sâmbătă, 11 octombrie 2008

Gandul si versetul zilei



Puterea lui Dumnezeu ne este data
in masura ascultarii de El.


God's power is released to the
degree of our obedience to Him.



1 If you fully obey the LORD your God and carefully follow all his commands I give you today, the LORD your God will set you high above all the nations on earth. 2 All these blessings will come upon you and accompany you if you obey the LORD your God:

3 You will be blessed in the city and blessed in the country.

1 Daca vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tau, pazind si implinind toate poruncile Lui pe care ti le dau astazi, Domnul, Dumnezeul tau, iti va da intaietate asupra tuturor neamurilor de pe pamant.2 Iata toate binecuvantarile care vor veni peste tine si de care vei avea parte, daca vei asculta de glasul Domnului Dumnezeul tau:

3. Vei fi binecuvantat in cetate si vei fi binecuvantat la camp.

Deuteronom 28:1-3

poveste de cornet



Vasile Armenean a creat Betty Ice, cea mai vândută îngheţată din România. În 1991 vindea îngheţată în staţiile de autobuz din Suceava. Astăzi, businessul condus de Vasile Armenean valorează câteva zeci de milioane de euro.

În zilele lungi de vară se trezea la 6 dimineaţa şi mai ajungea acasă la 2 noaptea. Zi de zi. Au trecut 17 ani de atunci şi Vasile Armenean a reuşit să creeze un brand, să-l susţină şi să se poziţioneze pe locul al doilea la vânzări, după Nestle, lider naţional pe segmentul de îngheţată. Şi totul a început de la o maşină de îngheţată... stricată.

Vasile Armenean a plecat în Austria înainte de Revoluţie. Avea doar 17 ani. Era fascinat de viaţa din Occident, despre care ştia de la rudele lui din Germania. Hotărât să cunoască o altă realitate decât cea în care era ancorat, în 1985 a fugit în Iugoslavia. După ce a trecut graniţa, s-a predat în “lagăr”, de unde spera să ajungă în ţări ca SUA sau Australia.

“Lagărul era ca un fel de trambulină de unde puteai să pleci mai departe. Singura problemă era numărul limitat de locuri. Când lagărul devenea neîncăpător, unii emigranţi erau trimişi înapoi în ţară. Era ca un fel de loterie, nu existau criterii de selecţie”, îşi aduce aminte suceveanul. A fost deportat, însă a scăpat de închisoare fiind minor. Când a împlinit 18 ani, a încercat din nou şi de data aceasta s-a stabilit la List, în Austria.

Betty este fiica mea. De aici vine Betty Ice

Aici s-a angajat ca tehnician la o fabrică de ochelari. Era de meserie, pentru că făcuse o şcoală tehnică în România comunistă. Zi de zi trecea pe lângă o gelaterie de unde îşi cumpăra câte-o îngheţată. Aşa s-a împrietenit cu personalul de-acolo care, într-o bună zi, a avut nevoie de român.

“Li se stricaseră o maşină de îngheţată. Dacă era să o înlocuiască, i-ar fi costat câteva mii de mărci. Eu, tehnician de meserie, mi-am băgat nasul şi am reparat-o. Răsplata a fost pe măsură: un an de zile aveam voie să mănânc îngheţată gratis de la gelateria lor”, îşi aduce aminte Armenean.

A obţinut astfel un al doilea job, la fabrica de îngheţată de unde a învăţat totul. Cu tehnologia austriacă şi ambiţia românească, Vasile Armenean s-a întors în ţară în 1991 şi şi-a deschis o gelaterie. Îngheţata lui trebuia să aibă un nume, iar cel mai potrivit i s-a părut a fi cel al fiicei sale, Betty. Aşa a apărut Betty Ice.

Mănânc îngheţată în fiecare zi

Se presupune că, dacă eşti brutar, nu mai ai poftă de pâine. Te saturi de la miros. Armenean nu şi-a stricat obiceiul de a mânca o îngheţată în fiecare zi, nici acum, şi cu toate acestea, orice fotomodel ar putea fi invidios pe silueta lui. Până în prezent, Vasile Armenean a investit în fabrica de la Suceava, cea mai modernă din România, peste 32 de milioane de euro.

În fiecare an a reinvestit întregul profit, mulţumindu-se să păstreze doar strictul necesar pentru trai. De aici i s-a dus şi vorba că ar fi zgârcit. “Este adevărat, trăiesc într-un apartament şi conduc o maşină de 20.000 de euro. Cred foarte mult însă în afacerea mea, de aceea reinvestesc tot profitul. În următorii ani, mi-am propus să triplez vânzările care acum se cifrează la 17 milioane de euro”, spune Vasile Armenean.

Sursa: Adevarul

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică