marți, 10 februarie 2009

Pe urmele lui Christos- John MacArthur



Suntem chemaţi de Dumnezeu sa păşim pe urmele lui Isus Christos, aceste urme de multe ori inseamnă neinţelegere, etichetare din partea celor din jur (fundamentalist, fanatic,perimat,rigid,demodat, proscris, extremist,nebun,crud,dur,nonconformist,altfel,diferit, prea ciudat,straniu, prea greu de acceptat-prea revolutionar, etichetat ca "anormal"),umblarea pe Cale cu Isus oferă copiilor lui Dumnezeu şi alte perspective precum incercări şi răcniri, atacuri ale Leului fioros diabolic, suferinţe, dureri, boli.

"Şi dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El." Romani 8:17
"Cine doreste să fie moştenitor să fie şi părtaş suferintelor lui Christos, şi să sufere impreuna cu EL". Unii oameni doresc doar să se bucure de beneficiile salvării, dar nu-si mai doresc să umble pe Calea Domnului ISus Christos, care implică şi ura lumii,respingere, batjocuri, prigonire, inadecvare fata de valorile societatii contemporane, nepotrivire faţă de mentalitatea stricată şi chipul veacului acestuia si chiar incercari, sau boli prin care ne pregătim să fim proslăviţi impreună cu Regele nostru in Cer. Acestea sunt semnale şi simptome, semnalmente ca ne pregatim de plecare acasa in cantare, in rugaciune si supunere fata de Voia Supremă a lui Dumnezeu. Avem promisiunea Sigură şi Adevărata că El este cu noi in orice nevoie. Aşa a promis.Şi se tine de Cuvant generatii la rand fata de copiii Lui scumpi. Cei fară Dumnezeu in incercare şi suferintă cad in tulburare şi disperare. Noi insă ne incredem în El şi mergem din putere in putere. Să nu ne indoim la intuneric, de ceea ce ne-a spus Domnul la lumină.

M-am amuzat tare şi uimit la inceput, în vara anului 2005 în Chicago să asist la două grupuri diferite de tineret. Seara după serviciul de la adunare, mergeam la o părtăşie la o pizza,o seara de rugăciune şi de studiu, era libertate de exprimare faină in acele grupuri, unii pictau, altii găteau, altii jucau puzzle, altii stateau si comunicau intre ei.
Până când am inţeles că sunt doua tabere,unii mergeau la John MacArthur Bible Study Comentary, alţii mergeau la John Piper Bible Study. Biblia mea era românească, tipărită la Minsk, Belarus.Am ales pe perioada verii să merg la serile in care studiam cartea"Desiring God".M-au ajutat foarte mult acele seri, şi Domnul a ales cu cale să lucreze in inimile noastre şi in viata mea şi să dezvolte o pasiune puternica pentru Fiul Sau, să trăiesc pentru Gloria lui Isus Christos.
Acum am început să urmăresc şi citesc viaţa si scrierile acestui om, John MacArthur. Am primit o carte să citesc de la Radu, se intitulează "Pe urmele lui Hristos", mi-a plăcut enorm, căci prezintă adevăruri pure biblice din Inima şi Gândul lui Dumnezeu.
Acum observ că oriunde aş fi mers la părtăşie, indiferent de grupul de credincioşi , amândoi sunt oameni folosiţi de Dumnezeu spre Gloria Sa.

Haideţi să privim acum la câteva din gândurile din această carte.



"El nu-i caută pe cei cu realizări pământeşti , ci pe cei care au inimi umile şi se pleacă în faţa autorităţii Cuvântului Său".

"Când un creştin se maturizează in umblarea lui, cu Domnul se vede pe sine micşorându-se tot mai mult până ce, asemenea luceafărului de dimineaţă, lasă loc liber Soarelui ce răsare".

"Indiferent că poziţia pe care o ai in ochii lumii este inaltă sau joasă, viaţa şi resursele ti-au fost date numai ca să reflecţi Gloria Domnului Isus Christos şi să-L preamăreşti".

"Cele mai mari bucurii din această lume sunt găunoase şi fără conţinut în comparaţie cu serviciul făcut Regelui Regilor".

"Dumnezeu a luat un pescar simplu şi a făcut din el un apostol puternic a cărui mărturie răsună incă peste veacuri şi ne afectează şi azi".

"Ai căzut in umblarea ta cu Domnul? El nu te-a abandonat? ".

"Cei mai mulţi oameni nu vin la Christos ca reacţie imediată la o predică pe care o aud intr-o sală plină de oameni. Ei vin la Christos din cauza influenţei unei persoane".

"Fidelitatea consecventă a lui Dumnezeu din trecut ar trebui să-ţi dea incredere supremă in inţelepciunea planurilor Sale viitoare."

"Pentru discipolul lui Christos, nici un act nu este prea umil incât să nu-l indeplinească in cadrul servirii Sale".

"Domnul ii alege adesea pe oamenii cei mai vrednici de dispreţ din această lume, ii răscumpără, le dă inimi noi şi ii foloseşte in moduri remarcabile".

"Incepe să priveşti dincolo de detaliile neinsemnate la Christosul Etern, care poate să-ţi ia credinţa slabă şi să te folosească pentru implinirea Planurilor Sale."

"Lumea nu-i merită pe aceşti tăcuţi şi necunoscuţi ostaşi ai credinţei. Lipsa lor de celebritate i-a ţinut departe de paginile istoriei, dar numele lor sunt scrise pe paginile Cărţii Vieţii Mielului."

"Adevărata salvare produce in credincios o inimă care se lasă invăţată. Dorinţa de a invăţa şi a se schimba ca reacţie la Cuvântul lui Dumnezeu este caracteristica unui adevărat ucenic al lui Isus Christos".

"Mulţi dintre noi nu vom gusta niciodată felul de persecuţie pe care l-au cunoscut apostolii sau fraţii de pe alte continente. Dar in gândirea noastră ar trebui să fim gata să indurăm sacrificiul de dragul lui Christos".

"Dacă eşti creştin într-un mediu ostil care pare să te slăbească...lasă ca pasiunea ta pentru Christos să-ţi conducă viaţa"

"Măsura reală a bogăţiei noastre este cât valorăm, dacă ne-am pierdut toţi banii".

"Cei care realizează cel mai mult pentru Domnul sunt bărbaţi şi femei care se ostenesc in tăcere cu fidelitate, dar in mod discret".

In Slujba Lui,
un ales

Interviu cu John MacArthur

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică