sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Ce așteptări ai de la un poștaș?



1 Corinteni 4:2:"Incolo ce se cere de la ispravnici este ca fiecare sa fie gasit credincios in lucrul incredintat lui; 4:6b "sa invatati sa nu treceti peste ce este scris".

De ce exista serviciul postal?

Pentru ce este platit un postas sa faca?

Ei nu primesc salarii ca sa ne scrie noua scrisori si sa le puna in cutiile noastre postale.Nu am vazut niciodata un postas sa se opreasca si sa desfaca o corespondenta si sa isi bage nasu...si sa completeze, sa adauge sau sa compuna el ceva original.

Serviciile noastre, timbrele pe care le platim, ii determina sa fie credinciosi si sa transmita/livreze mai departe mesajul nostru catre altcineva.

La fel este si cu un slujitor real al lui Dumnezeu. Noi suntem ispravnici- administratori- nu proprietari ai cuvintelor lui Dumnezeu. Noi nu trebuie sa inventam sau reinventam mesajul Scripturii, mesajul Evangheliei- ci slujitorul real este chemat de Dumnezeu sa ofere cu fidelitate,cu respect si credinciosie Mesajul Sau poporului Sau, bisericii Sale.

Exactitatea, acuratetea,autenticitatea,increderea (nu originalitatea) trebuie sa fie preocuparea noastra atunci cand propovaduim altora Evanghelia lui Isus Christos.

Concluzia este aceasta, noi nu il putem incadra pe Dumnezeu in vreo forma pe care o indragim. Nu putem modela mesajul crucii dupa ideile si imaginatia noastra, dupa chipul nostru, conform stipulatiilor, fanteziilor sau inchipuirilor noastre.

Asadar nimeni nu are autoritatea sa schimbe mesajul Evangheliei precum nici un postas nu are legalitatea (autoritatea) sa umble si sa modifice corespondenta cuiva.

Dumnezeu sa ne ajute ca oriunde am fi pe acest pamant sa putem prin Harul Lui transmite clar mesajul Scripturii celor din jur.Sa credem si sa ne supunem Suficientei si Suprematiei Scripturii.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică