miercuri, 11 iunie 2008

La picioarele Domnului Isus
















1. IERTARE DE PACATE
Luca 7:38 " si statea inapoi langa picioarele lui Isus si plangea. Apoi a inceput sa-I stropeasca picioarele cu lacrimile ei si sa I le stearga cu parul capului ei; le saruta mult si le ungea cu mir".

Cu toate ca fariseul L-a invitat pe Domnul Isus in casa lui, el niciodata nu s-a asezat jos la picioarele Lui. El dorea sa stea cu EL la masa, dar fara sa stea la picioarele Lui. Femeia nu L-a invitat pe Domnul Isus in casa ei( poate nici nu avea casa), dar ea era constienta de cea mai mare problema a ei: pacatul . Ea stia ca avea nevoie ca pacatele sa-i fie iertate. Ea si-a adus pacatul la picioarele Sale.

DOMNUL ISUS ESTE DUMNEZEU , EL IARTA PACATELE !

2. INVATATURA CORECTA
Luca 10:39 " Ea avea o sora numita Maria, care s-a asezat jos la picioarele Domnului si asculta Cuvintele Lui".
Maria stia ca ea trebuie sa invete. Marta a fost cea care L-a invitat pe Domnul Isus in casa ei in Betania, dar Maria a fost cea care s-a asezat jos la picioarele Domnului Isus. Invatarea necesita concentrare. Este adevarat ca nu Maria este cea care L-a invitat pe Domnul Isus, dar ea a luat locul care era cel mai bun pentru ea; la picioarele lui Isus! Este " partea cea buna" ( Luca 10:42).

DOMNUL ISUS ESTE DUMNEZEU , EL ESTE ADEVARUL, NE CUNOASTE SI NE IUBESTE !

3. MANGAIERE
Ioan 11:32 " Cand Maria a ajuns unde era Isus, L-a vazut si s-a aruncat la picioarele Lui si I-a zis" Doamne , daca ai fi fost aici , fratele meu nu ar fi murit".
Maria a experimentat pierderea fratelui ei Lazar. Ea nu s-a concentrat asupra gradinii mormantului, cu toate ca iudeii credeau ca merge acolo. Ea a inteles ca nu poate sa astepte multa mangaiere din partea unor oameni care aveau si ei probleme. Maria a luat locul potrivit : la picioarele Domnului Isus . Numai El este cel care poate sa aduca mangaierea. In locul durerii si al dezamagirii, Domnul Isus aduce Mariei bucuria.

DOMNUL ISUS ESTE DUMNEZEU, EL NE POARTA DE GRIJA IN TOATE ZILELE NOASTRE
(problemele).

4. VIATA COPILULUI
Luca 8:41 " Si iata a venit un om numit Iair, care era un fruntas al sinagogii, El s-a aruncat la picioarele lui Isus si L-a rugat sa vina pana la el acasa" .
Moartea copilului l-a determinat pe Iair sa-L caute pe Isus. Iair L-a gasit si I-a cazut la picioare. El si-a dat seama ca nimeni nu putea sa-i dea viata copilului lui. Iair confirma adevarul -acesta - copiii fara Domnul Isus sunt morti. Mai mult decat dragostea parintilor, aerul pe care il respira, acoperisul de deasupra capului lor, haine si hrana, copiii au nevoie de Domnul Isus. Iair a stiut unde sa mearga cu problema copilului sau mort.

DOMNUL ISUS ESTE DUMNEZEU , EL DORESTE SA DEA VIATA TUTUROR COPIILOR!

5. RECUNOSTINTA
Luca 17:16 " S-a aruncat cu fata la pamant la picioarele lui Isus si I-a multumit' Era samaritean."

Zece leprosi L-au intalnit pe Domnul Isus si fiecare dintre ei a experimentat dragostea lui Dumnezeu. Toti au fost vindecati de lepra si scapati de moarte. Au putut sa se intoarca la viata lor normala. Numai unul dintre ei, un samaritean si-a dat seama cui ar trebui sa-i arate recunostinta. EL s-a intors si a cazut la picioarele lui Isus. Uimitor nu este faptul ca numai unul a venit inapoi, ci ca ceilalti noua nu au venit. Samariteanul a fost innoit de doua ori : fizic si spiritual. Recunostinta a aratat spiritualitatea lui.

DOMNUL ISUS ESTE DUMNEZEU, EL ESTE VREDNIC DE RECUNOSTINTA NOASTRA!

6. VICTORIE ASUPRA FRICII
Apocalipsa 1:17" Cand L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca mort."

Cand apostolul Ioan L-a vazut pe Domnul Isus in slava Lui , i-a fost teama . El Il cunostea pe Domnul Isus, a umblat cu El, L-a auzit invatand pe altii, L-a"atins" . Cand L-a vazut in slava Lui, in ciuda varstei sale inaintate, Ioan a cazut la picioarele Sale! EL stia bine ca Domnul ISus Este CEL DINTAI si CEL de pe urma. El a tacut pentru a-I permite Domnului Isus sa vorbeasca. Apostolul Ioan este un exemplu al unei persoane deosebite, care a trait pentru Domnul Isus. EL a inteles ca cel mai bun loc din lume este la picioarele Domnului ISUS!!!

DOMNUL ISUS ESTE DUMNEZEU, VREDNIC DE TOATA VIATA SI GLORIA NOASTRA !

In His Service

Cel mai sigur loc din lume este la Picioarele Domnului ISus, de a ne lasa invatati de El chiar si in deciziile banale ale vietii, sa il implicam si sa il lasam pe El sa ne ajute in deciziile noastre. Locul cel mai securizat din lume este Prezenta lui Dumnezeu .Asta este cea mai importanta in viata unui om.

Ramai la picioarele lui Isus Christos.- alt loc mai bun in viata aceasta nu exista.
Doamne ajuta.

2 comentarii:

  1. cateodata ma pierd in lumea asta si nu cred ca mai exista oameni ca Tine...Cateodata ma gandesc ca Dumnezeu a uitat de mine...Cateodata numai vad in jur iubirea,speranta...lumea in care traim ma face sa ma pierd.Iti multumesc ca existi...In seara asta mi-ai facut sufletul sa planga de bucurie,TE iubesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumeste lui Isus.
    El m-a invatat sa fac asta.

    Si eu invatat tot de la Dansul.

    Asa cum l-am primit sa si umblam in El." Dupa cum L-ati primit pe Hristos Isus, Domnul asa sa si traiti in El" Coloseni 2:10.

    Eu nu as fi nimic fara harul lui in viata mea. EL ma sustine. El ma sprijineste si El ma apara in aceasta lume.

    Mult har si tie.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică