luni, 29 decembrie 2008

Cei 4 pilaştri ai inimii unui bărbat




Iov trebuie sa fi recitat rugaciunea aceasta :
" Doamne, ajuta-ma sa-mi amintesc ca astazi nu are sa se intample nimic ce Tu si eu nu putem duce impreuna".
Puterea rabdarii nebiruite.
Esenta lucrurilor?
Nu te da batut, barbate !
Tine-te tare de angajamentele luate !

Ramai la promisiunile facute !
Nu le abandona niciodata, dar niciodata indiferent ce s-ar intampla!

Cand viata de casnicie nu te mai implineste.....ramai acolo !
Cand ai obosit sa mai fii parinte.... nu-ti abandona postul !
Cand munca iti zdrobeste duhul....nu te lasa doborat!
Cand biserica locala e ticsita de josnicie...ramai alaturi de ea!
Cand copiii te dezamagesc ....reabiliteaza-i tu !
Cand sotia ta nu isi mai revine din starea prelungita de irascibilitate.....traieste alaturi de ea, asa cum e!
Cand ora e trecuta, iar sperantele s-au naruit ..innoieste-ti planurile !


Intelege ca esenta rabdarii nebiruite este SACRIFICIUL- jertfirea de sine pentru binele altuia. Pentru a contempla modelul suprem al rabdarii nebiruite, ochii nostri trebuie doar sa se fixeze asupra Domnului nostru Isus Christos.
Cand ar fi putut intoarce spatele crucii, a ramas neclintit pe drumul ce Ii era pus inainte si privind neabatut inainte, Si-a asumat tot ce a insemnat Calvarul. Cand ar fi putut cobori de pe cruce, lepadand suferinta, El a ramas acolo. Cand ar fi putut chema armate de ingeri care sa Il elibereze si ar fi putut cere foc din cer peste dusmanii Sai, El a rabdat. A perseverat si a "stat sub", pana la capat, pana in clipa in care a putut striga " S-a sfarsit! ".

De ce a rezistat pana la capat? Pentru ca prin puterea invierii Sale activa in vietile noastre, tu si eu sa putem deveni barbati dupa asemanarea Lui, asa cum ne-a chemat El sa fim. Noi putem tine piept si putem infrunta viata sau moartea sau atacurile iadului...pentru ca El a fost inainte mergatorul nostru si a biruit prin toate acestea. Si El nu doar ne pilduieste puterea rabdarii nebiruite, EL ne-o asigura atunci cand o cerem. El nu doar ne arata care este modelul Barbatului Autentic, ci Isi sufleca manecile si ne ajuta sa il realizam.-( de a deveni asemanatori in Caracter cu Isus)-( in fapte, vorbe si iubire.)
Iata de ce barbatii adevarati nu dezerteaza. Barbatii adevarati persevereaza, persevereaza, persevereaza. Asemenea lui Iov, asemeni cum a facut Domnul Isus Christos.



Intentiile lui Dumnezeu pentru fiecare barbat- de a deveni asemanator in Caracter, imagine, Chip cu Domnul ISus Christos

răbdarea nebiruită



"Discutia mesenilor se indreapta inspre ce gasesc femeile atragator la barbati...O fata spuse ca ii plac barbatii cu ochi negri...O alta fata, ca prefera barbatii puternici, cu musculatura pronuntata. O alta le spuse ca o atrag barbatii cu barba. Apoi cineva intreaba :

"Deirdre, ce iubesti la un barbat? " Au tacut cu totii, asteptand.
Duse carpa la gura. Focul ardea , incalzindu-i spatele.

" Este bine ca barbatul sa fie puternic, rosti ea. Un barbat puternic poate face multe lucruri. Insa un barbat puternic si tandru este minunat. Un barbat trebuie sa fie inteligent, cu siguranta, insa daca este si smerit, aceasta il face si mai irezistibil...un barbat suficient de puternic sa traiasca o viata disciplinata, insa bland cu greselile altora...un barbat de o onestitate mai presus de orice indoiala, insa plin de bunatate...un barbat care sa aiba curajul de a duce la indeplinire o sarcina chiar daca i-ar lua ani de zile, chiar daca este monoton, ostenitor sau dureros, si asta pur si simplu pentru ca este datoria lui...un barbat care isi asuma curajul credinciosiei. Iubesc toate aceste lucruri la un barbat".
Se asternu ...tacerea.

Robin Hardy fragment din The Chataine's Guardian

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică