luni, 4 august 2008

Daca credinta ta nu te schimba ....











Imi placea mult sa il ascult pe James MacDonald in 2005 predicand in Harvest Bible Chapel, biserica locata in Rolling Meadows, Illinois - pentru felul sau original si natural de a se plimba printre oameni in sala cu Biblia in mana. Nu statea niciodata locului :). Simtea si traia cu oamenii- asta doar pentru ca simtea Inima lui Dumnezeu.

Doua carti bune care le recomand oamenilor normali ca mine ( cu slabiciuni si greseli) iar acestea sunt " Doamne schimba-mi atitudinea ( pana nu este prea tarziu ) de James MacDonald si " Vreau cu adevarat sa ma schimb...Doamne, Ajuta-ma !" de acelasi autor.

Aici poti cumpara cartea ..
1 Doamne, schimba-mi atitudinea
(pana nu este prea tarziu)




















Înlocuieşte nemulţumirea...cu recunoştinţa
Înlocuieşte lăcomia cu.....mulţumirea
Înlocuieşte critica cu.... iubirea
Înlocuieşte răzvrătirea cu....supunerea
....Până nu e prea târziu

Dacă proverbul care spune că atitudinea determină altitudinea este adevărat, atunci această carte vă va ajuta să "zburaţi pe aripi de vultur"! În stilul lui caracteristic, deschis, James MacDonald evidenţiază acele atitudini negative din cauza cărora rămănem în pustiul experienţei noastre spirituale şi, în acelaşi timp, oferă un real ajutor în adoptarea acelor atitudini care Îi aduc slavă lui Dumnezeu şi care ne vor ajuta să ajungem să experimentăm vieţuirea din "Ţara Promisă".

2. "Vreau cu adevarat sa ma schimb ..Doamne ajuta-ma"











Aceasta este o carte despre un "TU" diferit. Nu este o carte comoda, linistitoare. James MacDonald este un pastor direct, cu mesaj tintit si cu o inima care arde sa vada vieti complet transformate prin adevarul Evangheliei.

Daca esti serios in dorinta ta de a-ti schimba viata, aceasta carte este exact ceea ce ai nevoie. Daca insa nu esti pregatit pentru schimbare si nu o doresti in viata ta, aceasta carte nu este inca pentru tine.

"Cand am inceput sa slujesc ca pastor, voiam sa schimb lumea, dar mi-am dat repede seama ca Dumnezeu era mult mai interesat sa ma schimbe pe mine. Adevarurile din aceasta carte sunt udate cu lacrimile mele de incercari si esecuri urmate de alte incercari de a fi omul pe care-l vrea Dumnezeu. Asa ca am scris aceasta carte cu o inima plina de iubire si intelegere pentru situatia in care te afli."
James MacDonald

Cateva ganduri va las care sa va stimuleze dorinta de a le citi.

Apoi cu ajutorul lui Dumnezeu sa va potriviti Voii Sale punand in practica Cuvantul Lui.

"Incearca sa nu mai pui intrebarea aceea copilareasca: "Doamne, ce faci?" pentru ca vei primi mereu acelasi raspuns: "Lucrez la schimbarea ta". Nu intreba: "De ce mi-ai facut asta? Tu ar trebui sa-mi asiguri fericirea!" caci El iti va raspunde: "Cine ti-a spus asa ceva? Eu nu asta vreau sa fac. Nu incerc sa te fac fericit, incerc sa te fac sfant!". Uneori raspunsul nostru este cat se poate de cinstit - dar gresit - "Dar opreste-Te! Ma doare!". Dumnezeu iti va spune: "N-ai citit Evrei 12:6, unde iti spun: ?" (James MacDonald)

Daca credinta ta nu te schimba, (ea) nici nu te-a mantuit... (James MacDonald)

"Crucea lui Isus este un element RADICAL. Tocmai de aceea Dumnezeu trebuie sa produca o schimbare radicala pentru a ne aduce in partasie cu El. Daca iti imaginezi ca ai putea obtine beneficiile Crucii fara sa te confrunti cu pacatul care a facut Crucea necesara, te inseli amarnic cu buna stiinta si ti-ai pus nadejdea intr-o evanghelie falsa ."

"Sa stii ca Dumnezeu nu sta acolo sus in ceruri, uitandu-Se la noi si chicotind: "ha ha ha...niciodata nu vor reusi sa priceapa ce am vrut sa spun in versetul acela!" Biblia ne-a fost lasata de catre un Dumnezeu iubitor, care doreste sa intelegem ce a dorit sa ne scrie ."

"Iertarea pe care Dumnezeu ne-o ofera nu a fost menita vreodata sa devina finalul unui parcurs, oricare ar fi acesta. Daca te gandesti ca Dumnezeu Atotputernic Si-a trimis Unicul Fiu sa moara pe cruce numai ca sa ne transfere pe nenorocitii de noi in raiul Sau, te inseli amarnic! El vrea sa Isi desfasoare puterea si gloria prezentei Sale. El vrea sa duca la bun sfarsit, in viata ta, procesul transformarii pe care l-a initial la Cruce ."

Isus traieste pentru Tatal. Da, Isus traieste pentru Tatal. Acum, ca urmasi ai Lui, avem voie sa traim pentru idealuri mai marunte?
"Trebuie sa ne debarasam de ideea ca Dumnezeu Se uita de acolo, de sus, din ceruri, cu o spranceana ridicata a nemultumire, strangand din dinti si spunand: "Acum, ce nu pricepi iar? Care este problema ta? Cum de nu intelegi ce ai de facut?" Dumnezeu ne-a asezat sub un sistem protector al harului, asa ca atunci cand cadem, de-a lungul procesului de schimbare, Il putem auzi soptindu-ne: "Eu te iubesc; te iert; haide, ridica-te si mai incearca o data. Te voi ajuta Eu!" ...si ne simtim usurati!"

"Ma tem ca de multe ori Domnul Isus S-a uitat la trairea mea si poate si a ta si a spus: "Ce e asta? Pentru asa ceva am murit si am inviat Eu? Doar atat vrei sa beneficiezi din puterea invierii Mele? Doar in asa mica masura ai de gand sa Imi permiti sa traiesc viata Mea prin tine? Asta e tot ce iti doresti? Doar atat, si nimic mai mult?"

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică