miercuri, 17 septembrie 2008

Ce inseamna a il urma pe Hristos ?
„Atunci Isus a zis ucenicilor Sai:”daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea, si sa Ma urmeze.” Matei 16:24

A te lepada de tine însuti, a-ti lua crucea în fiecare zi si a-L urma pe Hristos, este formula cea mai de succes. Pune-o în practica si îti garantez ca vei reusi! Înainte de a o aplica, lasa-ma însa sa-ti spun, ca desi cei mai multi îsi doresc o reusita materiala, faptul ca ai multi bani si mari posesiuni materilale, nu-ti asigura fericirea si împlinirea pe care o cauti. Sunt multi oameni nefericiti, desi conduc masini foarte scumpe si locuiesc în vile cu dusumele din cea mai vestita marmora si candelabre de cristal.

Multi dintre acestia au constatat ca a fi doar o persoana activa si întreprinzatoare, nu-i o formula suficienta pentru a gasi împlinire personala si a-ti asigura o familie iubitoare.

Pentru a nu repeta aceeasi trista experienta, trebuie sa ne reamintim de declaratia Domnului Isus, care ne spune în aceasta zi: „ daca vrea cineva sa fie ucenicul Meu, atunci sa se lepede de sine însusi, sa-si ia crucea lui si sa Ma urmeze!”

Este interesant de observat faptul ca Domnul Isus nu pomeneste nimic despre mercedesuri, ceasuri Rolex, sau despre vile somptuoase. Prima conditie pe care El o mentioneaza este, renuntarea la tine însuti, pentru a-i sluji cu dedicare deplina pe cei din jur.

Nu-i aceasta exact ceea ce si El a facut? Domnul Isus S-a dezbracat de slava pe care o avea la Tatal, a venit în lumea noastra , facându-se asemenea noua, pentru a ne sluji pâna la moarte si moarte de cruce .

De aceea, a-ti lua crucea, înseamna de fapt a nu mai privi la tine, la interesul personal si la valorile acestei lumi, fiind concentrat pentru a strânge, ci a privi spre nevoile altora, fiind dedicat pentru a-i sluji cu daruire.

Însainte de a oferi tronuri si împaratie, pentru toti cei ce doresc sa-L urmeze, Domnul Isus le vorbeste despre: cruce, stergar si jug, aratând astfel ca fericirea si împlinirea o pot gasi doar cei ce au învatat sa slujeasca.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma în acesta zi sa gust din fericirea si împlinirea pe care o au toti acei care purtându-si crucea, sunt gata sa slujeasca. Amin.


2 comentarii:

 1. Domnul sa te binecuvinteze Alex pentru gandul frumos care ni l-ai impartasit. Prin slujirea in dragoste se ajunge la desavarsire.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma bucur de initiativa de a scrie despre acest subiect pe care eu il consider "Cenusareasa bisericilor". Nu prea il auzi predicandu-se in biserici, ce sa mai vorbim de implinire.
  Nu inteleg prea mult nici eu despre acest subiect insa cred ca este foarte esential.
  A-ti lua crucea inseamna mai mult decat slujire, desi include si acest aspect. Inseamna o moarte zilnica fata de voia personala pentru a face loc voii lui Dumnezeu.
  Inseamna o moarte zilnica fata de vorbirile de rau sau batjocurile unora si vorbirile de bine sau laudele altora. Un mort nu e afectat de batjocuri sau laude.
  Intr-o zi de viata avem libertatea sa facem multe lucruri, chiar multe lucruri bune, insa in toate trebuie ca sa ne lepadam de sinele nostru si sa cautam acele lucruri pe care Dumnezeu vrea sa le facem.
  Iti recomand pentru aprodundarea acestui subiect urmatoarea predica tinuta de un frate indian:
  http://www.cfcindia.net/video/07_04_94_wm_384.wmv

  Fiti binecuvantati!

  RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?