte patrunzatoare si determinanta idee. Daca Dumnezeu este mort atunci orice este permis.

Pentru noi, copii Lui Dumnezeu nu totul ne este de folos maturizarii noastre, nu avem acces la cunostintele " elegantilor" de azi, a trucurilor 1001 CUM Sa cuceresti un om, cum sa ai o casnicie fericita, cum sa te mentii in forma, pentru noi acestea sunt gunoaie.
Noi crestinii vrem sa stim gandul lui Christos...iar restul le consideram inutile.

Unui anumit soi de oameni, ai datoria sa le spui adevarul in orice imprejurare, adica celor de la care vrei sa afli adevarul. Domnul ISUS nu doar ca a vorbit despre ADEVAR, Si nu doar ca l-a aratat ci El Insusi Este Adevarul.
Ramane-ti in Adevar.
Ramane-ti in Calea sa binecuvantata si ocrotita de Intelepciunea Sa.

Dragostea nu se lauda si nu este aroganta.
Renuntati la lume si valorile ei.
Imbratisa-ti cu drag si pasiune dorintele si Voia lui Dumnezeu.
Ferice este de omul ce se increde in El.

Bunatatea, Prietenia Domnului ISUS, Intelepciunea Tatalui si Adevarul Duhului Sfant sa va insufleteasca in alegerile voastre, modul de gandire si viata.

Dumnezeu continua sa faca zi de zi transformari in viata noastra, acolo unde nu sunt atitudini dupa Placul sau, El intervine si noi ne pocaim. Astfel lucreaza Dumnezeu in suveranitatea Sa. Inainte de a oferi binecuvantarea Sa, EL vrea sa ne vada smeriti si intr-o stare corecta si o viata marturisita de pacat.

Traiti frumos si bine hraniti cu principiile sale tari, nu cu principiile pieritoare ale lumii pagane.
ISUS m-a convins si pe mine de pacat, M-a trecut si pe mine prin multe situatii in viata si teste ca sa ma convinga ca nu sunt cum doreste El. Insa azi ma trateaza ca pe fiul lui Dumnezeu.
El isi face timp zilnic pentru mine , pentru a ma sfatui, invata si disciplina care este felul si modelul de viata placut Lui. Ceva din natura harului imi lipseste si mie de multe ori.

Se spune ca Domnul ISUS a adus pe pamant Fericirea ...insa cu pretul vietii sale, iertand si iubind pe oameni. Daca vrei sa fii si tu un om fericit ...atunci IUBESTE SI IARTA.
Mintea noastra nu este cosul de gunoi al satanei spunea cineva, asa ca lasa modurile de gandire ale lumii si ramai in Cuvantul sau curat.
Asta am eu nevoie.
Dar tu?

Cum Sa Fii O Lady. Mic Tratat De Eleganta " este precizat in recenzie " gandita pentru noul secol" insa este pe departe o carte ce te ajuta sa fii prelucrat frumos de Dumnezeu si de o carte nepieritoare si accesibila si puternica ce a transformat oameni in fiecare secol.

Tratatul de comportare si eleganta crestina autentica este Sfanta Scriptura.
Singur nu stim sa fim sfinti....Dumnezeu ne invata insa prin cuvant.Dumnezeu ne sfinteste.
O zi cu folos sa aveti.
Din Biblie afli cu adevarat ce inseamna sa fi o lady placuta lui Christos si un Lord supus lui ISUS.
Cum sa fi un lord? Cum sa fi o lady?
Traind trezit la realitatile Cuvantului sfant si ramanand Supus Voii placute, sfinte si desavarsite AL celui ce de mii de ani a tot dat caracter, directie si valoare barbatilor si femeilor .
Si nu a dat gres niciodata.
Singurul LORD, BARBAT Adevarat este ISUS, Domn Al Domnilor si Capetenia Ostirilor, Domnul Dumnezeu.


"Putini oameni TRAIESC...
multi IMBATRANESC numai..."
Peter Hahne

Adevarata problema incepe cu inima mea

Adevarata problema inainte de a ierta pe cineva. de a iubi si a discuta despre Domnul ISus unui om, este nevoia si necesitatea noastra de Christos, de a fi iertati si iubiti de El si de a avea o inima curata pentru aceasta lucrare de marturisire a Evangheliei.

Priviti un mod eficient de a face aceasta lucrare.
Duhul Sfant din voi va convinge starea corecta in care se afla omul.Puterea Evangheliei ii va vorbi - insa Dumnezeu vrea sa il proclami tu prin gandirea ta, viata ta si gura ta.
Mult har.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică