luni, 8 decembrie 2014

Banii amplifica ceea ce se afla in inima ta




Fara indoiala ca ati auzit multe povesti despre oameni care se imbogatesc peste noapte castigand la loterie sau mostenind o avere mare, doar pentru a o risipi, starea lor ajungand astfel mult mai rea decat inainte. Dar exista si o multime de povesti despre persoane care au ajuns de la saracie la bogatie, averea nou gasita dovedindu-se a fi o adevarata binecuvantare pentru cel care o primeste, ca si pentru cei din jurul lui. Care este deosebirea? De ce unii oameni descopera nefericire in bogatie, iar altii, binecuvantare?

Pentru a afla adevarata cauza pentru care se intampla lucrul acesta, trebuie sa intelegem natura banilor. Majoritatea oamenilor cred ca banii sunt doar un instrument. Altii cred ca ei sunt calea spre fericire. Dar banii sunt mult mai mult decat atat. Banii sunt pur si simplu un amplificator. Dar daca sunt un amplificator, ce amplifica ei? Tot ce este in inima ta!

Cu alte cuvinte, daca inima ta este pizmasa, asa cum citim in Proverbe 28:22 («Un om pizmas se grabeste sa se imbogateasca si nu stie ca lipsa va veni peste el»), banii nu fac altceva decat ca inima ta sa fie si mai pizmasa. Si, conform acestui verset, rezultatul e ca este foarte probabil sa pierzi bogatiile pe care le gasesti.

Daca inima ta este lacoma, banii nu vor face altceva decat sa-ti mareasca lacomia. Daca inima ta este mandra, banii iti vor mari aroganta. Daca inima ta este fricoasa, mai multi bani te vor face las. Si daca inima ta este plina de iubire de sine, mai multi bani te vor face si mai egoist. Si toate aceste trasaturi de caracter duc in cele din urma la saracie, daca nu financiara, atunci morala si spirituala.

Pe de alta parte, daca inima ta este umila, mai multi bani te vor face mai umil. Daca inima ta este darnica, mai multi bani te vor face un datator si mai bun. Si daca inima ta cauta voia lui Dumnezeu, atunci mai multi bani vor deveni o arma si mai puternica pentru imparatia Sa.

Unii s-ar putea sa sustina ca bogatia strica o inima curata. in situatiile in care are loc lucrul acesta, banii nu fac altceva decat sa arate cum este ea cu adevarat.Ceea ce parea sa fie o inima sincera este inca plina de intuneric. Si uneori Dumnezeu se va folosi de bani pentru a testa puritatea unei inimi, asa cum a facut si in cazul lui Solomon.
de Ionica Raceala


Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică