miercuri, 17 septembrie 2008

Ce inseamna a il urma pe Hristos ?
















„Atunci Isus a zis ucenicilor Sai:”daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea, si sa Ma urmeze.” Matei 16:24

A te lepada de tine însuti, a-ti lua crucea în fiecare zi si a-L urma pe Hristos, este formula cea mai de succes. Pune-o în practica si îti garantez ca vei reusi! Înainte de a o aplica, lasa-ma însa sa-ti spun, ca desi cei mai multi îsi doresc o reusita materiala, faptul ca ai multi bani si mari posesiuni materilale, nu-ti asigura fericirea si împlinirea pe care o cauti. Sunt multi oameni nefericiti, desi conduc masini foarte scumpe si locuiesc în vile cu dusumele din cea mai vestita marmora si candelabre de cristal.

Multi dintre acestia au constatat ca a fi doar o persoana activa si întreprinzatoare, nu-i o formula suficienta pentru a gasi împlinire personala si a-ti asigura o familie iubitoare.

Pentru a nu repeta aceeasi trista experienta, trebuie sa ne reamintim de declaratia Domnului Isus, care ne spune în aceasta zi: „ daca vrea cineva sa fie ucenicul Meu, atunci sa se lepede de sine însusi, sa-si ia crucea lui si sa Ma urmeze!”

Este interesant de observat faptul ca Domnul Isus nu pomeneste nimic despre mercedesuri, ceasuri Rolex, sau despre vile somptuoase. Prima conditie pe care El o mentioneaza este, renuntarea la tine însuti, pentru a-i sluji cu dedicare deplina pe cei din jur.

Nu-i aceasta exact ceea ce si El a facut? Domnul Isus S-a dezbracat de slava pe care o avea la Tatal, a venit în lumea noastra , facându-se asemenea noua, pentru a ne sluji pâna la moarte si moarte de cruce .

De aceea, a-ti lua crucea, înseamna de fapt a nu mai privi la tine, la interesul personal si la valorile acestei lumi, fiind concentrat pentru a strânge, ci a privi spre nevoile altora, fiind dedicat pentru a-i sluji cu daruire.

Însainte de a oferi tronuri si împaratie, pentru toti cei ce doresc sa-L urmeze, Domnul Isus le vorbeste despre: cruce, stergar si jug, aratând astfel ca fericirea si împlinirea o pot gasi doar cei ce au învatat sa slujeasca.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma în acesta zi sa gust din fericirea si împlinirea pe care o au toti acei care purtându-si crucea, sunt gata sa slujeasca. Amin.


Amintire din tabere 2007
































































Cat timp voi fi plecat ..articolele vor aparea zilnic ....automat.

Pentru perioada 17-19 septembrie Domnul m-a chemat la slujire. Chiar am vrut sa fac ceva pentru El in acest timp. Si dorinta mea s-a materializat concret cu o tabara crestina pe Valea Moasei. Anul trecut am fost in doua tabere , odata cu tinerii apoi cu oamenii mai in varsta.
Sunt constient ca in orice am face, orice lucrare, orice implicare - " Despartiti de Mine nu puteti face nimic". EL este izvorul puritatii si motivatiilor noastre.

Vreau sa ma las provocat de Domnul si anul asta.
Sa vad noile oportunitati si usile deschise pentru Evanghelie.
Inimi deschise sa priceapa mesajul Lui.
Domnul sa isi culeaga Slava prin vietile noastre ale tuturor.

Prin tot ce facem sa il inaltam pe Domnul...

poze vechi ..dar amintiri noi..
2007 - Valea Moasei

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică