sâmbătă, 8 martie 2008

8 Martie nu este ziua mamei..(Studiati)













Femeile din Biblie ascultate si Binecuvantate de Dumnezeu au fost cele au fost cele ascultatoare Cuvantului Sau, modeste la suflet, intelepte, frumoase in ochii lui Dumnezeu pentru curajul lor.Ce inseamna sa fii un om binecuvantat de Dumnezeu?

Binecuvantare nu inseamna sa ai mai mult, ci prin orice treci in viata sa poti vedea binecuvantarile lui Dumnezeu. Sa ai Duh Sfant inseamna sa ai putere.

SA ai putere sa spui NU cand toti de langa tine spun DA.

Dumnezeu are o placere reala sa faca treziri spirituale in urma curajului unor femei din Biblie ce au stat la dispozitia lui. SA nu te vaiti de probleme ci sa i le incredintezi Lui, sa ridici pe altii prin Puterea Lui.

Estera a fost o femeie dupa Placul lui Dumnezeu. Estera a indraznit la Dumnezeu . Mai mult decat frumusetea era ascultarea.Datorita frumusetii ei ea a putut ajunge pana la un anumit punct, dar doar datorita ascultarii ei fata de Dumnezeu a ajuns sa fie Imparateasa.

Sa descoperim si noi caractere feminine pe care le putem urma sau invata de la ele.

Va redau acum mai jos ce am gasit despre semnificatia zilei istorice 8 martie:

"Nu stiu de unde a pornit aceasta “revolutie” autohtona cu privire la ziua de 8 martie. Sa facem o regresie mica in timp sa vedem de unde a pornit si mai apoi, unde a ajuns ziua mult dezbatuta.

File de jurnal

O fetita oarecare, un colt de hartie, 8 martie 1857

Astazi mama s-a intors ranita de la fabrica, era plina de sange. Toate femeile de la fabrica de textile din New York au iesit in strada. Le-au impins de la spate utilajele grele si interminabilele zile lumina de munca. Am auzit cand ii povestea tatei cum le-au imprastiat fara mila politistii cu bastoane lungi. O aud pe mama plangand incet, a certat-o tata pentru ca a indraznit sa se rascoale, zice ca vom muri de foame. Mi-e frica, nu stiu ce va fi maine, insa stiu ca daca nu se schimba nimic in 3-4 ani voi lucra si eu acolo, printre suluri de material si sobolani.

O fata oarecare, o jumatate de hartie rupta, 8 martie 1859

Pentru prima oara femeile au reusit, au facut ce nu a mai facut nimeni, prima “labor union”, prima uniune pentru imbunatatirea conditiilor de munca si angajare. Am speranta in ziua de maine si in tot ce va urma, mai e atat de putin pana o sa lucrez acolo … mi-e frica de mizerie!

O femeie oarecare, o coala de hartie galbena, 8 martie 1908

15 000! 15 000 de femei am defilat astazi prin centru New York-ului. Am strigat la unison, ca vrem! vrem drept de vot, vrem program de lucru mai scurt, nu suntem animale! Vrem sa fim platite, sa ne crestem copii. Ti-am promis mama, ti-am promis de acum 20 de ani ca o sa schimb ceva, pentru mine si pentru toate femeile care vor urma, poate nu mai sunt demult in putere, zilele grele mi-au ars sufletul, dar sunt… sunt fericita mama!

Aceeasi femeie oarecare, aceeasi coala de hartie galbena, o zi a lui 1910

S-a tinut prima conferinta internationala a femeilor, am ajuns greu la Copenhaga, au incercat atatia sa ne impiedice, dar am reusit, am razbit printre ei, azi s-a stabilit o “Zi internationala a femeii”. Existam, ne-am facut auzite dintre oale si camasi lucrate la norma, dintre ace si degete impunse. Existam!

O femeie oarecare arsa de vie, o bucata de bordura, 25 martie 1911

Azi am murit. Imi simt mainile scrum, picioarele cenusa, sufletul praf. A fost un incendiu la fabrica, fabrica “Triangle Shirtwaist”, poate o tigara uitata aprinsa sau o bricheta aruncata, cine mai stie? Stiu doar fum, mult fum, si foc. Materialele s-au aprins instant, focul a cuprins camera dupa camera. simt inca 139 trupuri langa mine, le vad chipurile desfigurate si le citesc sfarsitul in ochi. Pe 8 martie eram printre cele 1 milion de femei din Austria, Danemarca, Elvetia si Germania ce ne sustineam cauza, sustineam femeia. Acum sunt o nulitate ce asteapta identificarea.

O fosta femeie, oarecare, o cruce fara nume, 8 martie 1913

Toate am murit din cauza lipsei de masuri de siguranta, din cauza lor, din cauza celor care au refuzat sa ne vada dreptatea. Le-a trebuit asa mult sa recunoasca. E ajunul razboiului, cele ramase vii alaturi de femeile din Europa au calcat pamantul cu miile pentru a sustine pace. Nu vrem razboi! Pamantul nu vrea razboi!

In deceniul urmator a continuat sa fie “comemorata” ziua femeii, dar si-a pierdut incet, incet sustinatoarele ca in anii 60′ sa fie “reinviata” odata cu miscarile feministe.

Asadar nu este ziua mamei, este ziua femeii. Este ziua recunoasterii emanciparii femeii. In zilele noastre a ajuns rezultatul unei fuziuni intre “ziua mamei” (zi sarbatorita in lume dar la date diferite, neavand o aceeasi “istorie” pe peste tot) si “sf valentin” (zi in care se sarbatoreste iubirea). Insa aceasta fuziune nu schimba cu nimic istoria zilei internationale a femeii.

Barbati, spuneti-le femeilor de langa voi “La multi ani”, nu mai carcotiti atat, e si ziua mamei, dar doar pentru ca si ea este femeie, nu invers.

La multi ani!"

-----------------------------------------------------------

Dumnezeu sa binecuvanteze poporul sau cu ascultare si intelepciune de sus. Iar parintilor nostrii sa le acordam ascultarea si prietenia lor pretuita. Si sa ne lasam calauziti de sfaturile lor pentru a fi transformati de Dumnezeu.

Le multumim pentru ca prin ei am ajuns sa traim, sa ne bucuram de viata si ne-au invatat care este datoria omului pe acest pamant...aceea de a nu uita omenia. Apoi le multumim si celor ce s-au rugat pentru noi.

Azi ma rog pentru mama mea. Vreau sa o cinstesc si onorez pentru ceea ce am invatat de la dansa si pentru modul ei de a fi. Am un Dumnezeu minunat care mi-a facut parte de un har mare si a ingaduit sa am o mama scumpa si valoroasa.

Ascultati de parintii vostri cat ii aveti. Si nu ascultati doar cu urechile ci si implinind unele responsabilitati.

Multa pace voua..si mamicilor voastre.

Dumnezeu a creat femeia pentru a il reprezenta pe acest pamant. Alta misiunea nu i-a dat.Dumnezeu este singurul din Univers care da demnitate femeii, si implicit noua barbatilor.

Din El prin El si pentru El sunt toate lucrurile spre Slava Lui Dumnezeu prin ISUS Fiul Sau.

2 comentarii:

  1. UNDE gasesti astfel de articole? E tulburator sa citesc fragmente asa de intime de jurnal din viata inaintaselor mele.Ma credeam puternica..adevarata dovada de putere au dat-o ele.Suntem creati egali cu siguranta(asa imi spune El)Dumnezeu a ingaduit ca umerii fragili ai feminitatii sa poarte o astfel de povara(a inferioritatii)dar tot El a investit in femeie puteri nebanuite.Ce conteaza ziua mamei sau a femeii? Cine poate contesta ca atat feminitatea cat si maternitatea merita apreciate si sarbatorite:)Mie AZI(INDEOSEBI) mi-s dragi toate femeile din lume, incepand cu mama mea!
    EXISTAM!

    RăspundețiȘtergere
  2. in fiecare zi e ziua noasträ
    in fiecare zi sä däruim si sä primim iubire,bunätate,intelegere,compasiune...........oricum am intrat in viata vesnicä deci sä nu ne mai legäm de zile!!!

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică