joi, 23 octombrie 2008

E minunat sa fii singur



Asculta si dezvolta-ti o teologie buna si corecta despre Singurate.
Ea vine de la Dumnezeu.
E minunat sa fii singur. Atunci cand iti studiezi singur Scriptura si lasi pe Dumnezeu sa iti vorbeasca inimii tale.
( personal si o asculti prin Duhul sfant si o oferi tie insuti)
Scriptura foloseste "singuratea" ca privilegiu. Altiii vad singuratatea ca ceva critic. Este o binecuvantare. Este o oportunitate . Este un dar direct de la Dumnezeu sa fii singur . Sa fii vesel, bucuros si fericit ca il ai pe EL. Sa poti fi singur si sa te bucuri in curatie de asteptarea Credinciosiei Lui.

Am dezvoltat mai demult un gand in blog, cine nu stie sa fie implinit si satisfacut acum cu Dumnezeu si ( ce sa spun cuvinte mari teologice ..mai simplu ) cine nu experimenteaza o relatie Intima cu Dumnezeu si dinamica in traire ( acum in singuratate) ...chiar nu va fi implinit dupa o relatie de prietenie.

Sa reflectam un pic la ce spune A.W.Tozer -despre asta.
Inainte de toate vreau sa ma asigur ca ai parte de toate promisiunile lui DUmnezeu din Cuvantul sau Biblia. Promisiunile lui sunt si pentru tine...cu o conditie....

TREBUIE DOAR SA VREI SA CREZI! in ele.

si apoi pratic deschide-ti Biblia!
asta mi-o spun si mie zilnic.
Sa imi impun o disciplina a citirii Scripturii.
Acum incepem......

I am a choice treasure posesion of Christ.
you?
"Omul este un diamant cu multe fatete menit a recepta si reflecta slava singurului Dumnezeu.
Aceasta adaptabilitate din natura omului il face in stare sa se bucure atat de singuratate, cat si de prezenta altora si in jurul lui. Daca o fiinta umana este normala, ea va avea nevoie si se va bucura de ambele stari. ( Extremele nu sunt bune - ci chiar nocive) va ofer aici exemplul cu lumina care nu trebuie sa fie ascunsa ! * ( nu exista crestinism solitar, izolat)
Domnul ISUS a spus ( si spune si azi) : " INTRA IN CAMARUTA TA" - aceasta e singuratate.
Apostolul Pavel a spus :" Sa nu parasim adunarea noastra" Exista RELATII. desigur aceste cuvinte au fost adresate credinciosilor si este adevarat ca fiecare copil al lui Dumnezeu trebuie sa fie in stare sa inteleaga si sa aprecieze atat singuratatea , cat si partasia cu altii si sa se bucure de amandoua. ( aici si eu mizez asupra unui echilibru dinamic, nu static...cel static este foarte periculos). De regula apare sub forma ..." mie doar asa imi place ....."eu doar asa am invatat" un static..fixist...capos si incapatanat.care nu mai este flexibil si adaptabil..!( TOt ce face Dumnezeu este creativ . Caci El este Creatorul. Dumnezeu este ingenios...este instantaneu ..Este imprevizbil ...este natural...este original ..este spontan....cred ca ii iau discursul lui tozer..dar sa continuam cu ce spunea dansul)...
"

ORICE OM normal trebuie sa isi faca timp sa fie singur. Trebuie sa aiba timpul si inclinatia de a se cunoaste pe sine insusi. Trebuie sa se poata orienta in universul in care traieste. Trebuie sa aiba binecuvantarea linistii pentru a-si trimite gandurile, ca pe niste stoluri de pasari ascultatoare, in exploararea minunilor universului. Trebuie sa-L cunoasca pe Dumnezeu si pe sine insusi in singuratea intimitatii camerei lui.


Dar retineti ca trebuie avute intotdeauna in vedere ambele fete ale monedei. Asa cum luna descreste intotdeauna dupa ce a crescut si fluxul este urmat intotdeauna de reflux, la fel si omul trebuie sa aiba parte de tovarasia altora, cat si de singuratate.

Dupa o perioada de singuratate, de cercetare a inimii si de comuniune cu Dumnezeu prin Duhul sfant, crestinul trebuie sa caute din nou fata oamenilor.Asa a randuit Dumnezeu lucrurile. El doreste ca noi sa fim impreuna, in partasie.Adevarul este ca Dumnezeu ne-a facut unii pentru altii; dorinta Lui este ca noi, credinciosii , sa ne intelegem si sa ne apreciem unii pe altii.
In aceasta societate binecuvantata ne vom aprecia cu adevarat unii pe altii si vom fi recunoscuti pentru ceea ce suntem in Christos.
In ordinea actuala de pe pamant, se pare ca cel care se bucura de atentie si apreciere este cel " zgomotos" sau cel "agresiv". "simpatic". Multe persoane valoroase si exceptionale nu au niciodata prilejul de a imbogati vietile si prietenia altora , deoarece sunt linistite,, retrase si nu cauta sa iasa in evidenta.
Unii sunt dezavantajati de niste particularitati care , poate, nu sunt considerate atragatoare, in timp ce altii nu au o personalitate "cuceritoare". OARE cand vom invata noi, oamenii, ca ne privam de bogatiile multor personalitati deosebite, deoarece nu suntem mai intelepti si nu avem mai mult discernamant?

Dar in acea etapa finala, cand CETATEA lui Dumnezeu va cobori din cer, vom fi cu adevarat capabili sa ne apreciem unii pe altii. Daca nu ar exista efectele intunecate si corosive ale pacatului, sufletul omenesc ar capta si ar reflecta lumina lui Dumnezeu asa cum diamantele capteaza si reflecta lumina soarelui, si ne-am cunoaste unii pe altii, caci fiecare ar vedea in celalalt ceva din natura si frumusetea lui Dumnezeu. Prin puterea Lui Dumnezeu am putea ajunge sa ne cunoastem unii pe altii fara a avea mereu acelasi sentiment : " M-am saturat de el" sau "M-am plictisit de el".
In acele zile ii vom multumi lui Dumnezeu unii pentru altii . Il vom cunoaste pe Dumnezeu mai bine prin intermediul altora,intrucat vom descoperi ca suntem doar niste PRISME si LENTILE prin care STRALUCESTE DUMNEZEU. EL straluceste in multe feluri in UNIVERSUL Lui, dar sunt convins ca cel mai bine straluceste in vietile oamenilor pe care i-a creat si apoi i-a rascumparat. ( asta este intelegerea HARULUI).
Numai pacatul este cel care a spart lentilele si a distorsionat imaginea. Numai pacatul este cel care a distrus vederea si a deteriorat tabloul , astfel incat, atunci cand ne uitam unii la altii, nu vedem adevarata profunzime a potentialului Sau pus in noi.

Cand Domnul nostru s-a uitat la noi, a vazut nu numai ce eram--- ci EL a fost fidel in a vedea ceea ce putem deveni. A indepartat blestemul a ceea ce eram si ne-a dat glorioasa binecuvantare a ceea ce vom deveni.
-------------------------taiem un pic din mesaj -----------------------
"Este imposibil sa vorbesti oamenilor despre binecuvantare, sfintenie si cer fara a vorbi despre PUTEREA Lui Dumnezeu de a realiza o transformare spirituala. Stim cu totii ca exista in intreaga lume forte care accentueaza intr-atata nationalismul, incat individul este complet ignorat. !Dar singura regenerare cunoscuta in lume este regenerarea individului! Se pare ca multe grupari religioase s-au alaturat fortelor reformatoare politice si sociale cu iluzia ca modalitatea eficienta de a realiza o societate perfecta este aceea de aa reforma si rascumpara societatea insasi, cand in realitate e nevoie de rascumpararea fiintelor individuale care alcatuiesc asa - numita societate.
Spusele lui Augustin au devenit clasice " O, Dumnezeule, Tu ne-ai facut pentru TIne si inimile noastre nu sunt satisfacute pana ce nu isi gasesc odihna in TINE" Aceasta expresie a fost preluata ca un ecou si scrisa in cartile de cantari, deoarece este adevarata!


OMUL - se plictiseste pentru ca este prea mare ca sa fie fericit cu ceea ce ii ofera pacatul.

Ramaneti aproape de inima lui Dumnezeu.
SI nimeni sa nu va insele pacea singuratatii.
SI asteptati cu credinciosie binecuvantarea Lui.
Astfel de asteptare in singuratate ii place Domnului
( 1 imparati 22:5).
" Intreaba acum, te rog cuvantul Domnului"

Tarie si onoare Lui ISUS.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică