sâmbătă, 14 iunie 2008

Cum s-a comportat traficul pe blog?















Surprind cu placere comentariile voastre, sunt provocat sa ma intreb ...de ce celelalte articole nu au primit atatea comentarii,la subiectele scrise despre a sta la picioarele Domnului Isus Christos, evlavie,smerenie, partasie , dragoste de frati,grija de oameni, slujire, caracter, sfintenie.....asta arata care este zona noastra de interes.

Frumoase toate gandurile voastre, am reflectat si meditat la ele.
Va multumesc pentru ele.

Yobediah esti un dragut :"doresc sa amintesc doar un singur verset din proverbe: "dezmierdarile sunt inselatoare, si frumusetea este desarta[...]" orice baiat sincer cu Dumnezeu si cu el insusi, va recunoaste ca macar o data,i-a trecut prin minte o inima intoarsa. Si cred ca dragostea adevarata vine doar in sfera binecuvantarilor lui DUmnezeu,iar orice dar al lui Dumnezeu va fi contestat de Satan. Pe multi baieti eu i-as sfatui ca sa inceteze orice relatie de prietenie cu fetele cu care sunt prieteni, pentru ca ele au devenit unicul scop in viata lor. Ele sunt soarele universului lor, in jurul caruia orbiteaza. Un barbat are nevoie de o orbita mult mai mare decat o femeie, are nevoie de o misiune in viata, un scop precis, are nevoie sa isi cunoasca numele si sa stie cine este si pentru ce a fost facut. Brennan Manning spune asa de fain ca cea mai profunda dorinta din inimile noastre este aceea de a forma o uniune (o alianta, sau o lipire) cu Dumnezeu. EL ne-a creat pentru uniunea cu EL insusi, asta este scopul initial al vietilor noastre. Sa aveti putere baieti, sa va pazitit gandurile si inimile in Domnul Isus, cea mai sigura izbavire :) Merci alex de poze.. controversate, cu siguranta".

Diana a spus :
"La intrebarea:"Oare aceasta sa fie realitatea si din mediul evanghelic crestin romanesc?"-- :Devenim intr-adevar ceea ce iubim sa gandim si cred ca putem vedea atitudinile,faptele multor tineri,prin care arata crezul lor in ceea ce priveste o relatie.Ca si crestini facem noi o diferenta?Avem o minte curata si o inima care sa caute puritatea; sa lasam chiar Totul in Mana Sa?E o vreme a "goanei dupa superficial" in care frumusetea fizica e importanta ,putini mai "sapa" dupa adevarata comoara.Am vazut multi oameni "frumosi"(in felul lumii)dar totusi sunt asa urati;si am vazut si oameni etichetati ca"urati"(in felul lumesc)dar care au o frumusete ce te copleseste si mai degraba ai sta in prezenta lor.Ceea ce nu se vede cu ochiul liber trebuie neaparat vazut.Sa incercam sa privim dincolo de un chip de lut...unii oameni au gasit frumusetea(Ati vazut mosuleti care spun ca sotia lor e mai frumoasa ca niciodata sau sotul....si va intrebati cum poate cineva care e plin de riduri,cocosat care isi mai trage si carja dupa el sa afirme asta.Ce este dinafara trece dar frumusetea launtra ramane ptr totdeauna.)Ca rezultat a unei cautari false sunt tot mai multe relatii nici bine cladite si daramate....La inceput nu credeam ca pozele se portivesc in contextul nostru crestin,dar nu sunt ele o realitate? Un cunoscut de-al meu(crestin) urma sa se casatoreasca.Toate pareau bune si frumoase,el crestinul perfect care umple toata lista de calitati... pana cand intr-o zi totul s-a destramat.El o inselase pe viitoare sotie si a spus un singur lucru:"Imi plac femeile".:O Soc.....(a doua imagine se portiveste perfect) Ea se gandea la ce mult il iubeste iar el "la urmatoarea cucerire".Ce purtam in mintile noastre?Aceea dam si afara. Sa cautam sa implinim Voia Lui cu privire la viata noastra si vom primi binecuvantarea Lui.
Stay blessed"

Si Ioana :"
Intr-o societate care ne invata ca imaginea e tot ceea ce conteaza si ca adevarul este relativ, ca totul tine de viteza cu care facem lucrurile, suntem chemati sa invatam rabdarea, sa iubim caracterul nu invelisuri, sa ne intoarcem catre Adevar. Imoralitatea sexuala este condamnata in toate paginile Scripturii. Nu doar actul in sine, ci Domnul Isus ne atrage privirea si asupra "poftei ochilor", pe care El o condamna ca preacurvie. Sa luptam lupta cea buna a credintei, in curatie si puritatea,iar cand ispita se va ivi, sa ne impotrivim ei, stiind ca suntem destinati biruintei, nu unei vieti de oameni invinsi.
"Ai grija ce gandesti, pentru ca gandurile devin vorbe, ai grija ce vorbesti pentru ca vorbele devin fapte. Ai grija ce faci, pentru ca faptele devin obiceiuri, ai grija ce obiceiuri ai, pentru ca ele iti vor deveni caracterul."

Ada preciza :
"in lumea evanghelica e foarte condamnat lucrul asta...se sustine ca nu aspectul exterior conteaza, ci caracterul, ce e in interior etc. si asta spun si baietii pocaiti...dar din remarcile facute, lucrurile spuse si "idealurile" in ceea ce priveste o viitoare partenera, se contrazic singuri. prima data conteaza ce izbeste ochiul...o fata care nu corespunde standardelor lumesti de "fata faina" pica din start de pe "lista". nu vreau sa generalizez, dar din cate am observat eu in mediul "crestin" in care sunt, cam asa stau lucrurile..."

Antonia " ...ideea ramane....iubirea adevarata izvoraste de la d-zeu...el ia hotararile pt toti, deoarece el stie ce e mai bine...mai mult e evident ca in societatea romaneasca din ziua de azi se pune accent pe exterior, pe aparenta, si e foarte greu sa gasesti o persoana care sa vada mai mult in tine decat un simplu obiect sexual...asta e lumea si din pacate nimeni nu face nimic ca sa schimbe..."

Eirene
"eu cred ca atat timp cat Dumnezeu nu are primul loc in viata ta, cat timp relatia ta pe verticala nu e dezvoltata asa cum ar trebui, atat fetele cat si baietii vor cauta alte preocupari care sa le umple sufletul flamand! "pazeste-ti inima mai mult decat orice , caci din ea ies izvoarele vietii"
sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa-I acordam DEPLIN primul loc in vietile noastre!".

Va multumesc de incurajari si sfaturi.
Tot ce vine de la Domnul prin voi este binevenit.
Astept ca tot ceea ce a-ti scris sa puneti in aplicare la familiile voastre si viata voastra.

Domnul sa ne dea putere si sa IL lasam in viata noastra sa domneasca si sa faca o diferenta ca sa fim "altfel".
Asemanatori cu Chipul si Imaginea Fiului Sau in lume.
Cam atat.

Sa avem Cuvantul si " Atelierul de reparatii" incepand cu inima noastra.

SA fim noi o alta generatie.
Domnul sa fie cu noi toti.
El sa ramana intre voi.
Si noi sa ramanem langa El.

Mult har si putere.
Tarie si Onoare Lui.

2 Tim 2:22
Fugi de poftele tineretii si urmareste dreptatea,( neprihanirea), credinta, dragostea, pacea, impreuna cu cei care-L cauta pe Domnul dintr-o inima curata.


Forever in love - Kenny G

A song that speaks from the heart with no words ..

1 Corinteni 13

1. Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.

2. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.

3. Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

4. Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,

5. nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,

6. nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,

7. acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.

8. Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.

9. Căci cunoaştem în parte, şi prorocim în parte;

10. dar când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.

11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.

12. Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.

13. Acum dar rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Acolo ne e tara



Eu stiu ca sunt un trecator.
Sunt calator pornit spre tara de vis.
Aici nu va fi nicicand ca in paradis.
Merg spre tara promisa de Isus.
_______________________
Cum elimini Frica de viitor?

1. Sti cui apartii.
El este cu tine pana " la sfarsitul zilelor tale" chiar daca Domnul a spus " V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine, In lume veti avea necazuri dar indrazniti, Eu am biruit lumea" Ioan 16:33.

Isus a biruit si moartea nu mai trebuie sa imi fie friica.
Pe Domnul ma pot baza oricand.

2.Cui incredintez increderea mea ?
Am incredere in CEL pe care Il cunosc.!
3.Stiu IN CINE am incredere.
Stiu cui apartin.
4.Stiu si CINE mi-a facut promisiunea.

Toata Slava si Gloria este a Lui Isus.

In El ma incred orice s-ar intampla.
Pe El il urmez si Lui ma incredintez.
Lui ma predau spre ghidare si orientare spre Tara de sus.
Cred doar promisiunile Lui.

In veci El nu se schimba.
Pentru aceasta cauza merita sa te consumi in viata.

Sa traim ceea ce credem.
Cand nu traim ceea ce credem credinta noastra nu mai valoareaza mult.

SA ne dorim si sa fim indragostiti de Prezenta Lui Isus si de Cerul pregatit pentru copii Sai.

Pretuieste adevaratele comori ( semnul exclamarii)



Paradoxul vremurilor noastre în istorie este ca avem cladiri mai mari dar suflete mai mici;

autostrazi mai largi dar minti mai înguste.
Cheltuim mai mult dar avem mai putin; cumparam mai mult dar ne bucuram tot mai putin.

Avem case mai mari dar familii mai mici,
Avem mai multe accesorii dar mai putin timp;
avem mai multe functii dar mai putina minte,
mai multe cunostinte dar mai putina judecata;
mai multi experti si totusi mai multe probleme,
mai multa medicina dar mai putina sanatate.

Bem prea mult, fumam prea mult,
Cheltuim prea nesabuit,
Râdem prea putin,
Conducem prea repede,
Ne enervam prea tare,
Ne culcam prea târziu, ne sculam prea obositi,
Citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor si ne rugam prea rar.

Ne-am multiplicat averile dar ne-am redus valorile.
Vorbim prea mult, iubim prea rar si urâm prea des.
Am învatat cum sa ne câstigam existenta dar nu cum sa ne facem o viata,
am adaugat ani vietii si nu viata anilor.

Am ajuns pâna pe luna si înapoi dar avem probleme când trebuie sa traversam
strada sa facem cunostinta cu un vecin.
Am cucerit spatiul cosmic dar nu si pe cel interior.
Am facut lucruri mai mari dar nu si mai bune.

Am curatat aerul dar am poluat solul.
Am cucerit atomul dar nu si prejudecatile noastre.
Scriem mai mult dar învatam mai putin.
Planuim mai multe dar realizam mai putine.
Am învatat sa ne grabim dar nu si sa asteptam.

Am construit mai multe calculatoare sa detina mai multe informatii sa
produca mai multe copii ca niciodata dar comunicam din ce în ce mai putin.

Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei încete;
oamenilor mari si caracterelor meschine;
profiturilor rapide si relatiilor superficiale.

Acestea sunt vremurile în care avem doua venituri dar mai multe divorturi,
Case mai frumoase dar camine destramate.

Acestea sunt vremurile în care avem excursii rapide, scutece de unica
folosinta, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri
supraponderale si pastile care îti induc orice stare de la bucurie, la liniste, la moarte.


Sunt niste vremuri în care sunt prea multe în vitrine dar nimic în interior.
Vremuri în care tehnologia îti poate aduce aceasta scrisoare si în care poti
decide fie sa împartasesti acest punct de vedere, fie sa stergi acest mesaj.

Aminteste-ti sa-ti petreci timp cu persoanele iubite,
Pentru ca nu vor fi lânga tine o eternitate.
Aminteste-ti sa spui o vorba buna copilului care te venereaza, pentru ca
acel copil va creste curând si va pleca de lânga tine.

Aminteste-ti sa-l îmbratisezi cu dragoste pe cel de lânga tine pentru ca
aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costa nimic.
Aminteste-ti sa spui "Te iubesc" prietenului si persoanelor pe care le îndragesti,
dar mai ales sa o spui din inima.
O sarutare si o îmbartisare vor alina durerea atunci când sunt sincere.

Aminteste-ti sa-i tii pe cei dragi de mâna si sa pretuiesti acel moment
pentru ca într-o zi acea persoana nu va mai fi lânga tine.

Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti timp sa împartasesti gândurile pretioase pe care le ai.

Dumnezeu este dragoste ( Iubind te daruiesti )



Iubind te daruiesti

Chiar de-aş vorbi toate limbile
Vorbite de oameni şi îngeri,
Dacă nu am iubire
Sunt doar o aramă sunătoare
Sau un chimval zăngănitor.

Refren:
Iubind te dăruieşti
Cu tot ce-ţi aparţine.
Iubind te dăruieşti
Şi uiţi orice măsură.

Chiar de-aş profeţi
Şi-aş şti chiar misterele toate,
Chiar de-aş avea o credinţă
Încât să mut munţii-n mare,
Fără dragoste nu sunt nimic.

Chiar dacă aş împărţi săracilor
Tot ce-i al meu
Şi dac-aş da trupul meu
În flăcări să fie ars,
Nu mi-ar folosi la nimic.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică