duminică, 9 decembrie 2007

Dragul Meu fiu!













Dragul Meu fiu!




De cand am devenit Tatal tau, acum cativa ani, s-au intamplat multe lucruri. Iti scriu acum pentru a-ti spune ca Ma bucur de un fiu ca tine: te iubesc mult, si sunt alaturi de tine si atunci cand esti fericit, dar si cand esti trist; si la bucurie, si cand simti doar singuratate si confuzie; si atunci cand reusesti, si cand dai gres. Nu Mi-e straina nici una din poverile si zbaterile inimii tale. Iti cunosc curajul, dar si cele mai adanci temeri, fie mari, fie mici. Sa stii ca nu doar tu treci prin astfel de momente uneori, ci si toti ceilalti din jurul tau.

Ma bucur ca esti din ce in ce mai sincer cu Mine, si as vrea ca in continuare sa ai curajul sa fii tu insuti. Si stii de ce? Pentru ca esti copilul Meu, fiu de Imparat: viata ta are un scop, Eu am un plan cu ea. Eu te-am inzestrat cu tot ce-ti trebuie ca sa reusesti, Poate uneori ti-e frica sa nu gresesti, dar chiar si greselile au un rost: te maturizeaza, te ajuta sa capeti experienta de viata. Sa nu-ti fie teama, deci, sa inaintezi in hotararile tale.

As vrea sa-ti amintesc ca in jurul tau sunt cativa oameni pe care Eu i-am randuit sa faca parte din viata ta, ca sa-ti fie prieteni adevarati, si prin ei sa cunosti profunzimea dragostei Mele. Tu doar trebuie sa-i descoperi. Eu voi fi cu tine si in aceasta cautare! Acesti fii ai Mei seamana cu Mine, ei te pot sfatui in multe privinte, dar nu uita ca si ei sunt oameni: in hotararile pe care le iei trebuie sa te bazezi nu doar pe sfaturile oamenilor, ci si pe capacitatea ta de a gandi si de a decide. Nu uita ca tu esti cel care raspunzi de hotararile tale, deci fii responsabil, cerceteaza bine lucrurile, cere sfaturi, ia decizii, si mergi inainte!

Cand te privesc din inaltul cerului, Mi se bucura inima de tine. Esti un ucenic sarguincios, sincer, dornic de schimbare: prin ascultarea ta se realizeaza planul pe care Il am pentru viata ta.
As vrea sa-ti spun cateva lucruri concrete, care sunt lucrarea Mea in inima ta, datorita dorintei tale fierbinti de a creste si de a te asemana tot mai mult cu Mine.

In primul rand, apreciez sinceritatea ta fata de Mine. Stiu ca mai sunt multe lucruri pe care nu Mi le-ai spus, insa Eu astept cu nerabdare fiecare intalnire cu tine, cand putem desteleni noi lucruri ascunse din inima ta. Si asta va dura o viata intreaga, pentru ca, de cand ne-am intalnit personal, Eu am fagaduit ca voi duce pana la capat lucrarea pe care am inceput-o in inima ta, si asa cum ai vazut nu o data, Imi tin promisiunile cu credinciosie.

In al doilea rand, ma bucur de dorinta si disponibilitatea ta de a-i ajuta pe oameni. E o insusire rara in zilele in care traiesti, de aceea ai grija s-o dezvolti si sa perseverezi. Numai, tot ce faci sa fie cu sinceritate, fara sa cauti sa fii rasplatit aici pe pamant.
Imi place si responsabilitatea de care dai dovada in ceea ce ti se incredinteaza sa faci. Continua tot asa! Dar nu uita ca esti liber sa iesi din sabloane, si ca poti sa-ti pui la lucru creativitatea: vei fi astfel tot mai potrivit pentru lucrarea Mea, iar copiii incredintati tie se vor bucura de se vor bucura de un invatator care creste si langa care nu se plictisesc. Chiar daca ti se pare ca nu esti apreciat, sa stii ca va veni clipa in care te vei bucura de rodul muncii tale, cu toate ca, precum ti-ai dat seama, aceasta nu va veni imediat!

Taria ta de caracter este si ea o bucurie pentru Mine: de obicei nu te lasi dus de imprejurari, ci esti stapan pe ele. E o calitate deosebita.
Ma bucur, fiule, ca gandesti lucrurile si ca multe din insusirile frumoase pe care le ai, inca cred ca ti-ar prinde bine sa incerci sa te cunosti tot mai mult, descoperind alte lucruri si singur, si cu tot ajutorul prietenilor tai. Cred ca spusele de mai sus te vor ajuta sa biruiesti in momentele grele cu care te confrunti in prezent.
As vrea sa-ti spun inca o data cat de important si de scump esti pentru Mine, si chiar daca oamenii din jurul tau cred uneori altceva, Eu totusi, pana in ziua intalnirii tale cu Mine fata in fata, te voi iubi si voi lucra in viata ta, si prin viata ta.
Sper sa Imi raspunzi si sa avem o legatura tot mai stransa pe zi ce trece.

Te iubesc cu o iubire vesnica,
Tatal tau

Pe drumul credintei


















155. De Tine Simt Nevoie

De Tine Simt Nevoie
Al inimii Stapan;
In marea-mi slabiciune,
Cum singur sa raman?

Ref:
In ceasuri de primejdie,
TU esti taria mea,
In Tine -a mea nadejde,
Oricand sa stea.

Dusmani in intuneric,
In jurul meu roiesc;
Strivit de-a lor multime,
Cum pot sa-i biruiesc?

In zile de furtuna,
De spaima impietrit,
Plapand,sarman ce-as face,
De Tine parasit?

ISUS, CAND SUNT CU TINE,
E PACE-n viata mea!
Sunt zilele senine,
Si-n noapte Tu-mi esti stea.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică