duminică, 2 mai 2010

Vladimir Pustan, o inima ce bate pentru El


Dupa Evanghelizarea de la Sala Transilvania Domnul mi-a oferit un gand:

Mi se pare normal ca salile,teatrele,casele de cultura sa fie arhipline atunci cand oameni programati de EL proclama si inalta,glorifica si slavesc pe Fiul Sau intr-un mod simplu, plin de dragoste si putere de la Duhul Sfant. ..asa ceva nu vor avea parte "pastorii cu intelepciunea dupa standardul lumii acesteia".

Am gasit intr-o agenda personala din 2007 un interviu oferit de fratele Vladimir Pustan. L-am scris dintr-o revista. Domnul sa il binecuvanteze cu putere si har in aceasta generatie. M-am bucurat mult sa recitesc aceste ganduri, sper ca te vor motiva si cerceta si pe tine.

Faptele Apostolilor 20:19-21
19. Am slujit Domnului cu toata smerenia, cu multe lacrimi si in mijlocul incercarilor pe care mi le ridicau uneltirile iudeilor.
20. Stiti ca n-am ascuns nimic din ce va era de folos si nu m-am temut sa va propovaduiesc si sa va invat inaintea norodului si in case
21. si sa vestesc iudeilor si grecilor pocainta fata de Dumnezeu si credinta in Domnul nostru Isus Hristos.

"Obligatiile mele de predicator fata de aceasta generatie, propovaduind si traind Evanghelia

"Am plecat din Biserica, cand aveam 17-18 ani. Aveti copii de varsta aceasta. O sa le vina unora clipa daca nu le-a venit pana acum, cand omeneste nu se mai poate face nimic pentru ei. Au trecut 5 ani pana m-am intors in Biserica. Stiam ca locul nostru este pe ultima banca verde de langa cuier. Deci m-am dus pentru prima data dupa o absenta asa mare, dupa 1990, i-am spus sotiei atunci : "Tu sa te duci in fata, caci esti prietena 3, eu ma duc in spate, caci sunt fiul risipitor". In clipa cand am ingenunchiat a venit la mine diaconul bisericii, un om batran care nu avea decat 2 clase. M-a luat de mana si mi-a spus:" Vino, caci de 5 ani ne rugam pentru tine, locul tau este pe banca a doua langa geam, caci de acolo ai plecat".

Cu ce suntem datori noi (pastorii) acestei generatii
1) In primul rand trebuie sa aratam acestei generatii un crestinism autentic
Filipeni 2:15 "ca sa fiti fara prihana si curati, copii ai lui Dumnezeu, fara vina, in mijlocul unui neam ticalos si stricat, in care straluciti ca niste lumini in lume".
Cand vor umbla unii dupa afaceri, noi sa umblam dupa Cuvantul lui Dumnezeu, cand altii vor umbla dupa foloasele lor, noi sa umblam dupa foloasele altora, caci Dumnezeu ne va da toate Binecuvantarile Lui.
Crestinismul autentic inseamna intoarcerea cu spatele la lume si cu fata la Isus Christos.
Filipeni 3:14"alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus."
Sa vedem in fata noastra tot timpul crucea lui Isus Christos si sa spunem :"
Doamne ajuta-ma sa traiesc in asa fel ca Numele Tau sa fie proslavit tot timpul in viata mea, sa traiesc frumos ca in timpul zilei, sa-mi fie scarba de pacat, de minciuna, de lacomie, de toate lucrurile acestei lumi si sa te iubesc pe Tine, sa tanjesc dupa Tine."

Trebuie sa traim un crestinism adevarat care sa ne faca sa semanam cu Isus Christos. Nu trebuie sa fim pe placul unei biserici sau unor oameni, ci trebuie sa fim placuti Domnului Isus Christos ( asta am accentuat si eu mult in biserica unde merg eu...si am fost taxat mereu), caci El ne va judeca intr-o zi si trebuie sa semanam cu El.

2. Suntem datori acestei generatii sa predicam oamenilor predici adevarate
In fapte 2 Petru s-a rugat 10 zile, a predicat 4 minute ( azi unii predica o ora si 15 minute si tot fara nici un rezultat sau reusita, pentru ca este Evanghelie plina de om si nu de Christos) si s-au pocait 3000 de oameni. Astazi ne pregatim 10 zile, predicam 3 ceasuri, ne rugam 3 minute si apoi ne botezam copiii si suntem foarte fericiti ca Biserica creste. ( ce realitate amara).
S-au predat 3000 de oameni la predica unui pescar simplu, om fara multa scoala, dar el a predicat o predica adevarata . O predica care te face sa simti ca ceva nu este in regula cu tine, o predica din aceea care ii face pe oameni sa plece altfel decat au venit. O predica adevarata spune: " Pe acest Isus pe care l-ati rastignit voi".
Am invatat la scoala ca o predica adevarata trebuie sa deranjeze. La sfarsitul predicii lui Petru, oamenii au ramas strapunsi in inima. Noi generatia asta, trebuie sa predicam predici adevarate si sa-i deranjam pe oameni. Cand pleaca din Biserica oamenii trebuie sa fie strapunsi in inima, sa nu poata iesi pe usa din cauza ei si sa spuna:"Fratilor, ce sa facem?".
Apoi o predica adevarata trebuie sa directioneze. Petru i-a directionat:"Pocaiti-va". Aceasta este directia, nu " veniti in biserica noastra, ci veniti la Isus Christos si veti avea Biserica Adevarata".
Nu in ultimul rand, predica trebuie sa divizeze oamenii. Cei ce au primit propovaduirea au fost botezati. Nu toata lumea se va pocai la predicile noastre. Oamenii se vor diviza pentru ca Domnul Isus a spus " Nu am venit sa aduc pacea, am venit sa aduc sabia".
Sabia despica, o predica trebuie sa-i schimbe pe oameni. Am stat si m-am gandit la acel pasaj din Biblie unde spune de Naomi, a plecat din tara bunastarii si a binecuvantarii lui Dumnezeu spre o tara indepartata.Stiti de ce?
Pentru ca nu a fost paine. Marea noastra problema e cand ne intrebam:" De ce ne pleaca oamenii din biserica". Stiti de ce? Nu au ce manca.
In momentul cand a auzit ca este paine in Israel, Naomi s-a intors si nu a venit singura, a mai adus pe cineva din amaraciune. Si vreau sa spun ca atata timp cat va fi paine in bisericile noastre oamenii nu vor pleca, ci dimpotriva, vor veni cei care au plecat si vor aduce pe altii. Asa se vor inmulti bisericile noastre, daca vom predica o Evanghelie adevarata.
3. In al treilea rand, noi, suntem datori acestei generatii sa ne rugam pentru trezire. Nu sa facem studii biblice despre rugaciune ci sa facem rugaciuni.
Fapte 4:31. "Dupa ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunati; toti s-au umplut de Duhul Sfant si vesteau Cuvantul lui Dumnezeu cu indrazneala."

Satana poate construi foarte multe ziduri in jurul nostru, dr niciodata nu le poate pune acoperis.
El nu poate opri legatura noastra cu Cerul, legatura noastra cu Cerul este libera si pot vorbi cu Dumnezeul meu care imi raspunde la rugaciune.

4. Pastorii acestei generatii, noi suntem chemati sa slujim in Dragoste!
Trezirea nu este aceea cand bancile sunt pline, trezirea este atunci cand inimile noastre sunt pline de Dragostea lui Dumnezeu, caci bancile pot fi pline cu oameni goi pe dinauntru.
Apocalipsa 2:2. "Stiu faptele tale, osteneala ta si rabdarea ta, si ca nu poti suferi pe cei rai; ca ai pus la incercare pe cei ce zic ca sunt apostoli, si nu sunt, si i-ai gasit mincinosi.

3. Stiu ca ai rabdare, ca ai suferit din pricina Numelui Meu si ca n-ai obosit.

4. Dar ce am impotriva ta este ca ti-ai parasit dragostea dintai."

Citeste aici un interviu recent cu Vladimir Pustan in Revista Pasi

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică