sâmbătă, 3 mai 2008

Candva pe-o Cruce sus











Dumnezeu investeste enorm si mult in vietile noastre.
Slujind cu Bucurie unui Dumnezeu viu.
Peniel 2008 - Bucuresti

Traind viata alaturi de Christos , in Christos si pentru Christos.
Din El prin El si pentru El sunt toate lucrurile.
A lui sa fie Gloria, Slava si Cinstea
In veci.
amin

Fapte la vreme potrivita































Dupa 2 calatorii spre Oradea si Bucuresti, am atatea sa va povestesc. Am intalnit oameni, suflete in fata carora nu avem voie sa fim zgarciti in mangaieri si cuvinte datatoare de viata, mi-am intalnit inima purtata de grija in Mainile Creatorului meu iubitor si drag, mi-am intalnit prietenii, fratii si surorile in Domnul meu Christos si am dat Slava, Cinste, Glorie si Onoare Celui in care toti ne vom pleca genunchii bucurosi:)

"Christos conteaza mai mult decat toate slabiciunile mele, decat durerile mele, decat toate fericirile mele" cuprins de Logos si Rhema- Viata Lui in mine e tot ce am.

Inteleg tot mai accentuat si intens ca sunt pe pamant pentru ca sa il reprezint pe Christos. Si asta sa o arat prin traire in familia mea si in biserica mea ( societatea unde ma invart eu)- cand traiesc alaturi de ei nu ii pot minti, si nu ma pot minti nici pe mine, doar in Christos esti relevant altora, doar facand o diferenta Dumnezeu in tine esti inteles mai usor de catre altii.

Va multumesc de incurajari, de zambete sublime si senine, pe toti pe care v-am revazut. Sunt fericit ca Dumnezeu cu Mana Tare si Buna lucreaza in inimile voastre, ca iubiti sfintenia si va doriti intelepciunea in practica de zi cu zi. Modul serios in care priviti viata spirituala si punerea ei in aplicare ma face sa ma indragostesc de voi, pentru ca sunteti tineri cinstiti. Il reflectati si oglinditi pe Mantuitorul Isus in sufletele voastre nemuritoare.

Multumesc si de mesaje, si de cuvinte spuse la vremea potrivita, multumesc de carti primite. Dumnezeu stie prin cine si cum sa isi trimita mesajul Sau cald si prietenos.
Avem nevoie de actiuni facute in motivatii corecte, de gesturi pline de dragoste, iar eu sunt fericit ca l-am vazut in voi efectiv pe Isus viu si puternic. Chipul lui salasluieste si se adaposteste la loc sigur in chipul vostru.

Ma rog Domnului ca toata viata voastra, atitudinea fata de Jertfa lui Isus de la cruce sa fie una de inchinare si actiune ca sa aveti pecetluita un destin final glorios alaturi de Parintele Bun din Ceruri - Dumnezeu.

Cand fiecare talent este vitalizat, cand fiecare calitate este umpluta si cand intreaga natura este invadata de acest dar sublim ( sfintirea) - atunci sclavia, oboseala, legalismul subtil care cracterizeaza slujba credinciosilor incepatori , sunt complet indepartate. Jugul lui Dumnezeu nu ne mai roade, ultima farama de sentiment slugarnic dispare, iar voia lui Dumnezeu devine alegerea noastra libera, spontana si incantatoare. Atunci putem canta, nu ca un simplu basm poetic, ci ca o realitate experimentata binecuvantata :

Ma inchin Tie, dulce voie a lui Dumnezeu
Si Toate caile Tale le ador,
Cu fiecare zi ce traiesc, mi se pare
Ca tot mai mult si mai mult Te iubesc.


Poate ca intrebi : " CUM pot intra in aceasta experienta binecuvantata" ?
Ne adunam toata vointa pentru a o castiga.
Incercam sa-i copiem pe aceia care o detin.
Ne stabilim reguli pentru a o avea.
Veghem; ne rugam, dar aceste lucruri nu aduc plinatatea dragostei in sufletele noastre".

Dragostea nu ia nastere niciodata prin sfortari, stradanii, sau prin orice alta actiune directa a sufletului asupra sa. " OMUL din barca nu poate misca barca facandu-i vant dinauntru."
Dragostea - este o consecinta, si iata cauza:

Primim Dragoste - cand Il primim pe Dumnezeu.
Daca vrem sa avem dragoste- trebuie sa il cautam. Dumnezeu este dragoste si Dragostea este Dumnezeu. Mai multa dragoste inseamna mai mult din Dumnezeu. Dragostea desavarsita inseamna ca am deschis toate cararile fiintei noastre, ca El a venit si a luat in stapanire fiecare odaita. Un scriitor a spus odata :"

Ia dragostea de la un inger si vei avea un diavol, ia dragostea de la un om si vei avea un animal, ia dragostea de la Dumnezeu, si nu mai ramane nimic.


Sa-l aratam si sa ne bucuram de Dragostea Lui pusa in inimile noastre.
Dumnezeu vrea sa stea in tine pentru totdeauna, in tine sa gaseasca Locul Sau de odihna pentru totdeauna, sa locuiasca acolo unde El isi doreste cel mai mult , chiar si in inimile nostre sarmane si fragile.

Lauda fie adusa Dumnezeului plin de Dragoste.
nu de alta..dar
chiar I se cuvine.

Va salut cu drag pe toti.
In ISus avem victorie.

P.S. "Cand frumusetea trece, nu mai ramane decat caracterul".

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică