vineri, 7 noiembrie 2008

Iti umple Dumnezeu si tie inima?Dumnezeu este cel care ridica noi reformatori si in Europa. Acest danez- Mikael Thomsen- este un barbat tanar ce arde in a predica Evanghelia pura si curata. Este un mod nou de predicare si in aceasta zona traditionala a lumii scandinavice. Dumnezeu produce astfel de manifestari si treziri.
Imi place sa vad exista oameni ca Mikael Thomsen, Paul Washer- care simt si cunosc Inima Lui Dumnezeu si nu manipuleaza si pun presiune psihica pe oameni.
Cred ca Domnul are miii de astfel de oameni pocaiti, slujitori dedicati, profeti dezinteresati de gloria de Sine ci mai degraba de Gloria Singurului Dumnezeu Adevarat, invatatori corecti si sanatosi, dar sunt necunoscuti si nu doresc sa iasa in fata.

Domnul sa ii fereasca de abuz spiritual!

Toate au ca scop Glorificarea lui Dumnezeu, prin lucrarea de la cruce a Mantuitorului Isus Christos. Multumim de SALVARE si Harul Crucii, Parinte Bun.
Ai oferit omenirii atata dragoste vindecatoare si iertare iubitoare pentru noi niste pacatosi.

Cei mai mari predicatori s-au nascut in camere de celula de penitenciar sau in cada innecati in voma proprie, sau intr-un apartament rugandu -se cu inca 4-5 barbati, oameni care persecutau alti crestini. Oamenii cei mai "dotati" sunt cei care strica cel mai mult Lucrarea lui Dumnezeu. Cine se crede unicat, prea "special" "deosebit" da in boala megalomaniei sau in depresie - ca Ilie in pestera, cand se considera indispensabil pentru Dumnezeu.

Important este sa iti cunosti rolul tau personal in Istoria lui Dumnezeu.

Acest mesaj al Evangheliei sa il impartasim si altora prin Puterea Lui.
"Evanghelia este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede".

Is HE everything to you?
Does He fill your thoughts ?
Does He fill your heart?

4 comentarii:

 1. ştii ce e minunat la El?
  că zilnic El caută să ne umple..si noi tânjim după umplerea asta, dar niciodată nu ajungem îndeajuns de sătui.
  cu fiecare strop din El picurat în noi, foamea de El - setea, dorinţa ardentă, cum vrei să-I spui - creşte şi ea.
  şi în final, lupta pentru Cer se reduce la această nevoie. de a te hrăni cu El, de a trăi prin El, cu El şi pentru El.
  şi mai fain e ca El e infinit.
  nu riscăm să rămânem fără resurse. El e destul...si totuşi de dorit, cu fiecare clipă mai...mult.
  gustaţi şi vedeţi ce...buuun este Domnul :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc ca mi-ai amintit cat de minunat este El.

  SUNTEM DEPLINI IN HRISTOS

  "Si voi aveti totul deplin in El".
  "Si voi sunteti deplini in EL..." ( coloseni 2:10). Suntem "deplini", dar nu "desavarsiti" * perfecti
  ( pachet complet de mantuire) sau autosuficienti. Mai este loc destul pentru crestere dar nu si pentru primirea mai multor resurse. TOT ce avem nevoie pentru a trai cum a dorit Dumnezeu de la bun inceput ne-a fost dat prin ISUS CHRISTOS. Si intreaga serie de provizii ne-au fost date in momentul cand ne-am increzut in El.

  "Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit TOT ce priveste viata si evlavia,prin cunoasterea CELUI.." ( 2 Petru 1:3)


  Cuvantul folosit pentru "deplini" - in Coloseni inseamna in sensul cel mai literal grec " fiind facut complet". Cu alte cuvinte, nici un crestin nu duce vreo lipsa in privinta resurselor de care are nevoie pentru a merge pe drumul uceniciei. Dumnezeu :
  | " Ne-a binecuvantat cu orice binecuvantare duhovniceasca in locurile ceresti,
  | in HRISTOS" Efeseni 1:3
  Nu mai exista alte lucruri spirituale pe care trebuie sa I le cerem lui Dumnezeu, caci toate ne-au fost date deja. Singura noastra nevoie constanta este aceea de a ne insusi pe deplin " bogatiile de nespus ale lui Hristos" puse in pivnitza vietii noastre din clipa convertirii noastre. Eram in Michigan la rugaciune si auzeam oameni ce credeau urmatoarea erezie " Doamne am 65% din Duhul Sfant ..mai am nevoie de cateva procente...te rog umple-Ma Tu", si uite asa credem ca in fiecare an primim procente de la Dumnezeu ..pana ajungem la plinatate .nimic mai ridicol !. Repet agreabil avem totul deplin in ISUS. Aici este greseala perspectivei

  - "Fa-ti rost de ce lipseste" De fapt nimic nu ne lipseste. Nu stim noi unde sa cautam modelul , nu mai stim noi pe cine sa admiram si de cine sa ascultam si sa ii fim supusi robi credinciosi -adica pe ISUS CHRISTOS - Fiul lui Dumnezeu.

  - Nimic nu ne lipseste - a) poate fi doar trecut cu vederea sau

  b) folosit prea putin.


  Mult prea des Ii cerem lui Dumnezeu lucruri pe care ni le-a dat deja!....

  Cu ani in urma William Randolph Hearst a devenit interesat de cumpararea de mari opere de arta. La un moment dat a vazut fotografia unui tablou si s-a hotarat sa-l cumpere. A intrebat in stanga si in dreapta insa nimeni nu stia unde se afla tabloul respectiv.

  In cele din urma a angajat un detectiv specializat in opere de arta. Dupa aproape 6 luni, detectivul a intrat in biroul lui Hearst si i-a spus ca are o veste buna si una rea:
  " Vestea buna este ca am gasit tabloul". Apoi a urmat cea rea.
  "Tot timpul acesta a fost atarnat in depozitul dvs. A fost una dintre primele opere de arta pe care le-ati cumparat ".  Inainte de a rade prea tare...de William ar trebui sa ne intrebam mai intai daca nu cumva si noi cautam ceva ce Dumnezeu a pus deja in noi, inca de la inceputul vietii noastre de crestin.  * rugaciuni false - " DOAMNE, da-mi mai multa dragoste pentru omul acesta" – Roada Duhului este dragostea ( Galateni 5:22)


  * Doamne, da-mi mai multa rabdare " - Roada Duhului este indelunga rabdare

  ( Galateni 5:22)

  A fi crestin nu inseamna sa rostesti formule magice, ci sa treci la treaba! – Matei 7 :21
  "Doamne, dar mai da-mi multa putere " - Dumnezeu ne-a dat putere ( 2 timotei 1:7).

  Epilog....sau Semnal de alarma:

  Nu suntem intr-un pelerinaj pentru a primi tot mai mult de la Dumnezeu , ci intr-unul in care traim tot mai mult ceea ce EL ne-a si dat deja. In viata aceasta nu putem primi de la HRISTOS mai mult decat ne-a dat de la bun inceput, dar trebuie sa INVATAM ( atentie pt. sceptici) ! prin intelepciunea Lui cum sa manfestam puterea Lui din noi pentru Proslavirea Numelui Sfant al lui Dumnezeu.

  Acest adevar al deplinatatii noastre in Hristos este foarte crucial in zilele astea, cand s-a pierdut increderea in EVANGHELIA LUI CHRISTOS . Deoarece credinciosii stiu atata de putine despre faptul ca ISUS ne este mai mult decat suficient ei sunt ispititi sa-si gaseasca IMPLINIREA NEVOILOR IN BRATELE ALTOR OAMENI .

  ( as completa si as spune ca ISUS Nu doar ca ne este indeajuns ....Christos nu este suficient in viata asta..- ISUS Domnul SI Salvatorul este chiar BOGATIA Inimii tale ...EL este comoara ta ..pe care o adori , iubesti , urmezi ,asculti, si ii esti supus. )  Mult prea des crestinii apeleaza la psihologia seculara, invatatura laica, la filosofie, la New Age, umanism. etc. pentru a-si implini unele nevoi pentru care DUMNEZEU deja a furnizat implinirea.


  Nici unul din aceste lucruri nu are ceva "necesar"pentru a ne putea trai viata asa cum doreste Dumnezeu . Sunteti si veti fi mereu "deplini in EL ". NU va cautati valoarea, identitatea si resursele la oameni limitati, ca si mine de altfel . Ci merge-ti la cel care CONTEAZA CEL MAI MULT Din lumea asta .La cel care a platit pretul si vina pacatelor noastre. Sa ne rastignim firea pamanteasca si sa il lasam pe El sa traiasca prin noi.Sa acceptam si recunoastem ceea ce a facut in locul nostru la Golgota pentru ca ne iubeste . Si sa fim de acord Cu planul si Lucrarea Lui de rascumparart al lui Dumnezeu . Doamne iti multumim pentru Fiul Tau ISUS.

  Gandeste te ca ai un Mantuitor personal cu care poti povesti si discuta zi de zi . Apoi intalneste te cu tineri ce au aceeasi experienta ca tine si roaga te tot lui ISUS. SI povesteste minunile lui Dumnezeu pe care le face in inima ta. Da-ti Slava Si Onoare Lui .

  De peste 250 de ori epistolele pauline se mentioneaza sintagma " in EL" in Christos". ( pocaitii) .SA nu uitam ce spune Dumnezeu ca suntem in El. Copii Lui .
  Ramaneti aproape de Dumnezeu, de Evanghelie, de Cuvantul sau, de promisiunile si fagaduintele sale .

  Perspectiva ta asupra vietii, asupra timpului, asupra propriei persoane si asupra lui Dumnezeu nu o poti cunoaste si stii decat prin citirea Bibliei.

  Cum reactionezi cand citesti Scriptura ?

  Cum reactionezi cand asculti Cuvantul Sau din Biblia ta ?

  R : te bucuri ( Alin Vrancila spunea acum cativa ani ceva memorabil)

  Auzirea Cuvantului lui Dumnezeu conduce pe orice crestin la 3 etape

  a) Te bucuri, te minunezi si te uimesti cand auzi Cuvantul Sau

  b) Aflii mai multe despre Dumnezeu si Voia Lui

  c) Aflii mai multe despre viata ta si cum sa implinesti Planul Sau.

  Am gasit suport biblic pentru a ii intelege dorinta a ceea ce a exprimat.

  SI verificat prin Scriptura avea dreptate.

  1) 1 ioan 1 :4 – SI va scriem aceste lucruri pentru ca BUCURIA voastra sa fie hmmm cum DEPLINA .

  2) Ieremia 15 :16 – Cand am primit Cuvintele Tale, le-am inghitit ; cuvintele Tale au fost BUCURIA si VESELIA inimii mele .

  3) Invataturile Tale sunt mostenirea mea de veci, caci ele sunt BUCURIA inimii mele.

  Noi oamenii vedem fragmentar viata...ne nastem si murim intr-o perioda a vremii .
  Insa Dumnezeu CUNOASTE TOTUL.

  DUmnezeu este cel care se va ingriji de TOATE zilele vietii tale si fiecare zi din viata ta este situata in planul lui Dumnezeu. Fiecare cuvant imi este contabilizat de EL sus in cer, si asta inseamna si ca fiecare zi o traiesc in perspectiva eternitatii si intalnirii cu EL.

  Lasati-va Prelucrati, modelati si slefuiti de Olarul Divin Dumnezeu, caci noi suntem doar lutul.

  dar nu uitati ...ca si incurajare ....
  LA acelasi FOC trei materiale se comporta diferit....
  la acelasi foc ...lumanarea se topeste
  la acelasi foc ...lemnul arde
  la acelasi foc lutul SE INTARESTE!!! :)

  TU din ce material crezi ca esti "alcatuit"?

  Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa faca o lucrare frumoasa din viata fiecaruia.
  prin GANDIRE ...TRAIRE SI DRAGOSTE. AMIN!

  VA doresc un crestinism practic. stiind ca aveti totul deplin in EL* coloseni 2:10.
  Tarie si Onoare Lui ISUS.

  "Caci voi ati murit, si viata voastra este ascunsa cu HRISTOS in Dumnezeu"

  Coloseni 3 :3

  "şi mai fain e ca El e infinit.
  nu riscăm să rămânem fără resurse."
  ..asa este.

  RăspundețiȘtergere
 3. "Important este sa iti cunosti rolul tau personal in Istoria lui Dumnezeu"
  E atat de greu sa ramai intr-o pozitie echilibrata, firea de multe ori impinge omul fie in directia unei umilinte false fie inspre mandrie. Dar odata mort fata de fire poti sa identifici calea, scopul, rolul pe care Dumnezeu il are pt fiecare copil al Lui.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nicolae Iorga are un gand superb despre umilinta.
  "Umilinta este un atribut ciudat, cand crezi ca o ai - atunci ti-a si dispartut".

  Doamne fa din noi ce ai vrea TU.
  Vasele tale de Cinste!.

  Foloseste te de noi sincer.Diavolul ne vrea mincinosi. Fa ne autentici pentru Gloria Ta!.

  RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?