miercuri, 11 iunie 2008

Esti ceea ce gandesti si actionezi




















Esti ceea ce iubesti sa privesti.
Daca traiesti in chip nobil, vei avea un caracter nobil.
Ceea ce practici in viata - aceea vei deveni.

















El se gandeste la "ceva", ea la altceva.

Intrebare.

Oare aceasta sa fie realitatea si din mediul evanghelic crestin romanesc?

23 de comentarii:

  1. "Credeti-ma, dragostea adevarata merita tot efortul pe care il cer rabdarea si perseverenta. Va trebui sa descoperiti aceasta voi insiva, dar chiar si un lucru atat de simplu cum este un sarut devine de neuitat si nepretuit cand Autorul dragotei scrie scenariul povestii de dragoste. Sa va spun un lucru: DUMNEZEU ESTE INTOTDEAUNA PE APROAPE...CAND VISELE SE IMPLINESC"
    un mic citat din cartea Cand visele se implinesc, de Eric si Leslie Ludy

    le dau dreptate si imi doresc sa fie cat mai multi oameni care sa realizeze ca nu drogurile, faima sau relatii intime sunt cele care aduc implinire ci ascultarea voii lui Dumnezeu si trairea cu El! GBU all

    RăspundețiȘtergere
  2. Adeseori inima omului doreste multe lucruri,si unii ar zice : asa le-o lasat Dumnezeu.Dar oare nu scrie in Cuvant : Inima omului este nespus de inselatoare si deznadajduit de rea ? Eu personal cred k faptele arata doar putin din ceea ce e inima,pt k inima vrea f mult,si asta o vrea in ambele directii.Pentru ca multi au ucis in inima lor,multi ar fi lovit zdravan pe altii daca ar face dupa dorinta inimii...si multi , foarte multi ar fii cazuti in aceea ispita a sexului daca ar fi dupa dorinta inimii. Cred k aici trebuie foarte mult studiat ,inainte de a cauta o relatie,pentru a-ti cunoaste chiar si limitele flirtului si a incercarii de "cucerire" . Domnu sa ne ajute asa !

    RăspundețiȘtergere
  3. La intrebarea:"Oare aceasta sa fie realitatea si din mediul evanghelic crestin romanesc?"-- :Devenim intr-adevar ceea ce iubim sa gandim si cred ca putem vedea atitudinile,faptele multor tineri,prin care arata crezul lor in ceea ce priveste o relatie.Ca si crestini facem noi o diferenta?Avem o minte curata si o inima care sa caute puritatea; sa lasam chiar Totul in Mana Sa?E o vreme a "goanei dupa superficial" in care frumusetea fizica e importanta ,putini mai "sapa" dupa adevarata comoara.Am vazut multi oameni "frumosi"(in felul lumii)dar totusi sunt asa urati;si am vazut si oameni etichetati ca"urati"(in felul lumesc)dar care au o frumusete ce te copleseste si mai degraba ai sta in prezenta lor.Ceea ce nu se vede cu ochiul liber trebuie neaparat vazut.Sa incercam sa privim dincolo de un chip de lut...unii oameni au gasit frumusetea(Ati vazut mosuleti care spun ca sotia lor e mai frumoasa ca niciodata sau sotul....si va intrebati cum poate cineva care e plin de riduri,cocosat care isi mai trage si carja dupa el sa afirme asta.Ce este dinafara trece dar frumusetea launtra ramane ptr totdeauna.)Ca rezultat a unei cautari false sunt tot mai multe relatii nici bine cladite si daramate....La inceput nu credeam ca pozele se portivesc in contextul nostru crestin,dar nu sunt ele o realitate? Un cunoscut de-al meu(crestin) urma sa se casatoreasca.Toate pareau bune si frumoase,el crestinul perfect care umple toata lista de calitati... pana cand intr-o zi totul s-a destramat.El o inselase pe viitoare sotie si a spus un singur lucru:"Imi plac femeile".:O Soc.....(a doua imagine se portiveste perfect) Ea se gandea la ce mult il iubeste iar el "la urmatoarea cucerire".Ce purtam in mintile noastre?Aceea dam si afara. Sa cautam sa implinim Voia Lui cu privire la viata noastra si vom primi binecuvantarea Lui.
    Stay blessed
    Diana.

    RăspundețiȘtergere
  4. La intrebarea pusa de tine, am sa raspund simplu.Din pacate se intampla asta si in mediul evenghelic crestin romanesc.Interesant e ca toti putem discuta fr usor despre asta si credem ca nu este vorba de noi dar totusi nu stim ca si noi ne includem aici.Nu e usor sa stii sa iubesti, si nu e usor sa inveti de la Mantuitor.E un subiect care merita discutat

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate ca este usor sa vorbim despre altii, ce au facut altii, si cum si-au ales altii pe viitoarea sau viitorul sot/sotie. Nu poti stii decat cand va veni timpul tau. Un singur lucru poti sa spui: eu vreau cu toata inima sa ii aduc glorie Lui prin relatia mea (in ce priveste casatoria)atunci cand va veni vremea.

    Si ca sa dau raspuns la intrebarea lui Alex, crestinii nascuti din nou nu pot intra intr-o relatie cu o fata sau cu un baiat decat daca vor sa se casatoreasca. Daca o fac doar ca sa fie cu o fata cred ca pozele postate capata sens.

    Cand te indragostesti de o fata cu adevarat nu poti sa te gandesti la trupul ei, iti este rusine. Vine si timpul in care esti atras de ea, nu este un lucru rau pentru asa ne-a creat Dumnezeu. Ce ar fi sa nu ma simt atras de persoana cu care ma casatoresc?

    Un sfat pentru cei care vor sa faca acest pas si vor sa intre intr-o relatie in vederea casatoriei: Dupa ce va trece indragosteala stati lipiti de Dumnezeu si nu iubiti cu trupul iubiti cu inima.

    Domnul Isus sa ne ajute pe toti sa traim pentru El.

    RăspundețiȘtergere
  6. doresc sa amintesc doar un singur verset din proverbe: "dezmierdarile sunt inselatoare, si frumusetea este desarta[...]" orice baiat sincer cu Dumnezeu si cu el insusi, va recunoaste ca macar o data,i-a trecut prin minte o inima intoarsa. Si cred ca dragostea adevarata vine doar in sfera binecuvantarilor lui DUmnezeu,iar orice dar al lui Dumnezeu va fi contestat de Satan. Pe multi baieti eu i-as sfatui ca sa inceteze orice relatie de prietenie cu fetele cu care sunt prieteni, pentru ca ele au devenit unicul scop in viata lor. Ele sunt soarele universului lor, in jurul caruia orbiteaza. Un barbat are nevoie de o orbita mult mai mare decat o femeie, are nevoie de o misiune in viata, un scop precis, are nevoie sa isi cunoasca numele si sa stie cine este si pentru ce a fost facut. Brennan Manning spune asa de fain ca cea mai profunda dorinta din inimile noastre este aceea de a forma o uniune (o alianta, sau o lipire) cu Dumnezeu. EL ne-a creat pentru uniunea cu EL insusi, asta este scopul initial al vietilor noastre. Sa aveti putere baieti, sa va pazitit gandurile si inimile in Domnul Isus, cea mai sigura izbavire :) Merci alex de poze.. controversate, cu siguranta

    RăspundețiȘtergere
  7. Tinta vietii mele e
    Sa ma-ncred in Dumnezeu
    Sa-L ascult si pas cu pas
    Sa fiu dupa placul Sau

    Pot totul in Isus
    El e taria mea
    Sunt invingator prin EL
    Fie lupta cat de grea

    Multe din luptele noastre sunt mai usoare cand stam mai mult in rugaciunecu Domnul, cand avem gandul plin de El, cand umblam in Duhul in orce ceas.

    Nu trebuie sa ne umplem creierele de cuvinte, este de ajuns SLAVA LUI DUMNEZEU.

    RăspundețiȘtergere
  8. Intr-o societate care ne invata ca imaginea e tot ceea ce conteaza si ca adevarul este relativ, ca totul tine de viteza cu care facem lucrurile, suntem chemati sa invatam rabdarea, sa iubim caracterul nu invelisuri, sa ne intoarcem catre Adevar. Imoralitatea sexuala este condamnata in toate paginile Scripturii. Nu doar actul in sine, ci Domnul Isus ne atrage privirea si asupra "poftei ochilor", pe care El o condamna ca preacurvie. Sa luptam lupta cea buna a credintei, in curatie si puritatea,iar cand ispita se va ivi, sa ne impotrivim ei, stiind ca suntem destinati biruintei, nu unei vieti de oameni invinsi.
    "Ai grija ce gandesti, pentru ca gandurile devin vorbe, ai grija ce vorbesti pentru ca vorbele devin fapte. Ai grija ce faci, pentru ca faptele devin obiceiuri, ai grija ce obiceiuri ai, pentru ca ele iti vor deveni caracterul."

    Multa pace!
    Ioana.

    RăspundețiȘtergere
  9. in lumea evanghelica e foarte condamnat lucrul asta...se sustine ca nu aspectul exterior conteaza, ci caracterul, ce e in interior etc. si asta spun si baietii pocaiti...dar din remarcile facute, lucrurile spuse si "idealurile" in ceea ce priveste o viitoare partenera, se contrazic singuri. prima data conteaza ce izbeste ochiul...o fata care nu corespunde standardelor lumesti de "fata faina" pica din start de pe "lista". nu vreau sa generalizez, dar din cate am observat eu in mediul "crestin" in care sunt, cam asa stau lucrurile...

    RăspundețiȘtergere
  10. Automat,oricine,orice ar zice,primul criteriu,zic eu,lasat de Dumnezeu, e atractia fizica. sunt 100 % de asta....nu poti sa placi pe cineva fara sa iti placa cum arata pe dinafara,puteti sa ziceti ce vretzi,daca sunteti sinceri,recunoasteti,si asta e valabila si pt fete si pentru baieti ! Dar asta nu e cel mai important...cate cazuri au fost in care s-au cunoscut,au fost prieteni buni multi ani,si abea apoi,descoperind caracterul a inceput ca persoana respectiva sa fie atractiva pt prietenul/prietena. Lucrurile acestea sunt lasate asa de Dumnezeu sa fie,si e normal ,si cred k Dumnezeu iti va da,tzie si mie ceea ce place atat sufletului cat si ochiului,cred asta din toata inima,asa sa ne ajute Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  11. eu cred ca atat timp cat Dumnezeu nu are primul loc in viata ta, cat timp relatia ta pe verticala nu e dezvoltata asa cum ar trebui, atat fetele cat si baietii vor cauta alte preocupari care sa le umple sufletul flamand! "pazeste-ti inima mai mult decat orice , caci din ea ies izvoarele vietii"
    sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa-I acordam DEPLIN primul loc in vietile noastre!

    RăspundețiȘtergere
  12. ...Lumea asta vrea sa ne atraga tot mai mult...si multi crestini sunt "prinsi" in domeniul asta...si cad atat de usor...si te uiti in jur si nu mai vezi pe nimeni care sa traiasca frumos... Doamne, ajuta-ne sa ne pastram curati, sa nu ne murdarim gandurile, si apoi viata! Sa nu uitam ca pentru noi a fost platit un pret enorm...si am primit o haina alba....de ce ne-am murdari-o?...chiar merita?....

    ..un verset care m-a urmarit saptamana asta e "Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus!"...si, nu putem primi pacea aceasta daca n-o cerem...daca nu ramanem lipiti de El.

    Pace!

    RăspundețiȘtergere
  13. ...ideea ramane....iubirea adevarata izvoraste de la d-zeu...el ia hotararile pt toti, deoarece el stie ce e mai bine...mai mult e evident ca in societatea romaneasca din ziua de azi se pune accent pe exterior, pe aparenta, si e foarte greu sa gasesti o persoana care sa vada mai mult in tine decat un simplu obiect sexual...asta e lumea si din pacate nimeni nu face nimic ca sa schimbe...

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt atatea intrebari si probleme pe care am vrea sa vi le impartasim, dragi frati si surori mai in varsta. Dar de cele mai multe ori sunteti prea ocupati sa va traiti viata sfanta, sa constatati cu regret si repros la adreasa noastra, tinerii, cat de rau a ajuns lumea din ziua de astazi. :( Sunt sigur ca nu sunt singurul care se simte singur cu problemele pe care le infierati cu atata zel, dar la capitolul practic aveti absene motivate. Stiu ca va aduc o acuza si nu o sa va fie bine, dar... poate e bine sa facem noi primii pasi si sa cerem decat sa asteptam pana cand vom fi prea departe in umbra si prea singuri si rusinati de petele pe care le avem pe noi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Prima dată am rămas puţin şocat de sinceritatea exprimării prin postarea acestei poze. Cred că nu trebuie să mai răspundem la întrebarea ta, ştim cu toţii răspunsul indiferent că unii acceptă sau nu asta. Mă gândeam totuşi în timp ce vroiam să dau "drumul" comentariului la faptul că problema porneşte din inimă şi acolo trebuie să şi o rezolvăm.
    Matei 5:28 Dar Eu vã spun cã oricine se uitã la o femeie, ca s-o pofteascã, a şi preacurvit cu ea în inima lui.

    RăspundețiȘtergere
  16. Surprind cu placere comentariile voastre, sunt provocat sa ma intreb ...de ce celelalte articole nu au primit atatea comentarii,la subiectele scrise despre Evlavie,smerenie, partasie , dragoste de frati,grija de oameni, slujire, caracter...asta arata care este zona noastra de interes.
    Frumoase toate gandurile voastre, am reflectat si meditat la ele.
    Yobediah esti un dragut :"pentru ca ele au devenit unicul scop in viata lor."
    "Un barbat are nevoie de o orbita mult mai mare decat o femeie, are nevoie de o misiune in viata, un scop precis, are nevoie sa isi cunoasca numele si sa stie cine este si pentru ce a fost facut. Brennan Manning spune asa de fain ca cea mai profunda dorinta din inimile noastre este aceea de a forma o uniune (o alianta, sau o lipire) cu Dumnezeu. EL ne-a creat pentru uniunea cu EL insusi, asta este scopul initial al vietilor noastre."
    Domnul sa ne dea putere si sa Il lasam in viata noastra sa faca o diferenta ca sa fim "altfel".
    Asemanatori cu Chipul si Imaginea Fiului Sau in lume.

    Mult har si putere.
    Tarie si Onoare Lui.
    2 Tim 2:22

    RăspundețiȘtergere
  17. Andrei multumesc de verset.
    Domnul sa te binecuvanteze Claudiu in relatia ta cu Eliza. Viorela citesti carti bune,multumesc de ce ne-ai impartasit,Radu trufin multumesc de deschidere si sinceritate, Ioana si Diana sunteti doua surori curpinse de Lucrarea harului Sau, sa luminati in familia voastra.Ma bucur de cresterea voastra in EL. Ada - fi tu schimbarea ce vrei sa o vezi in lume ,ne urechea Gandhi,Multumesc de sfat Eirene, sa avem o transformare din interior spre exterior. Antonia, Domnul sa te apere si ocroteasca. Si multumesc si lui Dostoievsky si Tolstoi care ne amintesc zi de zi ca suntem niste pacatosi pierduti irecuperabili fara Harul lui Dumnezeu.

    Lucrurile de sus si nobile sa va insufleteasca pe toti.

    Filipeni 4:8 " In final fratii mei tot ce este adevarat, tot ce este nobil, tot ce este drept, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de cinstit, orice virtute si orice lauda, acestea sa va preocupe."

    Ramaneti in dragostea Lui.
    Cea care nu se va muta de la voi in veci de veci.
    In veci de veci EL este credincios.
    In veci El e puternic.
    In veci EL este iubitor.
    In veci este Bland.
    In Veci este bun si plin de Adevar.
    In veci El este indurator si sfant.
    In Veci este Dragoste Eterna.
    In veci este iubirea nesfarsita.

    Facand voia Sa, ramanem si noi in veci.
    Vie Imparatia Ta
    Faca-Se Voia Ta in inimile noastre.
    amin

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma bucur sa vad si sa cunosc si viata voastra reala ( TAM-TAM si Yobediah), Tamara si Radu, sunt fericit si binecuvantat ca imi sunteti prieteni care imi colorati viata.

    Un drum senin alaturi de Isus in viata sa aveti.
    pace tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  19. :) MUUULTE BINECUVANTARI!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc Marius.

    Succes divin la Bacalaureat.
    sa ai chef si motivatie buna, determinare sa inveti bine.

    Spor in continuare.
    Te astept la Vox Dei-marti.

    RăspundețiȘtergere
  21. mersi k acum am putut obseva ce a ce nu vroiam sa recunosc k ii asa si stiu ca aproape toata lumea fie baiat fie fata vede o inima intoarsa si in al doilea rand daca te uiti la o fata sau baiat sa nu te uiti la corpul lui/ei si la fata daca e luminata de Dunmezeu .
    si inca o data alex, mersi k ieri mi ai trimis acest subiect ca ma framanta destul de mult .

    RăspundețiȘtergere
  22. ruga ti va ca persoana care va va iesi in cale sa nu iti provoace ochiul si ca persoana care iti va iesi in fata sa fie o persoana care ai putea sa cresti spiritual

    RăspundețiȘtergere
  23. E adevarat ca ne framanta mult acest subiect..ca si tineri care vrem sa vedem cum v-a lucra D-zeu in acest domeniu. Cel mai intelept lucru e sa ne alipim inima de El...ca sa fim calauziti si mai ales INTARITI...''Daca ramaneti in Cuvantul Meu, santeti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi." D-ne da putere sa ramanem in Tine!!....f fain blogg-ul ..chestii care ma intaresc ...slava D-lui pt. El!!

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică