miercuri, 14 noiembrie 2007

cand judecam aparentele ( III )






Ruth and Billy Graham


Partea a III-a




I.
Noi trebuie sa-L glorificam pe Dumnezeu cu trupurile noastre
Dumnezeu ne-a creat trupurile ca pe niste „VEHICULE” ale atributelor Sale: Dragostea, Bunatatea,Blandetzea, Bucuria, si pacea pentru a numi cateva. El doreste sa ne foloseasca trupurile ca pe un mijloc in vederea atingerii unui scop mai maretz, anume, formarea unui caracter crestin si raspandirea Evangheliei pana la marginile pamantului.
Noi suntem mainile lui ISUS, picioarele lui ISUS, ochii si urechiile Lui. Un trup spiritual care este templul Duhului Sfant, este un trup folosit ca un „vas”, un loc sfant in care locuieste Dumnezeu. De aceea invata Pavel ca trupul in sine nu trebuie sa arate grozav de bine – lasand loc comoarei din el sa poata straluci. „ Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut- pentru ca aceasta PUTERE NEMAIPOMENITA sa fie de la Dumnezeu” ( 2 Corinteni 4:7) si cititi si 1 corinteni 4:7 si chiar 2 corinteni 3:5 ( puternice versete).!:)
a)”caci cine te face deosebit? CE lucru ai, pe care sa nu-l fi primit? Si daca l-ai primit de ce te lauzi ca si cum nu l-ai fi primit? 1cor 4:7
b) „ Nu ca noi prin noi insine! Suntem in stare sa gandim ceva ca venind de la noi. Priceperea( Destoinicia) noastra, dimpotriva vine de la DUMNEZEU. 2 cor 3:5
Trupurile noastre ar trebuie sa fie imbracate cu haine modeste , ca sa putem fi niste marturii convingatoare in favoarea lui Christos ( vezi 1 Timotei 2:9-10) ..” Vreau de asemenea , ca femeile sa se roage imbracate in mod cuviincios, cu modestie si sfiala nu cu impletituri de par, nici cu aur, nici cu perle, nici cu HAINE SCUMPE, ci cu Fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun ca sunt evlavioase”
NU ar trebui sa incercam sa fim in centrul atentiei, sau sa ne extragem semnificatia din semnele speciale de pe trup sau din hainele scumpe pe care le purtam. Trupurile noastre au fost tesute deja din pantecele mamelor noastre pentru a-L sluji pe Dumnezeu ( isaia 49:5) .Iar Slujirea lui Dumnezeu este o slujba cu norma intreaga( indiferent ce slujba ai)
Poate oare sa-si foloseasca un culturist trupul spre „Slava Lui Dumnezeu” ? DEPINDE. O tanara a spus” A trebuit sa renunt la culturism pentru ca stiam ca motivul pentru care il faceam era acela de a atrage atentia asupra mea! , nu de a-L glorifica pe Dumnezeu”. Cu cat este mai intima relatia noastra cu Dumnezeu cu atat mai probabil este sa ne simtim mustratzi pentru vanitatea noastra, mandria si orgoliul nostru.
Provocarea de la sfarsit
Am aflat ca trebuie sa invatam sa ne acceptam trupurile ca din mana Creatorului nostru intelept si iubitor . Trebuie sa ii tinem piept unei culturi care GLORIFICA TRUPUL Si judeca fiintele umane prin prisma Frumusetii si a atractivitatii sexuale.
CE putem face pentru a contracara aceste tendinte si influente puternice?
1) Mai intai – parintii trebuie sa accentueze in mod constient IMPORTANTA caracterului , nu a infatisarii. Cand Samuel a fost trimis sa gaseasca un imparat printre fii lui Isai, cei sapte frati mai mari au trecut prin fatza profetului trecut de prima tinerete, aratandu-si muschii. Cu toate acestea, Duhul Sfant nu a dat de inteles ca vreunul dintre ei ar fi fost viitorul imparat. Samuel a fost contrariat si L-a luat la intrebari pe Dumnezeu, dupa care a primit o replica ce ar trebui sa fie inscrisa cu litere de FOC in mintea fiecarui crestin, tanar sau batran. „
„ NU TE UITA LA INFATISAREA SI INALTIMEA STATURII LUI, caci l-am lepadat, DOMNUL NU SE UITA la ceea ce se uita omul! , Omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul SE uita la inima” ( 1 Samuel 16:17) * sublinierea autorului.
Noi, parintii, trebuie sa rasplatim Comportamentul , credinciosia si credinciosia. Trebuie sa comunicam cu buna stiinta acestei generatii ca exista LUCRURI MAI IMPORtANTE decat infatisarea. Trebuie sa ajungem la acei tineri, care se tem ca vor fi lasati pe dinafara in „jocul Imperecherii”. Noi insine trebuie sa demonstram ca este posibil sa ai o relatie cu Dumnezeu care este atat de satisfacatoare, incat nu mai trebuie sa concuram in lumea nedreapta a frumusetii fizice.
„ Dezmierdarile sunt inselatoare si frumusetea este DESARTA, dar femeia care se teme de Domnul va fi laudata” ( Proverbele 31:30)
Femeile nu ar trebui sa-si bazeze sentimentul valorii pe numarul barbatilor care le remarca sau pe faptul ca cineva le remarca. Barbatii Nu ar trebui sa-si bazeze sentimentul valorii pe trecerea pe care o au intre femei. In cele din urma, noi TREBUIE SA NE EXTRAGEM SEMNIFICATIA (Doar) din ceea ce suntem inaintea lui Dumnezeu. Ar trebui sa refuzam ! categoric sa ne lasam prinsi in capcana valorilor lumii tocmai in problema foarte sensibila a infatisarii noastre fizice.
Noi trebuie sa fim dornici sa II placem lui Dumnezeu, chiar daca acest lucru – inseamna sa ii dezamagim pe cei care inseamna cel mai mult pentru noi.
Bisericile –noastre trebuie sa le ajute pe mamele care incearca sa gaseasca haine modeste pentru copiii lor. Liderii si pastorii de tineret, invatatorii nostrii nu trebuie sa ii favorizeze pe cei care sunt atragatori, ci trebuie sa ii trateze pe toti ca pe niste egali inaintea lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi poate face ceva prin a-i accepta si incuraja cu buna stiinta pe cei care nu au avut parte de o infatisare placuta. Sa ne gandim la ce s-ar putea intampla daca fiecare dintre noi ar alege o persoana sau doua pe care sa o „binecuvanteze” si sa o incurajeze sincer.
Dumnezeu I-a pregatit un TRUP LUI ISUS.., insa cum a aratat El pe pamant?
Timp de secole, artistii au incercat sa-L picteze asa cum credeau ei ca trebuie sa fii aratat, insa nu aveau pe ce se baza in afara culturii Orientului Mijlociu si a imaginatiei lor. Cu toate acestea, s-ar putea sa avem un indiciu in acest sens in descrierea facuta de profetul Isaia. Noi aflam ca e posibil ca ISUS sa fi avut o infatisare foarte stearsa.
Cititi numai urmatoarele” N-avea nici frumusete, nici STRALUCIRE, ca sa ne atraga privirile, si INFATISAREA LUI n-avea NIMIK care sa ne placa” ( isaia 53:2) . Daca luam ad litteram aceasta descriere rezulta ca ISUS nu era un om cu o infatisare atragatoare, nu era un specimen reusit. El era izbitor de comun si poate sa fiu iertat pentru indrazneala de a sugera acest lucru , chiar neatragator. Si , fireste, cand a fost biciuit inainte de crucificare, trupul Sau a fost atat de crunt desfigurat, incat a fost o „pricina de groaza” ( 52:14).
El stia insa ca ascultarea ! Sa de voia Tatalui era mult mai importanta decat infatisarea SA, stia ca, desi e posibil sa nu fie la inaltime pe scala arbitrara a valorilor lumesti , El va continua sa capituleze in fatza voii Tatalui, si asta era tot ce conta.
Acest trup- trupul Sau de rand- a fost folosit pentru a ATINGE un lepros....a tine in brate un copil si a rosti cuvintele lui Dumnezeu ( CE Tare e asta ...really strong)..Il vedem privind „dincolo” de aparentze !!!, la cele launtrice; El stia ca exista adesea o imensa prapastie intre aparente si inima.
Acesta a fost trupul cu care EL L-a glorificat pe Tatal si a obtinut mantuirea tuturor celor ce cred. Acesta a fost trupul care a suportat lancea infipta intre coaste si cuiele batute in palme.
ISUS se infatiseaza ca o mustrare puternica la adresa adorarii trupului de catre generatia noastra.El ii invita pe toti cei care Il urmeaza SA ADOPTE UN SET SUPERIOR DE VALORI; sa priveasca dincolo de aparentele fizice, la cele vesnice si sa invete sa ii accepte pe altii pentru ceea ce sunt ..nu pentru modul in care arata ei.
„COMOARA Aceasta o purtam in niste vase de lut..pentru ca aceasta PUTERE NEMAIPOMENITA sa fie de la Dumnezeu si nu de la noi”
( 2 Corinteni 4:7).
Noi trebuie sa dam tonul!
Si eu va multumesc pentru rabdare.
O idee puternica din carte spunea „ Din clipa in care ne nastem ...ne incepem calatoria spre moarte..! atat si suficient..
Acum ma intreb ...la ce imi este consumata ..gandirea ...atitudinea ..faptele ...inima ..actiunile de zi cu zi ...la lucrurile cu adevarat ..nobile ...valoroase, importante, necomplicate si simple .ce izvoresc din inima lui Dumnezeu .
Haide ti sa sapam adanc si profund la cele vesnice ..sa investim in oameni nu in materiale ce vor arde...le vor manca molia si rugina ...sa investim in prietenii nostrii ...sa ne lasam folositi de Dumnezeu in aceasta viata. Albert Einstein spunea „ Doar viata ce o traim pentru altii este o viata ce merita sa fie traita” iar ultima carte din Biblie ..
apocalipsa cap. 12:11 precizeaza cine sunt cu adevarat BIRUITORII in viata „ EI l-au biruit prin sangele Mielului si prin cuvantul marturiei lor SI NU SI-au IUBIT VIATA CHIAR PANA LA MOARTE”.
Vrei sa fii biruitor? ..atunci ...hmmmm stii ce ai de facut .:)
Te incurajez sa intorci lumea pe dos..sa arati ca traiesti diferit. Pentru ca Fiul Lui Dumnezeu este in inima ta ..si esti o creatie noua ..nu mai poti alerga odata cu lumea ...in competitia cautarilor materiale si aparente.
Doamne ajuta ne sa traim proslavindu te pe TINE . si Asa cum ISUS a trait sa te glorifice pe tine .si noi vrem sa fim placuti Tie.
Declaram ca vrem sa investim in valorile eterne ale prietenilor nostri, cu care vrem sa ne inchinam aici ..dar si sus in ceruri ..Destinatia noastra finala ....acolo ..langa Tine si sa te strangem in brate cand vom ajunge sus ..pentru Binele pe care ni l-ai facut ..
Te iubim ..Sfinteste ne cu adevarul Tau.Si ajuta ne sa ne conformam tot mai mult Caracterului si Imaginii lui ISUS.
amin

2 comentarii:

  1. Amin! http://www.youtube.com/watch?v=QR0LiRiz4l4

    RăspundețiȘtergere
  2. Potrivita cantare ai ales:)Dumnezeu ne cheama sa ne privim unii pe altii prin Ochii sai. Atunci nu vom gresi.
    Te salut.
    Domnul sa te ajute sa ii privesti pe oameni ( femei, barbati) prin Ochii Lui.
    Domnul sa ne ajute sa avem ochii atintiti asupra Lui Isus, sa nu fim abatuti, inselati, amagiti... nici la stanga nici la dreapta.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică