marți, 4 februarie 2014

Cum Îi facem noi anti-reclamă lui Dumnezeu?


" Noi il defăimăm pe Dumnezeu prin însăşi râvna noastră de a lucra pentru El, fără însă a-L cunoaşte pe El"


De cele mai multe ori facem mai mult rau prin prozelitismul nostru celor din jur decat sa ii ajutam sa intre intr-o relatie personala cu Dumnezeu. Dorinta de a le da altora cu Biblia in cap, de a ii pune la zid cu Legea lui Dumnezeu, ne arata ca nu am inteles deloc duhul ce se afla in spatele literelor cuprinse in Cuvantul lui Dumnezeu.

Prin atitudinea noastra uneori agresiva,talibana, sau prea violenta ii indepartam pe oameni de Dumnezeu. Oamenii s-au saturat sa fie chemati la bisericile noastre- cata vreme Scriptura arata ferm ca o chemare sfanta se face doar la Persoana si Viata lui Isus Christos, nu la regulile noastre inchipuite, nu la conduita noastra, nu la modul nostru de a fi si a actiona.

Cata vreme vom chema oamenii sa se conformeze dupa acelasi calapod ca al nostru, nu vom vedea schimbari, roade si rezultate vrednice de Imparatia Sa.

Am ajuns sa ne luam din atributele lui Dumnezeu ceea ce ne place, ceea ce ne convine ca sa putem trai in continuare linistiti cu pacatele noastre chinuitoare. Am ajuns sa fim selectivi si cu Scriptura cand o prezentam sufletelor care striga dupa Adevar, iar noi le prezentam propriile noastre interpretari, zbaterile si framantarile noastre, informatii si cuvinte, dar nicidecum Cuvinte datatoare de viata.

Tanarul criminal in serie, Saul credea ca prigonind si ucigand credinciosii lui Christos avea sa ii aduca o mare onoare si slujire Dumnezeului Creator, ca mai apoi in drum spre Damasc sa isi afle identitatea, de blasfemiator, batjocoritor la adresa lui Isus Christos.

Mai tarziu apostolul Pavel a avut o singura dorinta fierbinte si anume sa il cunoasca pe Dumnezeu si nu doar informatii sau invatatura Domnului Sau-ci pe El personal.

Cu ceva ani in urma, un tanar internat la Bucuresti cu un diagnostic sever de cancer imi relata " Alex, acum m-am indragostit de Dumnezeu, inainte eram pasionat de lucrarea Lui".

Domnul sa ne dea intelepciune sa fim crestini echilibrati, sa avem ravna insa ea sa isi aiba izvorul in relatia noastra personala cu El. Astfel vom sti cand sa vorbim, cand sa tacem, si sa ne gandim mai mult inainte de a spune ceva semenului nostru.

In slujba Lui

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică