vineri, 3 aprilie 2015

Robert Schuller -Teologul masoneriei, promotor New Age, ecumenic,fondator de MegaChurch si teleevanghelist "pozitivist" a murit la 88 de ani



http://fox13now.com/2015/04/02/hour-of-power-televangelist-robert-schuller-dies-at-88/
                                                                    

Scopul acestui articol nu este să discrediteze sau calomnieze moştenirea sau reputaţia acestei persoane, ci să arăt că Evanghelia prezentată de Robert Schuller nu l-a onorat pe Dumnezeu.

Cu siguranţă în ultimele 5 decenii au fost oameni care au avut parte de naştere din nou autentică în urma ascultării mesajelor sale dar asta nu din cauza lui ci in pofida "evangheliei pozitive" pe care a reprezentat-o Robert Schuller, si mai degrabă din cauza Evangheliei Domnului Isus Christos care şi-a continuat lucrarea în inimile lor.

De apreciat sunt și concluziile la care au ajuns liderii Megachurches-urilor Saddleback (Rick Warren) si Willow Creek (Byl Hybels) ucenici ai pioenierului Robert Schuller - în implementarea modelului de Biserica din anii '90 "Seeker Sensitive" spunând că bisericile lor mega-ultra-gigantice :" produc cifre, numere dar nu și ucenici (discipoli). Bună transparența și asumarea falimentului spiritual...dar milioanele de dolari deja au curs in conturile lor!

Maladia şi epidemia răspândită în jurul lumii evanghelice contemporane este că proclamă doar o evanghelie siropoasă, mieroasă..prea dulce, (şi unde e doar multă miere...e cam dizgratios)care cocoloşeşte şi felicită "stima de sine". O Evanghelie în care îl transformi pe Dumnezeu în sluga intereselor şi ambiţiilor personale, în care îl cobori pe Dumnezeu la nivelul planurilor şi dorintelor tale.

Nu este corect şi nici legal biblic să prezentăm oamenilor doar oferta generoasă a Harului, avantajele şi beneficiile Mântuitorului- fără să îl expunem pe ascultator şi la costurile uceniciei lui Christos.

Mai mult ca oricând acum- se urmăreşte tronul, coroana şi cununa...fără purtarea crucii.

Să predici Evanghelia lui Isus Christos fără cruce implicit va omite noţiunile de pocăinţă,păcat sau iad.

"Mesajele despre Judecata lui Dumnezeu intr-o vreme a toleranţei sunt binevenite precum o furtună în mijlocul unui picnic" cu prietenii.  Dave Branon (iţi strică toată distracţia şi entertainment-ul).
Dovada stau oamenii care sunt dezamăgiţi după ce au înghiţit găluşca, gogoasa doctrinară a  acestui sistem al propovăduirii prosperităţii sau a Evangheliei Succesului, a gândirii pozitive. La prima încercare, sau situaţie dificilă din viaţă au renunţat la creştinismul acceptat aşa de uşor la nivelul gîndirii.

Un studiu foarte bine documentat al acestei iluzii spirituale,a utopiei raiului pe pamant il puteţi găsi aici "Dumnezeu are un plan minunat pentru viata ta" - Mitul Evangheliei moderne-Ray Comfort, 2011

Ahh! şi era să uit...la unii aceste principii au rezultate şi sunt frumos împachetate în limbajul "binecuvântărilor" lui Dumnezeu. Problema e că aceşti oameni nu realizează ca banii pe care ii au, popularitatea,proprietăţile, renumele, faima şi reputaţia câştigată...nu sunt clădite pe Stânca Hristos -ci sunt roadele caracterului lor găunos alimentat cu satisfacţie de către Mamona-duhul care îi călăuzeşte şi "răsplăteşte".

Că ei iti vor spune că asta se datoreaza loialităţii lor faţă de  "Word of Faith Movement" asta este alta mîncare de peşte....

P.S. Şi ca să inchei într-o cheie pozitivă voi lăsa o selecţie de articole recomandate de pastori şi oameni cu influenţă spunându-vă doar atât :"despre morţi numai de bine"!

 
Articole recomandate :





Mişcarea de creştere a bisericii- Biserica condusă de piaţă


Сatedrala de Cristal a intrat in faliment



Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică