marți, 29 septembrie 2009

Temele intalnirilor de tineret - "Emanuel" - Sibiu


Temele care vor fi abordate in urmatoarele intalniri pana la sfarsitul anului in fiecare seara de luni, ora 19.

Cred ca e bine ca cei interesati sa afle si de ce nu … sa avem impreuna un timp folositor si binecuvantat de Domnul.

Excelente mesaje, relevante si pline de adevar.Christos sa cerceteze generatia actuala prin Cuvantul Sau.

Daca esti prin Sibiu, student sau localnic..nu-iti irosi serile si vino sa asculti Glasul si Dorinta lui Dumnezeu pentru viata ta.

Poti avea o tinerete fara regrete.

Starea de fapt a natiunii romane - Vladimir Pustan


"Am în faţă un raport al Comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şi demografice ce a apărut în media în ultimele două zile.

O să fac un rezumat pentru voi, ca să vă umpleţi de groază. Nu ştiu de ce preşedintele Băsescu l-a scos la soare exact acum înaintea campaniei prezidenţiale. Raportul conţine şi recomandări bune, iar unele sunt de-a dreptul de comă. Una dintre ele este ca, năpădiţi fiind de 30000 de prostituate ce practică aşa zisul sex comercial, să se legalizeze prostituţia şi să se dea prezervative gratis, nu numai medicamente compensate. A doua propunere buimacă e cu privire la cei 28000 de toxicomani ai ţării (dintre care 24000 sunt din Bucureşti – nu-i uşor să trăieşti în Bucureşti!), să li se dea voie ca într-un cadru legal să-şi facă injecţia şi să nu mai fugă poliţia după ei, existând riscul să-şi împrumute siringa unul altuia, ca noi guma de mestecat (Gumela) prin 1975.

În 2007 am avut 562 de mame sub 15 ani şi doar câteva au fost locatarele palatelor cu turnuleţe budiste şi manele aferente.

Tot în 2007 am avut 36000 de divorţuri de unde au rezultat 23000 de copii rămaşi cu ochii plânşi în soare.

Din 1990 până azi numărul pensionarilor s-a dublat, ajungând la 7 milioane şi tot în perioada aceasta numărul salariaţilor a scăzut cu jumătate, adică de la 8 milioane la 4 milioane. Suntem o ţară de pensionari şi de handicapaţi, iar peste 20 de ani, 40% din oameni vor fi peste 65 de ani.

La noi în comună, din 6 sate s-au adunat la şcoală 4 copii în clasa I, deci nici 1 copil pe sat.

Recomandarea raportului este să se mărească vârsta de pensionare la 70 de ani numai că speranţa de viaţă a românilor este cu 9 ani mai mică decât media pe U.E., deci de 71 de ani. După calculul meu, ieşi în pensie la 70 de ani şi mori la 71, dar pensia nu o vezi întrucât cam un an te poartă pe drumuri până îţi bate la poartă poştaşul. Dricarii vor ajunge primii...

Ca să închei într-o notă optimistă, avem 2,5 milioane de emigranţi ce au dus la reducerea natalităţii, creşterea numărului de divorţuri şi creşterea numărului de case construite. Tot din cauza aceasta în 2007, 30000 de copii au abandonat şcoala în ţară şi au plecat în străinătate."

Citeste articolul complet "Viitor de aur tara noastra n-are" de Vladimir Pustan

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică