miercuri, 14 noiembrie 2007

quotes

















Billy Graham: God is more interested in your future and your relationships than you are.


Billy Graham :God has given us two hands, one to receive with and the other to give with.

Billy Graham: God proved His love on the Cross. When Christ hung, and bled, and died, it was God saying to the world, "I love you."

Billy Graham: The most eloquent prayer is the prayer through hands that heal and bless. The highest form of worship is the worship of unselfish Christian service. The greatest form of praise is the sound of consecrated feet seeking out the lost and helpless.

Billy Graham: The Christian life is not a constant high. I have my moments of deep discouragement. I have to go to God in prayer with tears in my eyes, and say, 'O God, forgive me,' or 'Help me.'



O singura PERSOANA stie




"Pentru a aprecia pasiunea unui om, ar trebui sa cunosti ce pret are pentru el toate lucrurile pe care le sacrifica pasiunii sale" -Stendhal-


"FRUMUSETEA nu este numai un lucru cumplit, ea este si un lucru misterios. Acolo Dumnezeu si diavolul se lupta pentru suprematie si stapanire iar campul de lupta il reprezinta inima omului"- Fiodor Dostoievsky

valentina si razvan


Do nothing out of selfish ambition or vain conceit, but in humility consider others better than yourselves. Each of you should look not only to your own interests, but also to the interests of others.

~Philippians 2:3-4~


cand judecam aparentele ( III )






Ruth and Billy Graham


Partea a III-a




I.
Noi trebuie sa-L glorificam pe Dumnezeu cu trupurile noastre
Dumnezeu ne-a creat trupurile ca pe niste „VEHICULE” ale atributelor Sale: Dragostea, Bunatatea,Blandetzea, Bucuria, si pacea pentru a numi cateva. El doreste sa ne foloseasca trupurile ca pe un mijloc in vederea atingerii unui scop mai maretz, anume, formarea unui caracter crestin si raspandirea Evangheliei pana la marginile pamantului.
Noi suntem mainile lui ISUS, picioarele lui ISUS, ochii si urechiile Lui. Un trup spiritual care este templul Duhului Sfant, este un trup folosit ca un „vas”, un loc sfant in care locuieste Dumnezeu. De aceea invata Pavel ca trupul in sine nu trebuie sa arate grozav de bine – lasand loc comoarei din el sa poata straluci. „ Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut- pentru ca aceasta PUTERE NEMAIPOMENITA sa fie de la Dumnezeu” ( 2 Corinteni 4:7) si cititi si 1 corinteni 4:7 si chiar 2 corinteni 3:5 ( puternice versete).!:)
a)”caci cine te face deosebit? CE lucru ai, pe care sa nu-l fi primit? Si daca l-ai primit de ce te lauzi ca si cum nu l-ai fi primit? 1cor 4:7
b) „ Nu ca noi prin noi insine! Suntem in stare sa gandim ceva ca venind de la noi. Priceperea( Destoinicia) noastra, dimpotriva vine de la DUMNEZEU. 2 cor 3:5
Trupurile noastre ar trebuie sa fie imbracate cu haine modeste , ca sa putem fi niste marturii convingatoare in favoarea lui Christos ( vezi 1 Timotei 2:9-10) ..” Vreau de asemenea , ca femeile sa se roage imbracate in mod cuviincios, cu modestie si sfiala nu cu impletituri de par, nici cu aur, nici cu perle, nici cu HAINE SCUMPE, ci cu Fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun ca sunt evlavioase”
NU ar trebui sa incercam sa fim in centrul atentiei, sau sa ne extragem semnificatia din semnele speciale de pe trup sau din hainele scumpe pe care le purtam. Trupurile noastre au fost tesute deja din pantecele mamelor noastre pentru a-L sluji pe Dumnezeu ( isaia 49:5) .Iar Slujirea lui Dumnezeu este o slujba cu norma intreaga( indiferent ce slujba ai)
Poate oare sa-si foloseasca un culturist trupul spre „Slava Lui Dumnezeu” ? DEPINDE. O tanara a spus” A trebuit sa renunt la culturism pentru ca stiam ca motivul pentru care il faceam era acela de a atrage atentia asupra mea! , nu de a-L glorifica pe Dumnezeu”. Cu cat este mai intima relatia noastra cu Dumnezeu cu atat mai probabil este sa ne simtim mustratzi pentru vanitatea noastra, mandria si orgoliul nostru.
Provocarea de la sfarsit
Am aflat ca trebuie sa invatam sa ne acceptam trupurile ca din mana Creatorului nostru intelept si iubitor . Trebuie sa ii tinem piept unei culturi care GLORIFICA TRUPUL Si judeca fiintele umane prin prisma Frumusetii si a atractivitatii sexuale.
CE putem face pentru a contracara aceste tendinte si influente puternice?
1) Mai intai – parintii trebuie sa accentueze in mod constient IMPORTANTA caracterului , nu a infatisarii. Cand Samuel a fost trimis sa gaseasca un imparat printre fii lui Isai, cei sapte frati mai mari au trecut prin fatza profetului trecut de prima tinerete, aratandu-si muschii. Cu toate acestea, Duhul Sfant nu a dat de inteles ca vreunul dintre ei ar fi fost viitorul imparat. Samuel a fost contrariat si L-a luat la intrebari pe Dumnezeu, dupa care a primit o replica ce ar trebui sa fie inscrisa cu litere de FOC in mintea fiecarui crestin, tanar sau batran. „
„ NU TE UITA LA INFATISAREA SI INALTIMEA STATURII LUI, caci l-am lepadat, DOMNUL NU SE UITA la ceea ce se uita omul! , Omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul SE uita la inima” ( 1 Samuel 16:17) * sublinierea autorului.
Noi, parintii, trebuie sa rasplatim Comportamentul , credinciosia si credinciosia. Trebuie sa comunicam cu buna stiinta acestei generatii ca exista LUCRURI MAI IMPORtANTE decat infatisarea. Trebuie sa ajungem la acei tineri, care se tem ca vor fi lasati pe dinafara in „jocul Imperecherii”. Noi insine trebuie sa demonstram ca este posibil sa ai o relatie cu Dumnezeu care este atat de satisfacatoare, incat nu mai trebuie sa concuram in lumea nedreapta a frumusetii fizice.
„ Dezmierdarile sunt inselatoare si frumusetea este DESARTA, dar femeia care se teme de Domnul va fi laudata” ( Proverbele 31:30)
Femeile nu ar trebui sa-si bazeze sentimentul valorii pe numarul barbatilor care le remarca sau pe faptul ca cineva le remarca. Barbatii Nu ar trebui sa-si bazeze sentimentul valorii pe trecerea pe care o au intre femei. In cele din urma, noi TREBUIE SA NE EXTRAGEM SEMNIFICATIA (Doar) din ceea ce suntem inaintea lui Dumnezeu. Ar trebui sa refuzam ! categoric sa ne lasam prinsi in capcana valorilor lumii tocmai in problema foarte sensibila a infatisarii noastre fizice.
Noi trebuie sa fim dornici sa II placem lui Dumnezeu, chiar daca acest lucru – inseamna sa ii dezamagim pe cei care inseamna cel mai mult pentru noi.
Bisericile –noastre trebuie sa le ajute pe mamele care incearca sa gaseasca haine modeste pentru copiii lor. Liderii si pastorii de tineret, invatatorii nostrii nu trebuie sa ii favorizeze pe cei care sunt atragatori, ci trebuie sa ii trateze pe toti ca pe niste egali inaintea lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi poate face ceva prin a-i accepta si incuraja cu buna stiinta pe cei care nu au avut parte de o infatisare placuta. Sa ne gandim la ce s-ar putea intampla daca fiecare dintre noi ar alege o persoana sau doua pe care sa o „binecuvanteze” si sa o incurajeze sincer.
Dumnezeu I-a pregatit un TRUP LUI ISUS.., insa cum a aratat El pe pamant?
Timp de secole, artistii au incercat sa-L picteze asa cum credeau ei ca trebuie sa fii aratat, insa nu aveau pe ce se baza in afara culturii Orientului Mijlociu si a imaginatiei lor. Cu toate acestea, s-ar putea sa avem un indiciu in acest sens in descrierea facuta de profetul Isaia. Noi aflam ca e posibil ca ISUS sa fi avut o infatisare foarte stearsa.
Cititi numai urmatoarele” N-avea nici frumusete, nici STRALUCIRE, ca sa ne atraga privirile, si INFATISAREA LUI n-avea NIMIK care sa ne placa” ( isaia 53:2) . Daca luam ad litteram aceasta descriere rezulta ca ISUS nu era un om cu o infatisare atragatoare, nu era un specimen reusit. El era izbitor de comun si poate sa fiu iertat pentru indrazneala de a sugera acest lucru , chiar neatragator. Si , fireste, cand a fost biciuit inainte de crucificare, trupul Sau a fost atat de crunt desfigurat, incat a fost o „pricina de groaza” ( 52:14).
El stia insa ca ascultarea ! Sa de voia Tatalui era mult mai importanta decat infatisarea SA, stia ca, desi e posibil sa nu fie la inaltime pe scala arbitrara a valorilor lumesti , El va continua sa capituleze in fatza voii Tatalui, si asta era tot ce conta.
Acest trup- trupul Sau de rand- a fost folosit pentru a ATINGE un lepros....a tine in brate un copil si a rosti cuvintele lui Dumnezeu ( CE Tare e asta ...really strong)..Il vedem privind „dincolo” de aparentze !!!, la cele launtrice; El stia ca exista adesea o imensa prapastie intre aparente si inima.
Acesta a fost trupul cu care EL L-a glorificat pe Tatal si a obtinut mantuirea tuturor celor ce cred. Acesta a fost trupul care a suportat lancea infipta intre coaste si cuiele batute in palme.
ISUS se infatiseaza ca o mustrare puternica la adresa adorarii trupului de catre generatia noastra.El ii invita pe toti cei care Il urmeaza SA ADOPTE UN SET SUPERIOR DE VALORI; sa priveasca dincolo de aparentele fizice, la cele vesnice si sa invete sa ii accepte pe altii pentru ceea ce sunt ..nu pentru modul in care arata ei.
„COMOARA Aceasta o purtam in niste vase de lut..pentru ca aceasta PUTERE NEMAIPOMENITA sa fie de la Dumnezeu si nu de la noi”
( 2 Corinteni 4:7).
Noi trebuie sa dam tonul!
Si eu va multumesc pentru rabdare.
O idee puternica din carte spunea „ Din clipa in care ne nastem ...ne incepem calatoria spre moarte..! atat si suficient..
Acum ma intreb ...la ce imi este consumata ..gandirea ...atitudinea ..faptele ...inima ..actiunile de zi cu zi ...la lucrurile cu adevarat ..nobile ...valoroase, importante, necomplicate si simple .ce izvoresc din inima lui Dumnezeu .
Haide ti sa sapam adanc si profund la cele vesnice ..sa investim in oameni nu in materiale ce vor arde...le vor manca molia si rugina ...sa investim in prietenii nostrii ...sa ne lasam folositi de Dumnezeu in aceasta viata. Albert Einstein spunea „ Doar viata ce o traim pentru altii este o viata ce merita sa fie traita” iar ultima carte din Biblie ..
apocalipsa cap. 12:11 precizeaza cine sunt cu adevarat BIRUITORII in viata „ EI l-au biruit prin sangele Mielului si prin cuvantul marturiei lor SI NU SI-au IUBIT VIATA CHIAR PANA LA MOARTE”.
Vrei sa fii biruitor? ..atunci ...hmmmm stii ce ai de facut .:)
Te incurajez sa intorci lumea pe dos..sa arati ca traiesti diferit. Pentru ca Fiul Lui Dumnezeu este in inima ta ..si esti o creatie noua ..nu mai poti alerga odata cu lumea ...in competitia cautarilor materiale si aparente.
Doamne ajuta ne sa traim proslavindu te pe TINE . si Asa cum ISUS a trait sa te glorifice pe tine .si noi vrem sa fim placuti Tie.
Declaram ca vrem sa investim in valorile eterne ale prietenilor nostri, cu care vrem sa ne inchinam aici ..dar si sus in ceruri ..Destinatia noastra finala ....acolo ..langa Tine si sa te strangem in brate cand vom ajunge sus ..pentru Binele pe care ni l-ai facut ..
Te iubim ..Sfinteste ne cu adevarul Tau.Si ajuta ne sa ne conformam tot mai mult Caracterului si Imaginii lui ISUS.
amin

cand judecam aparentele ( II )
















CINE ESTI TU CA SA JUDECI ? " cap 7 " cand judecam APARENTZELE ..
partea a -II-a ..
“Ca si crestini , noi ne opunem ideii lui Platon conform careia carnea este inerent rea si trupul este doar o inchisoare a sufletului. Datorita caderii, pacatul, ne-a contaminat , cu trup, suflet si duh cu tot, insa la rascumpararea noastra finala vom fi complet restaurati- inclusiv trupurile noastre. Intr-adevar Pavel s-a rugat : „ Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El Insusi pe deplin, si duhul vostru , sufletul vostru si sufletul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana, pana la venirea Domnului nostru Isus Christos”
( 1 Tesalonicei 5:23)
Desi sufletul si trupul sunt separate la moarte, aceasta separare nu poate fi permanenta. La moarte, noi aratam respect fata de trupul uman, punandu-l cu dragoste in pamant, cu certitudinea ca ,intocmai ca o samanta, el va reveni intr-o zi la o noua viata. In acele clipe ale invierii, trupurile noastre se vor alatura din nou sufletului si duhului, pentru ca noi sa putem fi intregi si desavarsiti. Departe de a denigra trupul uman, Biblia ii da un loc de cinste, caci la Intrupare- Fiul Si-a Luat trup omenesesc, pe care IL ARE ACUM IN CER SI IL VA AVEA PENTRU TOTDEAUNA.
O perspectiva Scripturala asupra TRUPULUI....
Relatarea biblica este pe cat de simpla pe atat de profunda.” Domnul Dumnezeu l-a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu” ( Geneza 2:7). Omul a fost creat din pamant, pentru a se putea raporta la aceasta existenta pamanteasca; intai a fost creat si cu un duh prin care putea comunica Cu Dumnezeu. Acest act al creatiei este punctul de plecare pentru CONCEPTIA Scripturala despre trup.
Dumnezeu a creat trupul omenesc.
Autoacceptarea- adica sa ne acceptam pe noi insine asa cum ne-a creat Dumnezeu, sta in miezul dezvoltarii noastre spirituale si al sentimentelor de bunastare pe care il avem. Insa pana si oamenii frumosi despre care am vorbit au indoieli si nemultumiri atunci cand se uita in oglinda. CU totiii ne-am intrebat macar odata in viata unde era Dumnezeu atunci cand am fost asamblati. Noi nu putem progresa in umblarea noastra cu Dumnezeu pana nu ne acceptam infatisarea; adica pana nu ne acceptam infatisarea cu multumire.
Baza unei asemenea autoacceptari-este cunoasterea sigura a faptului ca an fost creati de Dumnezeu, tesuti in conformitate cu dorintele Sale in pantecele mamei noastre:
„ Tu Mi-ai intocmit rarunchii,
Tu M-ai tesut in pantecele mamei mele,
TE LAUD ca sunt o faptura atat de minunata.
Minunate sunt lucrarile TALE,
Si ce bine vede Sufletul meu lucrul acesta,
Trupul ! meu nu era ascuns de Tine
Cand am fost facut intr-un loc tainic
Tesut in chip ciudat , ca in adancimile pamantului.
Cand nu eram decat un plod fara chip,
Ochii Tai ma vedeau;
SI IN CARTEA TA ERAU SCRISE TOATE ZILELE CARE IMI ERAU RANDUITE- Mai inainte de fi fost vreuna dintre ele” ( Psalmul 139:16)
NU exista nici o indoiala ca Dumnezeu considera ca un fetus este un copil, caci El i-a vorbit profetului Isaia inainte de a se naste” Domnul m-a chemat din sanul mamei si m-a numit de la iesirea din pantecele mamei” ( Isaia 49:1) Da, profetul a afirmat ca Dumnezeu l-a tesut in burta mamei sale ( Isaia 44:24). Este important sa intelegem insemnatatea implicarii DIRECTE a lui Dumnezeu in crearea noastra.
Acesasta doctrina- a creatiei inseamna ca noi suntem nascuti cu niste „neschimbabile” asa cum spunea Bill Gothard, adica , cu niste trasaturi asupra carora nu avem nici un control. Anumite caracteristici de baza au fost alese pentru mine de catre Dumnezeu, iar eu trebuie sa le accept ca pe o purtare de grija inteleapta si plina de dragoste din partea SA. Daca ar fi vrut ca oricare dintre noi sa arata ca Cindy Crawford sau Robert Redford, atunci EL ar fi ales sa ne creeze in felul acesta: se pare ca nu a ales sa o faca, si trebuie sa ne impacam cu acest lucru.
Care sunt cateva dintre aceste „ neschimbabile”?
Mai intai – liniile corpului – nostru sunt date de Dumnezeu . Fireste , dupa cum stim copii seamana foarte mult cu parintii lor, insa trebuie sa ne aducem aminte de faptul ca si parintii nostrii au fost creati de Dumnezeu. Prin ei, Dumnezeu a stabilit inaltimea noastra, culoarea ochilor nostri, forma picioarelor, acuitatea auzului, culoarea parului si altele. Acum evident, s-ar putea sa dorim sa imbunatatim sau sa schimbam unele dintre aceste trasaturi cat de bine putem ( schimbarea culorii parului este probabil cea mai usoara) insa materialul brut este un dat. Noi trebuie sa spunem : „Iti multumesc, TATA, imi accept trasaturile ca din mana TA inteleapta si iubitoare”.
Oare nu este OBSESIA noastra moderna de a incerca sa ne imbunatatim trasaturile de baza – O REBELIUNE impotriva lui Dumnezeu? Un anunt dintr-un ziar suna astfel : „ Iti putem da ochii cu care ai vrut sa te nasti!” insa este prea de tot sa sugereze daca Dumnezeu ar fi vrut sa ne nastem cu ochi de o culoare diferita El ni i-ar fi dat? Ideea pe care vreau sa o transmit nu este ca operatiile estetice sunt intotdeauna rele sau ca incercarea de a slabi este pacatoasa; mai degraba, ceea ce vreau sa spun este ca motivatia superficiala care sta adesea la baza unor asemenea „imbunatatiri” este in CONFLICT cu VOIA SI SCOPUL Creatorului.
2. In al doilea rand, amestecul nostru rasial care include si culoarea pielii noastre a fost STABILIT de Dumnezeu. Istoria Lumii include si razboaie intre rase, o rasa crede ca merita sa fie slujita de alta. Acest conflict are ca rezultat fie sentimente de inferioritate, fie de superioritate. Scriptura !!!:) ne invata ca nimeni nu ar trebui sa-si respinga originea si rasa, caci ea este darul lui Dumnezeu pentru marea familie a omenirii. Binecuvantati sunt cei care sunt multumiti cu ceea ce sunt, nedorind nici sa domneasca peste altii si nici simtindu se condamnati pentru rasa lor.
3. In al treilea rand- Dumnezeu este cel care ne-a determinat limitarile, defectele si diformitatile. Cand Moise s-a plans in legatura cu misiunea de a se intoarce in Egipt Din cauza ca nu a avea darul de a vorbi coerent ( un posibil impediment) Dumnezeu a declarat : „CINE A FACUT GURA OMULUI ? SI CINE IL FACE PE OM MUT, SAU SURD, CU VEDERE SAU ORB? OARE NU EU, DOMNUL? „ ( exod 41:11).
TE-ai putea intreba: De ce m-a creat Dumnezeu cu un handicap? Sau : DE ce m-a creat Dumnezeu cu niste capacitati mintale limitate? Noi ar trebui sa acceptam si aceste lucruri ca pe o parte a voii Sale Divine si a scopului Sau intelept. Evident ca acest lucru nu inseamna ca nu i putem ajuta pe cei care au fost creati cu anumite lipsuri, caci stim ca pacatul a distrus creatia lui Dumnezeu. Faptul ca ISUS a vindecat multi oameni este o dovada care atesta ca si noi ar trebui sa facem tot ce este necesar pentru a imbunatati starea noastra fizica. Insa cei care se rascoala impotriva lui Dumnezeu din cauza limitarilor lor se ranesc singuri, respingand planul suveran al lui Dumnezeu.
4. In cele din urma Dumnezeu ne-a ales sexul. Da, El a decis daca tu si cu mine vom fi femei sau barbati. Nu ma indoiesc deloc ca operatiile de schimbare a sexului, sunt un atac impotriva imaginii pe care i-a dat-o Dumnezeu fiecarei fiinte umane. El ne-a creat”parte barbateasca si parte femeiasca”; asa ca schimbarea sexului cuiva este o rebeliune impotriva Creatorului.In Vremurile din Vechiul testament, era interzisa purtarea hainelui celuilalt sex. * Deuteronom 22:5
Nu indraznim sa credem ca Cel atotputernic a facut o greseala atunci cand i-a creat pe barbati asa cum sunt si pe femei asa cum sunt. In unele culturi,femeile sunt dispretuite si inrobite. E firesc ca o femeie aflata in asemenea imprejurari sa-si doreasca sa se fi nascut barbat. Cu toate acestea, binecuvantata este cea care isi accepta sexul, desi nu poate scapa de nedreptatile culturii ei ( nici noi nu putem).
Acceptarea ROLULUI lui Dumnezeu in Creatie ne ajuta sa ne acceptam unii pe altii fara prejudecati si fara stanjeneala. Daca te resping din cauza rasei tale, ma revolt impotriva lui Dumnezeu, care te-a creat si a ales aceasta rasa pentru tine. Eu spun de fapt: DUMNEZEU nu stia ce face cand ne-a facut pe tine negru si pe mine alb” RASISMUL se bazeaza in esenta pe o ideee de superioritate care este jignitoare pentru Dumnezeu; si mai mult , el este in fond rebeliune impotriva lui Dumnezeu.
Ar trebui sa facem tot ce putem pentru a- i include pe cei care nu se ridica la standardele artificiale de frumusete pe care le propune cu atat entuziasm lumea. Nu ar trebui sa fim respinsi de oameni doar pentru ca ei nu sunt ca noi; mai degraba, noi trebuie sa relationam in mod intentionat cu oameni din toate rasele, clasele si culturile. Fiecare persoana este creata dupa Chipul lui Dumnezeu; fiecare persoana este valoroasa pentru Dumnezeu si pentru noi.!
Parinti- trebuie sa va intreb: „ Sunteti stanjeniti pentru ca fiul sau fiica voastra nu este la inaltimea vreunui criteriu uman artificial de stabilire a valorii?” daca copilul vostru nu este destul de frumos, de istet, sau daca are vreun handicap- va face acest lucru sa va indoiti de valoarea voastra? Numai cei care au acceptat felul in care i-a creat Dumnezeu sunt in stare sa ii accepte pe ceilalti asa cum i-a creat Dumnezeu. Asa cum spune Dobson, nu este destul sa iti iubesti copilul, tu trebuie sa il si respecti”.
In cartea sa, WHAT KIDS NEED MOST IN A DAD, Tim Hansel, spune o poveste despre un adolescent care avea un semn din nastere pe o mare parte din obraz. Totusi, el se pretuia pe sine, relationa bine cu ceilalti elevi si era iubit de ei. Nu avea constiinta infatisarii sale. Cineva l-a intrebat cum se face acest lucru.
El a zambit si a spus: „Atunci cand am fost foarte mic, tatal meu a inceput sa-mi spuna ca semnul din nastere se afla pe fatza mea din doua motive. Unul era ca ma sarutase un inger pe obraz, iar al doilea era ca ingerul a facut acest lucru pentru ca tatal meu sa ma gaseasca intotdeauna cu usurinta in multime” . Apoi a continuat „ Tatal meu mi-a spus acest lucru de atatea ori si cu atat de multa dragoste, incat pe masura ce cresteam incepeam sa simt mila pentru alti copii, care nu fusesera sarutati si ei de un inger ca mine”.
Intr-o carte despre discernamant, ar trebui sa arat ca teologia tatalui nu era corecta litera cu litera, fiul sau nu fusese sarutat de inger. Insa Teologia sa era pe deplin corecta in urmatoarea privinta: Semnele din nastere sau ceea ce noi numim dizabilitati nu sunt o judecata a lui Dumnezeu; ele nu sunt un blestem, ci pot fi prefacute in binecuvantari daca le acceptam ca din mana Tatalui nostru ceresc plin de dragoste.
CEEA CE ALTII DISPRETUIESC – DUMNEZEU ESTE INCANTAT SA ONOREZE! Cei care nu au darul frumusetii pot avea totusi darul favorii divine abundente sau al harului divin. Dumnezeu vrea sa intelegem ca nu ar trebui sa ne certam cu El in modul in care ne-a creat. El vrea sa fim in stare sa ne uitam in oglinda si sa ne vedem ca nite creaturi iesite din mainile Lui intelepte si iubitoare. „ VAI DE CINE SE CEARTA CU FACATORUL SAU ! – un ciob dintre cioburile pamantului! Oare lutul ii zice el celui ce-l fatzuieste: „ CE FACI ?” ( Isaia 45:9).
Dumnezeu a rascumparat trupul....
NU stiti ca trupul vostru este templul Duhului Sfant, care locuieste in voi si pe care l-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti L dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru” ( 1 Corinteni 6:19-20). Cand am cazut in pacat- Dumnezeu a ales sa ne rascumpere, cunoscandu ne foarte bine starea si stiind care este pretul. Noi am fost, Spune Pavel, „ cumparati cu un pret” . A murit oare ISUS pentru noi trupul, sufletul si duhul nostru? Raspunsul este DA! El ne-a cumparat in INTREGIME.! Insa mostenirea noastra completa ne asteapta in ziua Invierii.
Noi Ii apartinem lui Dumnezeu in virtutea creatiei: acum ii apartinem si in virtutea rascumpararii. De fapt, noi suntem „ DE DOUA ORI AI LUI DUMNEZEU”, caci nu putem pretinde ca am avea ceva al nostru. Implicatiile sunt clare: NOI nu avem dreptul sa spunem: „ Acesta este trupul meu, pot face ce vreau cu el” NU am mai mult drept asupra trupului meu decat asupra unori bani imprumutati mie de catre un prieten care se asteapta sa ii inapoiez datoria. Banii nu sunt ai mei, ca sa fac ce vreau cu ei, nici TRUPUL MEU nu este al meu...ca sa pot face ce vreau cu el.
Din clipa in care ne nastem, NE INCEPEM CALATORIA SPRE MOARTEJ., si acest lucru trebuie acceptat ca o parte a planului prestabilit de Dumnezeu. Semnele imbatranirii ne aduc aminte de faptul ca zilele ne sunt numarate...si ca ar trebui sa ne intreptam inimile catre Christos si spre cautarea intelepciunii Sale: „perii albi sunt o cununa de cinste, ea se gaseste pe calea neprihanirii” ( proverbe 16:31).
Obsesia de astazi – fatza de tineretea fara batranete- si fata de frumusete constituie incercarea omului modern- de a nega PROCESUL IMBATRANIRII. Unii Duc aceasta negare pana la extrema,asa cum demonstreaza spusele unei femei” Am cheltuit un milion de dolari si i-am spus sotului meu sa se asigure ca mi se va face un lifting facial si in sicriu. Vreau sa arat bine pana cand voi fi ingropata si nu voi mai fi vazuta niciodata”.
Chirurgia plastica nu este pacatoasa in sine: ii putem aplauda pe medicii care i-au operat pe copii nascuti cu malformatii si le-au imbunatatit infatisarea; putem intelege schimbarile facute pentru a imbunatati infatisarea cuiva, insa nu putem fi de acord cu cei care se supun unor interventii de orice fel pentru a fi mai provocatori d.p.d.v sexual. Nici nu putem fi de acord in calitate de crestini cu schimbarile facute de dragul vanitatii sau de dragul impunerii lozincii : „ ESTE TRUPUL MEU; POT FACE CE VREAU CU EL” Creaturile nu au voie sa indrazneasca sa uzurpe drepturile Creatorului.
Ce se poate spune despre GAURILE FACUTE IN PIELE, despre tatuaje si altele de acest gen?
Desi tatuajele – au fost candva simboluri ale rebeliunii- aflate pe trupurile tovarasilor de temnita si ale celor din grupurile de motociclisti, aceste marcaje ale pielii au devenit acum la moda.
Ideea populara este ca trupul uman e o panza !! pe care poate picta orice se doreste. Traim intr-o cultura SADICA, REBELA< style="background-color: rgb(255, 255, 0);">„ SA NU VA FACETI TAIETURI in carne pentru un mort, si sa nu va faceti slove sapate pe voi. Eu sunt Domnul” ( Leviticul 19:28)
Poate un trup plin de tatuaje sa Il Glorifice pe Dumnezeu?
Unii tineri, care credeau ca raspunsul la aceasta intrebare este DA, sunt de alta parerea acum. O tanara pe care am cunoscut-o a spus: „ AS da ORICE !! sa pot indeparta aceste tatuaje, insa sunt permanente si le-am facut inainte de a fi mantuita. Acum cand ma uit la ele, imi aduc aminte de viata mea trecuta, care a fost iertata. Le vad ca pe niste „ semne ale harului”. DA. Ele pot deveni semne ale harului.
Femeile au purtat cercei din cele mai vechi timpuri. Insa astazi exista nu numai cercei pentru barbati,...ci si de pus in nas,in buze si in buric. Nu conteaza ca despre Verigile din limba se stie ca introduc otravuri in sange si produc carii. Am auzit recent la radio ca un baiat din Nebraska – detine recordul in materie de gauri facute in piele – are 135 !
Intentia mea nu este aceea de a face o chestiune de DA sau NU din aceste TENDINTE MODERNE. Cu toate acestea, dorinta mea expresa este sa spun ca ACCENTUL CONTEMPORAN pus pe infatisare ! si distanta pe care sunt dispusi sa o parcurga oamenii pentru a iesi in evidenta sunt niste semne care arata :” ca valorile culturii noastre s-au indepartat mult de siguranta care vine din cunoasterea lui Dumnezeu- si din acceptarea faptului ca suntem PROPRIETATEA LUI ..
_____________________________________________________

CE har ....sa nu ne mai apartinem noua insine ! CI sa fim robii lui placuti . Cumparati cu pretul Fiului sau pe cruce ..sfant ..curat si pur...sange nevinovat. Noi apartinem lui AVA ..TATAl nostru iubit din ceruri.
CE onoare sa ii dam totul Lui ..caci El a dat ce a avut mai bun ...si ne vrea si pe noi in INTREGIME! ...duh ....trup si suflet.
Domnul sa ne ajute ca Romani 12 : 1-2 sa nu fie simpla ..teorie...filosofie..ci mod practic de viata. SA ardem pe altarul lui Dumnezeu ..ca sacrificii vii .sa fim consumati si obsedati dupa El ....disperati dupa PREZENTA sa ..si sa slujim cu bucurie si iubire oamenilor .....pana la noua LUI revenire..
In Ultima parte ...vom afla urmatoarele
-) Noi trebuie sa-L Glorificam oe Dumnezeu in trupurile noastre
-) o accentuare in MOD constient a CARACTERULUI – nu a infatisarii.
-) Cum sa ii tratezi pe toti oamenii „ ca egali ..unici ..si pretiosi „ inaintea lui Dumnezeu.
-)si ultim exemplu de traire ..umblare ...ISUS ( pilda ..modelul si exemplul nostru personal) ..
Pe curand.
IN His Service,
Tarie si Onoare
alex

cand judecam aparentele ( I )






















CAND JUDECAM APARENTZELE.
Care este relatia dintre frumusete si fericire?
Cap . 7 de Erwin Lutzer
Articol cules si scris din cartea
CINE ESTI TU CA SA JUDECI?( carte prezentata la conferinta din sibiu ) de catre Cristian Barbosu. a fost ultima in stand cand am luat-o dar va fac bucuria sa puteti urmari un capitol provocator ..si puternic . Actual luptelor noastre de zi de zi ..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Multa luciditate in citire ...atentie si constientizare :)
Dumnezeu sa ne trezeasa la realitatea SA!
CONFORMAREA CU IMAGINEA FIULUI SAU Si Domnia Lui in viata noastra.
amin!
__________________________________________________________________


"
Cat de atragator trebuie sa fii pentru a avea dreptul de „ a te simti bine in pielea ta”? SI la ce te poti astepta daca te-ai nascut cu o infatisare mai degraba comuna sau cu vreun handicap fizic? Exista vreo legatura intre frumusete si fericire?
CULTURA NOASTRA= raspunde la aceste intrebari intr-un mod decisiv. Ar fi bine sa fii atractiv daca doresti sa fii acceptat si daca doresti sa te casatoresti. Daca esti lipsit de sansa incat sa sosesti pe planeta Pamant fara darul frumusetii, atunci ar fi bine sa faci ceva in privinta acesta, caci daca nu, vei fi aruncat la cosul de gunoi al omeniri. Conteaza nu CINE ESTI, ci CUM ARATI.
„ Nimeni nu mi-a observat notele si rezultatele bune pana cand nu mi-am marit sanii, a spus o fata. Acum sunt remercata de baieti. Stiam ca nu voi putea fi fericita daca nu sunt frumoasa”.
„ Pentru mine Chirurgia plastica a fost ca si convertirea la o religie noua si cerea aceeasi dedicare si aceleasi sacrificii.- remarca o femeie de treizeci si ceva de ani. Insa a meritat spunea ea, acum ca isi poate admirat trupul transformat, modelat prin nenumarate operatii estetice. E corpul meu asa ca pot face cu el ce doresc...daca vreau sa arat intr-un anumit fel, am acest drept”.
Acum, apare si un nou medicament injectabil care poate fi folosit in scopuri cosmetice si despre care se spune ca face minuni pe Chipurile americii. Acest nou remediu promite ca ne vom raporta la riduri ca la dintii fisurati sau decolorati- ca la o ramasitza a trecutului. Intr-adevar este atat de popular printre actori incat le face o farsa chiar – unii spun ca este imposibil sa gasesti un actor care poate afisa o expresie furioasa! Un medicament pentru cei care refuza sa imbatraneasca.
Suntem bombardati cu regimuri, folosite nu atat din motive de sanatate, cat pentru a avea un trup frumos, astfel incat sa ne „ putem simti bine in pielea noastra” In ciuda beneficiilor evidente ale furiei exercitiilor fizice realitatea este ca pentru multi ele sunt doar calea spre un trup mai subtire, mai zvelt si mai sexy. FIRESTE ca sunt de acord ca trebuie sa mancam corect sa facem exercitii si sa incercam sa ne imbunatatim infatisarea. LUCRUL CARUIA MA OPUN din rasputeri este ACCENTUL exagerat pe care il pune cultura noastra pe frumusetea fizica, neglijand complet lucrurile mai importante ALE SPIRITULUI!.
Ceva este complet in neregula cu valorile noastre atunci cand afirmam ca exista femei tinere care se infometeaza pana la moarte, incercand sa fie slabe. „A arata bine” devine o asemenea obsesie, incat multi se detaseaza de-a dreptul de realitate, nefiind in stare sa proceseze informatiile cu un minim de obiectivitate. Atat de concentrati sunt acesti oameni asupra formei trupului lor, incat se vad diferit decat ii vad altii. Cunosc o femeie care era slaba- in pragul mortii prin inanitie- insa atunci cand se uita in oglinda se vedea groaznic de grasa.IN lumea noastra obsedata de imagine, multi tineri „ mor sa fie slabi” si chiar la modul literal.Avem un cult al „slabiciunii”.
SI aici apare cuvantul ANOREXIE.
Acesta, a spus cineva, se refera la moartea prin inanitie- intr-o tara imbelsugata. Sapte milioane de fete americane si un milion de baieti americani sufera de tulburari de nutritie. Mai ales femeile tinere sunt cele care devin obsedate de greutatea lor si sunt prinse in capcana anorexiei. Din momentul in care s-a instalat !! ea este una dintre tulburarile de nutritie cel mai greu de tratat. Dintre toate boliile psihice, aceasta are cea mai mare rata a mortalitatii. Peter Rowan scrie:
„ ANOREXIA- este o problema a civilizatiei occidentale una a tarilor prospere. E ca si cum ti-ar fi sete in ploaie. Este atat rezultatul regulii culturale ca femeile tinere trebuie sa fie frumoase, cat si un protest impotriva ei. La inceput o anumita tanara tanjeste sa fie slaba si frumoasa, insa dupa o vreme anorexia capata o existenta a ei. Prin comportamentul ei, o femeie tanara ii spune lumii: „ PRIVITI iata cat de slaba sunt chiar mai slaba decat ati vrut voi. Nu ma puteti face sa mananc mai mult. Imi controlez singura destinul, chiar daca acesta este sa mor de foame”
Din cauza ca femeile stiu ca barbatii vad mai bine decat gandesc, ele poarta o povara de nesuportat intr-o cultura care este capabila numai de judecati superficiale. „ in cazul femeilor, frumusetea fizica primeaza fatza de inteligentza cu 100 la 1 spune psihologul REX BEABER.
Cine este de vina pentru aceasta obsesie pentru infatisare? Cu siguranta ca o parte din problema il constituie si faptul ca televiziunea si filmele au amplificat acest standard FALS. Serialele populare ii distribuie pe oamenii frumosi din lume, pe cei 1 sau % care s-au nascut cu o combinatie genetica minunata. Ceilalti dintre noi- cei 90 si ceva la suta- nu se ridica la inaltimea unor asemenea roluri.
Au existat recent cateva „reality show-uri” in care tineri si tinere ( Big Brother- Nora pentru mama) – se intalnesc pentru prima oara incercand sa stabileasca in cateva ore daca ar putea avea vreo baza pentru viitoarea relatie romantica. Din nou, li se da voie sa participe numai celor frumosi, perpetuand mitul ca PRIMA IMPRESIE ESTE INTR-ADEVAR DEMNA DE INCREDERE si ca atractivitatea sta la baza alegerii! Asemenea standarde artificiale pentru relatiile romantice ii distrug pe adolescenti.
Bob DeMoss evidentiaza faptul ca este in avantajul producatorilor de reclame ca de fiecare data cand te uiti in oglinda sa primesti mesajul dojenitor” NU ESTI LA INALTIME!” Fireste ca raspunsul este sa folosesti vreu fard de orice fel. Industria produselor cosmetice s-a gandit la un nou mod de a te face sa arati bine. Vai de cei care nu profita de aceste „oportunitati” Genul acesta de reclame le reduce pe femei la ceea ce Madonna a numit „ jucarioara barbatilor”.
Intr-o epoca obsedata de sex, nu ar trebui sa ne surprinda fixatia culturii noastre pe TRUPUL UMAN, cultul modern al frumusetii. Daca nu arati bine in costum de baie, nu esti bagat in seama, si astfel poti foarte bine sa te multumesti cu un statut social de categoria a doua. Daca o adolescenta este departe de a fi ca Jennifer Lopez, sau daca un barbat nu seamana cu Brad Pitt, atunci acesti tineri sunt definitiv marcati, destinati unei vieti de respingere si rusine, Nu e de mirare ca aceasta natiune sufera de ceea ce James Dobson numeste „ o epidemie de inferioritate”.
Chuck Swindoll scrie despre sentimentele pe care le are o adolescenta atunci cand se compara cu acest standard fals:
„ Fiecare imperfectiune minuscula o asigura ca lepra pandeste din toate ungherele. Iar hainele? Vorbim de o cadere nervoasa zilnica. Si s-a pricopsit pe deasupra si cu acest corp care nu vrea sa se decida odata ce sa faca.......in plus copiii, de la scoala, reclamele de la televizor si revistele de pe stand par toate sa formeze un fel de conspiratie care o convinge pe micutza ta domnisoaram candva atat de DOCILA, ca este teribil de grasa, incredibil de urata si condamnata fara sperantza la o viata plina de rusine si jena”.
Dar sa nu ne inchipuim ca „adolescentii sunt singurii care simt presiunea exercitata asupra lor pentru a atinge un standard de frumusete inefabil. Si adultii sunt prinsi in vartejul aparentelor, Chirurgia estetica este o industrie in care se invart miliarde, in timp ce oamenii de toate formele si dimensiunile sunt micsorati sau peticiti in sperantza ca vor scapa de respingerea care ii inconjoara pe cei care nu corespund. Dupa Cum spune Dobson: „ Noi ne rezervam laudele si admiratia pentru grupul select al celor care au fost binecuvantati la nastere cu caracteristicile pe care le pretuim cel mai mult” Cu totii ii raspundem altfel unui copil istet si dragut decat unuia neatragator. Copii stiu deja de la o varsta frageda ce valoare au. Pentru copilul atragator, lumea este iubitoare si una care il accepta cu bucurie, in timp ce pentru ratusca cea urata , ea este cruda si plina de respingere.
De unde vine aceasta obsesie pentru infatisare? Noi ne nastem cu o dorinta data de Dumnezeu dupa SEMNIFICATIE si din cauza ca ne dorim cu disperare aprobarea celorlalti, vom incerca sa ne ridicam la inaltimea standardelor lor de acceptare. Si , intr-o cultura in care frumusetea conteaza mai mult decat realizarile si CARACTERUL, vom face tot ce trebuie ca sa incercam sa fim cum trebuie. In zilele noastre, Frumusetea, spune James Dobson, este „banutul de aur al valorii umane”-Daca ma bucur cand ma uit la tine. Valoarea ta creste...daca nu prea am la ce ma uita , iti scad actiunile”! ( Crud si dureros)
Judecarea caracterului cuiva este un lucru mult mai dificil decat judecarea infatisarii sale. Noi nu dam dovada de prea multa RABDARE in procesul cunoasterii oamenilor, a viselor lor, a valorii si ideilor lor. Asa ca daca nu ai o fatza dragalasa si simetrica; daca liniile tale curbe au devenit unghiuri si nasul tau este prea mare pentru fatza ta atunci nu esti ceea ce cauta oamenii. Iti place sau nu, noi suntem judecati dupa standardele acestea lumesti.
CATA SUPERFICIALITATE ! ( Noi nu putem progresa in umblarea noastra Cu Dumnezeu pana nu ne acceptam infatisarea).
Acest cult al frumusetii este nedrept fatza de copilul neatragator, caruia nu i se da atentia cuvenita, IN CIUDA caracterului sau. Tinerele frumoase sunt remarcate si tratate necorespunzator de catre barbatii dornici sa-si satisfaca dorintele sexuale. Nu e prea dur sa se spuna ca frumusetea poate deveni o capcana, un bilet spre o viata dedicata valorilor superficiale si senzualitatii.
Insa acest standard este nedrept si fatza de majoritatea dintre noi, care pur si simplu nu ne ridicam la inaltimea standardelor lumesti ale frumusetii. Dobson scrie” Cat de nedrept este sa ...rasplatesti un copil pentru ceva PENTRU CARE NU ARE NICI UN MERIT..sau si mai rau, sa l distrugi din motive care sunt dincolo de posibilitatea lui de a le controla” . Asa cum stie orice copil , ... persoanele obisnuite nu castiga concursul Miss America; fetele mai putin frumoase nu sunt alese pentru a fi majorete, cei cu o infatisare nu prea grozava au mai putini prieteni si este posibil sa nu se casatoreasca niciodata”.
Nici un atac nu este la fel de puternic ca cel indreptat impotriva calitatii noastre de PERSOANA. Imaginea despre sine se afla in mijlocul personalitatii noastre. Asa ca daca poti fi convins ca esti un specimen jalnic rasei umane; daca crezi ca esti atat de urat, inca esti neiubit si de neiubit, atunci te vei retrage in carapacea negativismului tau si nu te vei mai simti niciodata liber sa faci ceva semnificativ pentru DUMNEZEU! . Copilul „nebinecuvantat” nu poate oferi nici o explicatie, nici o aparare. El arata cum arata, si asta este.
IN CALITATE DE CRESTINI Trebuie sa traim dupa un standard DIFERIT!
Trebuie sa declaram RAZBOI valorilor superficiale ale culturii noastre si sa pasim in ritmul batailor unui alt tobosar. ATAT in relatia cu copii nostrii, cat si in cadrul interactiunilor cu oamenii pe care ii intalnim, trebuie sa ii judecam pe ceilalti dupa un alt standard. Acest capitol incearca sa raspunda la unele intrebari importante care ne vor ajuta sa stabilim un echilibru intre grija cuvenita fatza de trup si accentul cuvenit pus pe caracter. VOM INCERCA sa raspundem la intrebari ca :
1) ce rol ar trebui sa joace trasaturile fizice in definirea vietii noastre?
2) Este oare operatia estetica intotdeauna gresita?
3) CE se poate spune despre gaurile facute in piele pentru cercei si tatuaje?
4) Cum ne putem folosi TRUPURILE spre Gloria lui Dumnezeu?
5) CE putem face pentru a ne impotrivi valorilor superficiale ale culturii noastre ( postmodernismul) si ( cred eu ) „ LUPTA impotriva mentalitatii stricate!!!!
La aceste intrebari am sa pregatesc viitorul email.
Am sa parcucg si eu cartea impreuna cu voi .prietenii si fratii mei in Domnul.
Este o onoare sa va pot scrie si incuraja pe calea stramta a credintei in ISUS CHRISTOS DOMNUL nostru.
Fi ti intariti in „ omul dinlauntru” si Dumnezeu sa va dea intelepciune ..putere ..si blandetze sa va fortificati bine „materialul interior” sufletul uman ca sa fie de bun miros si cat mai placut pentru narile Creatorului !
Pe curand cu a doua parte.
Multa binecuvantare si apropiere de Dumnezeul viu si real.
In His Service,
alex

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică