vineri, 21 februarie 2014

Crestinul intre protestatar si protestant


In Romania daca esti protestatar esti ignorat (te plimbi pe strazi 3-4 saptamani) apoi mergi in bârlogul tău crezand ca lucrurile se vor rezolva de la sine, in Ucraina daca protestezi esti ochit cu luneta. Daca mai esti si protestant si ai curajul si indrazneala sa iti deschizi gura esti considerat proscris.  Nu dragii mei, nu se mai nasc revolutii...sunt vremurile din urma!
Nu se mai nasc nici treziri spirituale căci si acelea sunt controlate de strategiile umane.

Stim prea bine sa ii punem pumnu'n gura lui Dumnezeu prin activitatile noastre religioase galagioase si nu il mai lasam sa ne vorbeasca prin Cuvantul Sau.

Plimbandu-ma de la un capat la altul al tarii am intalnit tot felul de oameni, prezbiteri, lideri, slujitori in lucrarea Domnului care isi doreau reforme, schimbari care urmareau sfintenia si smerenia, seriozitatea si evlavia..insa erau catalogati drept revolutionari,instigatori sau nesupusi si li se spuneau sa nu tulbure prea mult apele in care turma se obisnuise.

Le spuneam mereu in gluma acestor oameni ca daca eram pastorul lor "ii puneam imediat la disciplina" sa isi revina din luptele si frustrarile lor sociale..si sa lase schimbarile doar pe seama lui Dumnezeu.

Daca si tu esti framantat si dezamagit si tanjesti dupa schimbarile cerute de El, vrei sa te conformezi doar dupa standardele Scripturii si nu dupa fiecare lege si idee elaborata dupa interesul unui lider atunci ti se arata usa.
Ori faci ca noi- ori ne lasi domne in pace! Poate fi un refren ce ti se lanseaza fara nonsalanta.

Avem nevoie de o noua generatie precum "fiii lui Isahar" -barbati care intelegeau timpul si cunosteau ceea ce ar trebui sa faca Israel. (1 Cronici 12:32).

Majoritatea protestelor sunt nebiblice. Insa sunt si  proteste biblice.Martori ne sunt aici profetii si Domnul Isus Christos.
Insa nu imi plac revolutiile in care sunt instigatori lenesi, anarhisti, oameni nesupusi autoritatilor puse de Dumnezeu, oameni care doar doresc sa profite si sa beneficieze de pe urma celor raniti si folositi in conflicte pentru eventuale ascensiuni personale.

Sunt total in dezacord cu cei care interpreteaza Scriptura dupa bunul plac si incearca sa o indulceasca, sa o imblanzeasca ca sa nu mai sune asa de radicala si incomoda.
De multe ori ati auzit ca noi trebuie sa fim de treaba, cuminti, pasnici si inofensivi..si sa nu ne bagam in treburile statului.

Insa lucrurile stau mult diferit. Atunci cand un conducator,director, functionar, primar,presedinte,prim-ministru opereaza in afara limitelor sale jurisdictionale (in afara legii, caci nimeni nu este mai presus de lege) atunci nu este gresit ca oamenii sa-l traga la raspundere.

Un astfel de om nu poate pretinde ca daca este rege, are automat si dreptul sa faca orice ii trece prin cap datorita tronului sau.(functiei sale).
Un oficial ales care minte, fura,insala si ucide nu face voia lui Dumnezeu. El poate si ar trebui sa fie tras la raspundere de cetateni. Fara nici o rusine sau ezitare.

Cu alte cuvinte un credincios este chemat in Scriptura sa fie supus, sa fie respectuos cu cei din dregatorii dar nu are si menirea de a fi un papa-lapte,unu care inghite tot, sau genul de om de plastelina pe care il modeleaza fiecare cum vrea.

De la viaţa social-politică la cea bisericească nu este mare diferenţă. Să vă explic ce observ.

Incercam sa controlam trezirea spirituala si viata din Dumnezeu innabusind fiecare initiativa sau schimbare buna, domolind fiecare suflet care are pasiune pentru Cuvant si Christos, niveland cu tavalugul orice personalitate christica, reducem la tacere oameni pe care ii formeaza si construieste Dumnezeu, cizelam si temperam orice nu se conformeaza obiceiurilor noastre, ne deranjeaza oamenii care traiesc adevarul si dragostea, nu ii suportam pe cei care platesc pretul integritatii de aceea cautam sa le gasim orice pata la dosar, apoi punem hamul si domesticim, incercam sa imblanzim prin orice metoda, fie prin statute, fie prin regulamente interne.

De ce se intampla astfel de monstruozitati chiar in mijlocul nostru?
Pai simplu : Omul firesc nu suporta prezenta omului duhovnicesc.

Astfel oamenii firesti sunt iritati si deranjati de oamenii care au agenda si cunosc inima lui Dumnezeu, au sufletele libere, sunt surzi la oratoria si iluziile lor ieftine, sunt tipi nesantajabili.

Recent am gasit relatarea aceasta cu privire la pastorul Dietrich Bonhoeffer.Tot el spunea ca :Tacerea in fata Diavolului este diabolica. Dumnezeu nu ne va tine nevinovati.
When pastor Dietrich Bonhoeffer, who had knowledge of millions of Jews murdered and the German Church being taken over by the Reich, assisted in a plot to have Hitler, the Fuhrer, assassinated, was he in violaton of Romans 13 or 1st Peter? Bonhoeffor had to consider all of scripture including laying down his life for a brother to conclude that inaction versus Hitler was the greater sin. Assassination is a greater rebellion than protest or revolt. Did he act unbiblically? I would conclude not. I would say it was an act of love that was an attempt to save millions of people.


Dumnezeu cauta mereu un om, nu duzini, nu grupuri, nu cantitati. El te cauta pe tine.

Pentru o misiune mareata.Aceea de a sta in spartura.si de a mijloci pentru tara ta, biserica ta, societatea ta, guvernul tau.

Vedem in textul din Ezechiel 22:25 ca toate categoriile sociale,politice si religioase( preoti,mai mari,capeteniile,poporul)  au fost atinse de coruptia pacatului si descrie modul in care sunt abuzati oamenii.Nimic nou sub soare. Insa pentru omul nascut din nou Dumnezeu ii ofera alta solutie de protest: il cheama pe genunchi pentru a putea coopera cu El restaurarea unei natiuni.

Vei fi tu acel om?
Vei fi si tu doar un protestatar nemultumit, care te rezumi doar la a critica un guvern,o biserica,un sistem, te vei indeletnici cu barfa sau vei sti sa confrunti aceste stari in lumina Cuvantului Sau si le vei aduce inaintea Sa in rugaciune?

25. Mai marii lui uneltesc in mijlocul lui ca sa inghita sufletele ca un leu care racneste si isi sfasie prada; pun mana pe bogatii si lucruri scumpe si maresc numarul vaduvelor in mijlocul lui.
26. Preotii lui calca Legea Mea si Imi pangaresc lucrurile Mele sfinte, nu fac nicio deosebire intre ce este sfant si ce nu este sfant, nici nu invata pe oameni sa faca deosebire intre ce este necurat si ce este curat, isi intorc ochii de la Sabatele Mele, si sunt pangarit in mijlocul lor.
27. Capeteniile lui sunt in mijlocul lui ca niste lupi care isi sfasie prada, varsa sange, pierd sufletele, numai ca sa-si potoleasca lacomia de bani.
28. Prorocii lui au pentru ei tencuieli de ipsos, vedenii inselatoare, prorocii mincinoase. Ei zic: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu!" Si Domnul nu le-a vorbit!
29. Poporul din tara se deda la silnicie, fura, asupreste pe cel nenorocit si pe cel lipsit, calca in picioare pe strain impotriva oricarei dreptati!
30. Caut printre ei un om care sa inalte un zid si sa stea in mijlocul sparturii inaintea Mea pentru tara, ca sa n-o nimicesc; dar nu gasesc niciunul!

La final iti spun ca cel mai inaltator,provocator si biblic act de a protesta se realizeaza prin intruchiparea unei dragoste sincere si radicale.Isus a protestat fata de pacatosi pentru ca ii iubea. A protestat fata de farisei pentru ca tinea si la ei.

Sa protestam si noi biblic iubind pe vrajmasii nostrii si proclamand Adevarul fara sa ne fie frica de oameni.
Conducatorii rai si corupti pe care Dumnezeu ii ingaduie si le permite sa stapaneasca peste populatie sunt deja un semn al judecatii si pedepsei Sale din pricina pacatului.Va provoc sa protestam prin rugaciune!

P.S. Sunt conştient că jandarmii bisericoşi stau la pânda prin tufisurile ecranelor cu lunetele lor.
Vă salut dragilor!





Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică