miercuri, 25 mai 2016

Jim,țăranul fără perspective

Credit photo by

Chiar înainte de Războiul Civil, un fermier bogat pe nume Worthy Taylor, a angajat un tînăr țăran pe nume James, și pe care l-a numit Jim. In acea vară, Jim tăia surcele, mulgea vacile și dormea în hambar.
In timpul verii, tânărul Jim s-a îndrăgostit de fata proprietarului. Si ea, evident s-a îndrăgostit de el.

Când vara s-a incheiat așa cum era obiceiul, Jim a mers la tatăl și a cerut mâna fetei in căsătorie.
Cu toate acestea, Worthy Taylor, s-a uitat la el râzând și a început să spună:

"Fiule, tu nu ai nici bani și nici perspective,
Nu există nici o modalitate prin care tu să o poți întreține pe fiica mea. Nu ai nici o posibilitate.

Jim i-a raspuns:" Eu pot să îi ofer. Iți promit că mă voi ingriji bine de ea"
Cu toate acestea, Worthy l-a refuzat direct.

Au trecut treizeci și cinci de ani iar afacerile domnului Worthy Taylor au prosperat.  In cele din urmă dorea să dărâme hambarele și să construiască ceva, și in acest proces cînd inspecta hambarele vechi a observat un căprior mare unde dormea Jim.

Jim sculptase manual numele său întreg in acel caprior. James Abram Garfield era atunci președintele in exercițiu al SUA, servindu-și tara, fiind al-XX-lea președinte.

In acelasi fel uneori ne raportam la promisiunile lui Dumnezeu- le vedem fără nici o perspectiva. Nu mai dăm nici doi bani pe ele. Căci ne căutăm realizarea și implinirea aici și acum pe pământ prin forțele, abilitățile și mecanismele noastre firești.

Sau când ne uităm la anumiți oameni cărora nu le oferim nici un credit, nici un suport, nici o șansă. Uitând, de fapt că Dumnezeu este acela care are ultimul cuvânt și care va aduce intr-o zi planul Său in desfășurare.

La fel de mult greșim atunci cînd etichetam sau presupunem că anumiti oameni sunt lipsiți de perspective, de har și ne comportăm ca și cum stim noi mai bine ce se va alege de viitorul acestor indivizi.

Indiferent de procesul prin care ești trecut de Dumnezeu, ai răbdare și așteaptă intervenția Sa, deoarece in Ochii lui Dumnezeu caracterul, credința și răbdarea sunt răsplătite.

Iar eu nu cunosc nici un om, față de care El să fi ramas vreodată dator din pricina ascultării lui.
Niciunul, niciodată.

Curaj, așteaptă,ai răbdare, crede'L pe cuvânt!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică