miercuri, 13 august 2008

Puterea exemplului bate sondajul





















De ceva vreme..s-a incheiat si al treilea poll din blogul meu " Face Rugaciunea o diferenta in viata ta" ? primele au fost "Cine trebuie sa se trezeasca spiritual in biserica ta?" cu 171 de voturi si "Pentru Misiune credeti ca avem nevoie de mai mult(a)?" cu 47 de voturi.
Votul acesta a durat o luna si a cuprins 96 de voturi.
Tin sa va anunt ca ati votat sub atenta privire a Celui Prea Inalt si Sfant.
Imi place sa ii spun Domnului si " Cel ce vede toate".
Imi vede prima data trairea mea.
cat citesc , cat ma rog, cat imi fac eu timp pentru Domnul si cat aplic din ce cunosc?
si are timp sa vada la lucru o omenire intreaga.
Depozitarul sper sa fie un depozit de hrana pentru cei flamanzi dupa El, dupa Adevar, dreptate, iubire si Har. Imi doresc sa fie in continuare. Tin insa sa precizez ca viata spirituala nu se traieste virtual ci prin experientele cu oamenii ( pe afara) . Sa nu neglijam viata noastra.
Isus tot ce auzea la Tatal comunica ucenicilor.
Isus tot ce vedea la Tatal facea prin propria lui viata.
Acesta este puterea Exemplului personal, trairea unui crestinism simplu si practic.
Cea mai frumoasa predica, cea mai frumoasa viata, cea mai influenta viata este puterea modelului personal. Acela te a te lasa prelucrat, modelat, folosit si imputernicit cu putere si dragoste de catre Dumnezeu in slujba altora la nivelul cel mai practic posibil.
Isus este singurul lider si slujitor din lume ce a spus " Faceti toti ce fac si eu". El a iubit - si noi suntem chemati sa iubim, El a avut mila si indurare de noroade, A avut compasiune, Dragoste pana la epuizare pe cruce, iertare pentru omenire. si ne cere si noua sa avem pasiune si durere pentru cei nemantuiti, sa iertam pe cei ce ne gresesc, sa ne iertam si noi unii pe altii, sa daruim. Binenteles ca nu ne cere sa ne autoflagelam , sa ne pedepsim singuri, sa ne biciuim cum altii doresc sa castige bunavointa unui zeu. Domnul Isus ne cere sa ii purtam crucea cu demnitate si onoare caci El a promis ca va fi mereu cu noi si ne va ajuta.
Tot acum imi aduc aminte de un citat superb:

Faptele tale vorbesc atat de tare incat lumea nu mai aude ce spui.
Niciodata nu am fost de acord cu cineva care doar declara ceva si nu vedeam asta si in viata lui.
De aceea va spun sincer..Sunt provocat sa traiesc altfel si sa fac o diferenta.
Si eu o mai sclintesc..si eu mai gresesc...dar vreau sa tintesc sus. Intr-adevar Bunul meu Parinte din ceruri sa se bucure de mine cand se uita si la viata mea.
Sunt convins ca ai avut parte de oameni care una spun, alta fac. Una te invata pe tine, alta fac ei. “Fa ceea ce spune popa, nu ceea ce face”, nu-i asa? Profesori, parinti, prieteni, colegi, sefi… chiar predicatori pot fi inclusi aici- una spun, alta fac. Colegii mei de facultate chiar asta imi spuneau " pe noi nu ne intereseaza calitatea morala a unui om, noua ne place doar ceea ce vorbeste" . FALS. Nu poti iubi un om ipocrit, duplicitar, fatarnic.
Nu ar fi bine sa faca exact ceea ce spun? De fapt, asta este atat o trasatura de bun simt pe care ar trebui sa o avem fiecare dintre noi: se numeste integritate. Domnul sa ne faca integrii pentru Imparatia Lui. Asta daca ne tot consideram atata " Fii si fiice de Imparat". Sa si dovedim asta prin practica vietii si Implinirea cuvintelor ce le auzim, citim, rostim, predicam, rugam, vorbim, declaram.
In domeniul de afaceri, domeniul marketing, management, sau chiar si relatii publice se mai numeste si “congruenta”. A fi congruent este un lucru foarte important in comunicare, mai ales cand vrem sa convingem pe cineva. Congruenta este unul dintre cele mai importante ingrediente ale credibilitatii. Cata incredere iti inspira o persoana care una spune si alta face?
In domeniul spiritual-duhovnicesc-bisericesc-pocait am putea concluziona prin aceasta idee:
Practice what you preach. / Practica ceea ce predici.
Conducerea prin exemplul personal este o forma puternica de management ,leadership sau de slujire. De fapt, este chiar singura forma de sluijire adevarat. Poti conduce si prin alte parghii, poti manipula oamenii. Exemple sunt destule. Una dintre problemele majore ale societatii romanesti este chiar aceasta: nu avem adevarati lideri, oameni care fac ceea ce spun. Una promit, alta realizeaza.
Domnul sa ne ajute pe toti sa ne rugam precum votam in polluri.
SA fim atat de rugativi in timpul nostru cu Domnul pe cat de accesibili in timpul nostru pe internet.
Sa iubim si sa fim indragostiti pentru Isus si de lucrurile de sus,
(intelepciunea, bucuria, pacea, iertarea) precum afirmam in discutiile noastre, in blogurile noastre.
Cateva stimulente gasite de mine in Scriptura pentru exemplu personal sau Implinirea promisiunilor facute.
-1 Ioan 3:18. Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul.
-1 Ioan 2:6 6. Cine zice ca ramane in El, trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus.
- Numeri 30:22. Cand un om va face o juruinta Domnului, sau un juramant prin care se va lega printr-o fagaduiala, sa nu-si calce cuvantul, ci sa faca potrivit cu tot ce i-a iesit din gura.
Acum ma pregatesc sa lansez Poll-ul no.4 " Momentan sunt.." ?, pentru a va cunoaste si pe voi cei care intrati pe aici.
Domnul sa va binecuvanteze pe toti.
Si va multumesc de raspunsurile din sondaj. Ma bucur ca sunt tineri bucurosi si azi , insufletiti de Prezenta Domnului, care au experimentat rugaciuni ascultate, care simt puterea rugaciunii si care au nevoie disperata de calauzire si tovarasie cu Tatal prin rugaciune in aceasta viata.
Aceste voturi sa fie o realitate in viata noastra, a tuturor.
Amin

ai dorinta de a fi remarcat(a) ?














Nu trebuie sa fii trist ca nu ai fost remarcat ci ca nu ai facut nimic remarcabil
Dr. Dewey a spus ca cea mai adanca dorinta a naturii umane este aceea de " a fi important".
Ce isi doreste o persoana ? Nu prea multe, dar putinele lucruri pe care le doreste, le doreste cu o intensitate si necesitate care nu pot fi negate. Iata cateva lucruri:

- sanatate si conservarea vietii
- hrana
- odihna
- bani si bunuri cumparate cu bani
- viata de apoi
- satisfactie pe plan familiar
- bunastarea copiilor lui
- sentimentul propriei importante

Aproape toate aceste nevoi sunt satisfacute de obicei - toate mai putin una. Exista o nevoie aproape la fel de profunda si de imperioasa ca si nevoia de hrana si somn- si aceasta arareori indeplinita " dorinta de a fi important".
De la aceasta situatie, se declanseaza actiunile oamenilor care sa-i determine sa fie remarcati : modul de a se imbraca, de a vorbi, de a prelucra obiceiurile altor persoane populare. In mod pozitiv, aceasta dorinta ii motiveaza pe putini, sa isi ridice statutul si cunostintele. Altii sunt framantati de esecul de care au parte pentru ca nu mai sunt ei insisi si se gandesc ce metode sa mai aplice pentru a fi remarcati.
Aceasta maxima ne indeamna sa renuntam la remuscarile cu privire la nefericita situatie in care nu simtim ca suntem remarcati de catre cineva. Pe langa categoriile de personaje de mai sus, aceste persoane se diferentiaza prin faptul ca nu fac nimic care merita sa fie luat in vizor sau apeleaza la lucruri care cred ca-i vor face remarcati dar lasa o parere proasta in urma.
Daca vrem sa fim apreciati, remarcati , in primul rand nu trebuie sa avem gandul acesta.
Apoi sa nu lasam sa treaca o zi fara sa facem un lucru ce-l va ajuta pe aproapele nostru. Caracterul trebuie sa fie oglinda invataturii ce am primit-o de la Domnul Christos si limbajul sa fie plin de cuvintele Mantuitorului nostru Isus. Atunci lumea va observa ceva diferit, un altfel de om, va vedea ca nu ne straduim sa iesim in evidenta ci sa fim ucenicii lui Isus Hristos.
Iar apoi, cum te poti revolta si sa te critici pe tine insuti si pe ceilalti pentru ca nu au observat cat de talentat crezi ca esti sau cat de frumoasa e infatisarea ta. Aceste lucruri conteaza prea putin pentru unii oameni si nimic pentru Dumnezeu.
Trebuie sa constientizam ca multi devin tristi, suparati, frustrati , pe cei din jurul lor si nu se mai
afirma din aceasta cauza : Au incercat sa se integreze, sa depaseasca propriile vointe dar nu au reusit sa se faca laudati . Am observat ca avem nevoie de foarte multe aprecieri continue sa fim multumiti insa , la un singur repros sau batjocura cu privire la noi, ne simtim indignati si nefericiti.
E important sa realizezi ca nu ai de ce sa pretinzi apreciere daca nu intelegi cum trebuie sa te porti, comporti si tratezi alti oamenii, sa-i asculti, sa fi o marturie vie, o lumina frumoasa.

Dumnezeu nu ne indeamna sa ne ridicam deasupra celorlalti adoptand alegeri gresite ci in Biblie ne spune la toti " Cel ce vrea sa fie cel mai mare, sa fie slujitorul tuturor".
Din acest verset reiese ca pentru a ne face remarcati trebuie sa coboram la un nivel in care sa nu mai cautam folosul nostru ci a celuilalt. Sa fim slujitorul chiar si a dusmanului nostru si sa fim gata de a face mereu ceea ce altii nu vor din cauza mandriei .
Exista doua moduri de a te face remarcat in viata :
In sensul bun, ramai in mintea tuturor ca un om extraordinar iar in sensul rau - oferi o imagine ce lasa un gust amar : Hitler a reusit sa se faca remarcat pentru ca a ales calea nepotrivita dar nu aduce nimanui bucurie la amintirea lui. In contrast, oamenii lui Dumnezeu au slujit celorlalti, au ramas o marturie vie si au dus o viata plina de bucurie in ciuda persecutiilor.

Ca sa fii implinit si fericit in viata, fi un om al lui Dumnezeu.

Ca sa fiu practic si cu statusul meu , as spune ca si lupta si dorinta de a fi remarcat si a iesi in evidenta este o batalie ce merita sa o ocolim in viata pentru a nu deveni penibili chiar, patetici sau ridicoli.
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti, nu din teama ca le-ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le.
Un barbat poate face cadou sotiei o haina de blana,
dar un nume bun e cel mai bun dar.
Cand iubiti - iubiti impreuna cu Dumnezeu.
Sa producem mai multa bucurie Cerului - decat pamantului.

Tu esti capodopera Lui














Misiune in Turnu Magurele ( South Romania)
22-27 august 2002

Remember His History
Remember the King
It's not about us
It's all about Him
Don't4get His Love and Grace.

Al doilea eseu

"Intuneric, gol, singuratate, pustiu. O lume fara vlaga, de fapt inexistenta...! Doare El, care a fost dintotdeauna, din vesniciI. Mintea mea e atat de incapabila sa isi poata da seama cum poate sa exista ceva dintotdeauna, sa nu existe inceput! Dumnezeu, Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul, Atotputernicul si Nepatrunsul, El este cel care poate crea din nimic cel mai minunat si unic lucru, cea mai minunata capodopera ce nu a mai existat si nu va mai exista...TU!
In stralucita Lui slava, a pregatit cel mai gigantic plan pentru omenire!
Mai intai de toate, mediul in care "opera" Sa va convietui si se va bucura, apoi ajutorul potrivit, urmand apoi dezonorarea si punerea la punct a fiecarui amanunt dupa caderea in pacat...; pedeapsa, salvare, dar, har, datorie, si la final BUCURIA VESNICA alaturi de El, Imparatul Imparatilor!
In prima zi, la un singur cuvant fulgerator al Autorului, a aparut lumina, apoi a despartit lumina de intuneric. "Astfel a fost o seara si apoi o dimineata." (Geneza 1:2-5) A uramt apoi cerul, pamantul, soarele, luna si stelele, tot ceea ce se misca in mare si pe pamant. Toate acestea in doar sase zile... la suprema Sa porunca. Privind in jos spre pamant, Tatal a vazut ca tot ceea ce facuse era bun! Lipsea insa ceva... Acel "ceva" ce avea sa fie mareata opera de arta, TU!
" Cu el vreau sa vorbesc, sa ma slujeasca, iar Eu il voi invalui in dragostea Mea de Tata!" Astfel Dumnezeu a zis: " Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care misca pe pamant!"( Geneza 1:26).
A luat in mainile Sale puternice un pumn din tarana pamantului, a modelat "creatia" dupa chipul si asemanarea Lui: " Am sa ii dau doi ochi ca sa poata vedea tot ceea ce am pregatit cu atata duiosie pentru el. Sa vada unde sa calce, sa isi ridice privirile spre locasurile Mele si sa se minuneze de atotputernicia Mea... Si am sa-i dau o gura cu care sa se roage. DA! El trebuie sa fie in cea mai intima relatie cu Mine, sa descopere fascinanta Mea personalitate, sa Ma slaveasca cu glasul lui si sa proclame Numele Meu de Tata in veci de veci! Cu siguranta gura lui va fi un ajutor in viata!
Urechi..., doua urechi cu care sa poata auzi cum cad stropii de ploaie si mangaie frunzele copacilor, sa auda cum pana si pasarile cerului Ma lauda si slavesc Numele Meu! Astfel, el va putea la randul sau sa urmeze exemplul acestor neinsemnate fiinte! Vai, cat Il voi iubi, el, copilul Meu!
Tot ceea ce mai ramane de facut sunt mainile si picioarele. Cu mainile sale va lucra pamantul care l-am creat pentru el, le va inalta curate spre Locuinta Mea si va multumi, iar picioarele sale vor umbla in raiul ce il asteapta...gradina Edenului va fi cel mai potrivit loc unde sa stea! Abia astept sa stau cu el de vorba in racoarea diminetii!!
Dupa toate acestea, Dumnezeu a dat suflare de viata in nari si a fost un suflet viu. Adam este primul om, prima opera de arta faurita de Insusi Dumnezeu. A urmat apoi ajutorul potrivit, Eva, iar apoi exact ceea ce El deja cunostea: caderea in pacat, pedeapsa, salvarea, darul, harul, datoria, bucuria..., TU! El te avea in plan inainte de intemeierea lumii. Ti-a intocmit rarunchii si te-a tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului. Cu cea mai inimaginabila dragoste a pus in sufletul tau iubirea, dorinta de a face bine, credinta, pacea, bucuria, taria...Te-a proiectat in unicul Sau fel pentru ca TU sa fii unic, sa fii CAPODOPERA SA!


Tata nu te-a facut sa fii singur in lume, ci El a promis: " Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi!" Iti cunoaste chiar si toate firele de par din cap, iar cand nu erai decat un plod fara chip, ochii Lui te vedeau, iar in cartea Sa, El a scris zilele vietii tale, mai inainte sa fi fost vreouna. Cat de nepatrunse mi se paar gandurile Tale, Dumnezeule, si cat de mare este numarul lor...
Pentru El TU reprezinti cea mai valoroasa opera, iar Autorul Niciodata nu te va scoate la licitatie! Mereu, din vesnicii in vesnicii, va fi alaturi de tine, te va lua in bratul Sau ferm si te va ocroti, dar...niciodata nu te va obliga sa il alegi pe El! Asadar, ramane la alegerea ta daca vrei sa ramai la sanul Sau, sau...daca vrei sa fi scos la licitatie si sa-ti pierzi FERICIREA!"

Doris Lupu
Eseu citit in tabara din 2007

DAR TOTUSI NU UITA...TU ESTI CAPODOPERA, IAR EL E AUTORUL!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică