vineri, 27 noiembrie 2015

Vanzatorii de iluzii





Ne place ca cineva sa ne lustruiasca zilnic idolii nostri. Charles Spurgeon amintea despre predicare ca ea tinde fie "sa te bata cu mana pe umar, fie cauta sa iti intre pe sub piele, fie iti strapunge inima".

Tu din care categorie de oameni faci parte?

Societatea contemporana doreste proslavirea de sine si il scoate pe Dumnezeu din ecuatia moralitatii absolute, a puritatii morale, a adevarului suprem si il inlocuieste cu mici vanzatori de iluzii care promit orice pentru lumea asta de acum si aici.

Adevarurile din Scriptura cu privire la starea ta spirituala uneori sunt usturatoare, dezagreabile, inconveniente. Insa gustate, testate ele confirma faptul ca iti vor binele.

Auzim mii si mii de predici, de seminarii, de prelegeri, de teorii insa in fata adevarului avem doar doua optiuni fie sa ne simtim mereu lezati, jigniti, ofensati si sa ne smiorcaim si alintam toata viata- fie sa ne lasam schimbati, transformati de puterea Cuvantului lui Dumnezeu.


Ideile noastre pot fi meseriase, briliante, extraordinare...dar nici un cuvant de-al nostru nu are potential de crestere uimitor cum are Cuvantul lui Dumnezeu sadit in inima omului. Orice altceva ai pune acolo..nu creste, nu se dezvolta.

Dumnezeu vrea sa imi spuna zilnic despre mizeria si minciuna in care traiesc si dupa care ma ascund. Asta nu il face sa fie teribil sau ingrozitor..ci imi demonstreaza pe pamantul asta ca este singurul care cu adevarat ii pasa de destinul meu vesnic.

Cata vreme ne cocolosim unii pe altii si ne flausam (flatam) cu irealism nu vom putea sa ne dezvoltam sau sa ne maturizam spiritual.

Insa trebuie platit un pret si aici ..si asta se vede prin cantitatea de prieteni pe care ii ai in viata pentru ca te aliniezi dupa adevar, iti construiesti principiile si paradigmele in functie de A(devarul) cu A mare- --Isus Hristos "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata".

Tim Keller imbraca acest gand sub aceasta forma" Vei stii ca ai un Dumnezeu real si nu doar un produs al imaginatiei tale, doar daca Dumnezeul tau poate spune lucruri care te deranjeaza".

Normal ca firii pamantesti i se pare ciudata exprimarea si cerintele exigente ale lui Dumnezeu, vezi acum contextul lumii, cum agendele gay sunt turbate si indreptate inspre familiile sanatoase, vezi activistii Barnevernet care doresc sa indeparteze autoritatea si influenta parintelui in cresterea si educatia copilului, activistii -pro-avort si toti cei care inabusa adevarul lui Dumnezeu ..se vor simti pusi la colt de pretentiile sfinteniei Lui.

SI pe vremea Mantuitorului --audientele plecau dezgustate din preajma cuvantarilor lui Mesia sub motiv ca era un fundamentalist sufocant, "cine poate suporta Invatatura Lui" ...vorbirea lui e prea de tot, asta-i greu de inteles. Asta-i extremist sau legalist!

 Cu toate acestea scopul initial al lui Hristos nu a fost vanarea si pescuirea de membrii in sinagogi si temple, nu era obsedat de goana dupa ucenici, nu a cautat prin piete fani si simpatizanti, nu a predicat Imparatia pentru popularitate, nu a dorit sa atraga privirile oamenilor spre el si nici nu era flamand dupa respectul comunitatii, nu a dorit ca multimi de oameni sa fie impresionati de speachurile sale pozitiviste. Dimpotriva, pe cei cu gandurile si inimile murdare le demasca motivatiile false cu care cautau Imparatia lui Dumnezeu.

Daca i-am interoga azi pe scriitorii VT si NT si daca le-am citi cuvantarile ce le aduceau oamenilor pe multi dintre ei i-am gasi vinovati si prea duri in exprimare, nicidecum niste motanei seeker-friendly.

Daca vrei sa platesti bilet pentru o piesa in care "dumnezeul veacului acesta" te asigura doar ca esti pe un drum bun iti pot spune ca actori vei gasi peste tot, dar daca doresti sa afli adevarul cu privire la Caracterul lui Dumnezeu si adevarul cu privire la viata ta, acestea le vei putea descoperi doar in Scriptura.(Fapte 17:11)

Vezi si "Profetul mincinos este usor de gasit"
Isus vs Dollars 
Paradoxul Adevarului- vestea rea si vestea Buna a Evangheliei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică