miercuri, 13 august 2008

ai dorinta de a fi remarcat(a) ?














Nu trebuie sa fii trist ca nu ai fost remarcat ci ca nu ai facut nimic remarcabil
Dr. Dewey a spus ca cea mai adanca dorinta a naturii umane este aceea de " a fi important".
Ce isi doreste o persoana ? Nu prea multe, dar putinele lucruri pe care le doreste, le doreste cu o intensitate si necesitate care nu pot fi negate. Iata cateva lucruri:

- sanatate si conservarea vietii
- hrana
- odihna
- bani si bunuri cumparate cu bani
- viata de apoi
- satisfactie pe plan familiar
- bunastarea copiilor lui
- sentimentul propriei importante

Aproape toate aceste nevoi sunt satisfacute de obicei - toate mai putin una. Exista o nevoie aproape la fel de profunda si de imperioasa ca si nevoia de hrana si somn- si aceasta arareori indeplinita " dorinta de a fi important".
De la aceasta situatie, se declanseaza actiunile oamenilor care sa-i determine sa fie remarcati : modul de a se imbraca, de a vorbi, de a prelucra obiceiurile altor persoane populare. In mod pozitiv, aceasta dorinta ii motiveaza pe putini, sa isi ridice statutul si cunostintele. Altii sunt framantati de esecul de care au parte pentru ca nu mai sunt ei insisi si se gandesc ce metode sa mai aplice pentru a fi remarcati.
Aceasta maxima ne indeamna sa renuntam la remuscarile cu privire la nefericita situatie in care nu simtim ca suntem remarcati de catre cineva. Pe langa categoriile de personaje de mai sus, aceste persoane se diferentiaza prin faptul ca nu fac nimic care merita sa fie luat in vizor sau apeleaza la lucruri care cred ca-i vor face remarcati dar lasa o parere proasta in urma.
Daca vrem sa fim apreciati, remarcati , in primul rand nu trebuie sa avem gandul acesta.
Apoi sa nu lasam sa treaca o zi fara sa facem un lucru ce-l va ajuta pe aproapele nostru. Caracterul trebuie sa fie oglinda invataturii ce am primit-o de la Domnul Christos si limbajul sa fie plin de cuvintele Mantuitorului nostru Isus. Atunci lumea va observa ceva diferit, un altfel de om, va vedea ca nu ne straduim sa iesim in evidenta ci sa fim ucenicii lui Isus Hristos.
Iar apoi, cum te poti revolta si sa te critici pe tine insuti si pe ceilalti pentru ca nu au observat cat de talentat crezi ca esti sau cat de frumoasa e infatisarea ta. Aceste lucruri conteaza prea putin pentru unii oameni si nimic pentru Dumnezeu.
Trebuie sa constientizam ca multi devin tristi, suparati, frustrati , pe cei din jurul lor si nu se mai
afirma din aceasta cauza : Au incercat sa se integreze, sa depaseasca propriile vointe dar nu au reusit sa se faca laudati . Am observat ca avem nevoie de foarte multe aprecieri continue sa fim multumiti insa , la un singur repros sau batjocura cu privire la noi, ne simtim indignati si nefericiti.
E important sa realizezi ca nu ai de ce sa pretinzi apreciere daca nu intelegi cum trebuie sa te porti, comporti si tratezi alti oamenii, sa-i asculti, sa fi o marturie vie, o lumina frumoasa.

Dumnezeu nu ne indeamna sa ne ridicam deasupra celorlalti adoptand alegeri gresite ci in Biblie ne spune la toti " Cel ce vrea sa fie cel mai mare, sa fie slujitorul tuturor".
Din acest verset reiese ca pentru a ne face remarcati trebuie sa coboram la un nivel in care sa nu mai cautam folosul nostru ci a celuilalt. Sa fim slujitorul chiar si a dusmanului nostru si sa fim gata de a face mereu ceea ce altii nu vor din cauza mandriei .
Exista doua moduri de a te face remarcat in viata :
In sensul bun, ramai in mintea tuturor ca un om extraordinar iar in sensul rau - oferi o imagine ce lasa un gust amar : Hitler a reusit sa se faca remarcat pentru ca a ales calea nepotrivita dar nu aduce nimanui bucurie la amintirea lui. In contrast, oamenii lui Dumnezeu au slujit celorlalti, au ramas o marturie vie si au dus o viata plina de bucurie in ciuda persecutiilor.

Ca sa fii implinit si fericit in viata, fi un om al lui Dumnezeu.

Ca sa fiu practic si cu statusul meu , as spune ca si lupta si dorinta de a fi remarcat si a iesi in evidenta este o batalie ce merita sa o ocolim in viata pentru a nu deveni penibili chiar, patetici sau ridicoli.
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti, nu din teama ca le-ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le.
Un barbat poate face cadou sotiei o haina de blana,
dar un nume bun e cel mai bun dar.
Cand iubiti - iubiti impreuna cu Dumnezeu.
Sa producem mai multa bucurie Cerului - decat pamantului.

Un comentariu:

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică