duminică, 24 mai 2009

Esti atat cat slujestiAlbert Schweitzer:"Singurii oameni fericiti cu adevarat sunt aceia care au invatat sa slujeasca".
"Slujirea incepe in mintea ta.

Ca sa fii un slujitor este nevoie de o schimbare a mintii,o schimbare a atitudinilor tale.Intotdeauna Dumnezeu este mult mai interesat de motivatia pentru care facem ceva decat de ceea ce facem.Atitudinea conteaza mai mult decat realizarile.

Slujitorii adevarati se gandesc mai mult la altii decat la ei insisi.
Slujitorii isi concentreaza atentia asupra altora,nu asupra persoanei lor.Aceasta este umilinta adevarata:nu a ne desconsidera,ci a ne gandi mai putin la noi insine.Cand incetam sa ne concentram asupra nevoilor noastre,devenim constienti de nevoile din jurul nostru.Slujitorii adevarati nu incearca sa-L foloseasca pe Dumnezeu pentru scopurile lor,ci Ii permit lui Dumnezeu sa-i foloseasca pe ei pentru scopurile Lui.

Slujitorii au o mentalitate de administratori,nu de propietari.
Slujitorii isi amintesc ca Dumnezeu este propietarul tuturor lucrurilor.Materialismul este principala cauza care ii indeparteaza pe cei mai multi oameni de slujire.Modul in care iti administrezi banii afecteaza marimea binecuvantarilor lui Dumnezeu din viata ta.

Slujitorii se gandesc la munca lor,nu la ce fac altii.
Ei nu se compara,nu critica,nu concureaza cu alti slujitori sau lucratori.Ei sunt prea ocupati cu indeplinirea lucrarii pe care le-a incredintat-o Dumnezeu si nu au timp de alte lucruri.Slujitorii adevevarati nu se plang de nedreptate,nu se autocompatimesc si nu au resentimente fata de cei ce nu slujesc.Ei se incred pur si simplu in Dumnezeu si continua sa slujeasca.Slujirea ta pentru Hristos nu va fi niciodata o risipa,indiferent ce vor spune altii.

Slujitorii isi bazeaza identitatea pe Hristos.
Daca vrei sa fii slujitor,trebuie sa-ti gasesti identitatea in Hristos.Numai oamenii care se simt in siguranta pot sluji.Oamenii nesiguri pe ei insisi sunt preocupati intotdeauna de modul in care sunt priviti de ceilalti.Henri Nouwen a spus:.Cand iti bazezi valoarea si identitatea pe relatia ta cu Hristos,esti eliberat de asteptarile altora,si asta iti permite sa le slujesti cu adevarat in cel mai bun mod posibil.

Slijitorii considera slujirea drept oportunitate,nu obligatie.
Ei se bucura sa-i ajute pe oameni,sa implineasca nevoi si sa slujeasca.Ei slujesc Domnului cu bucurie.De ce?Pentru ca Il iubesc pe Domnul,sunt recunoscatori pentru harul Sau,stiu ca slujirea este nivelul cel mai inalt de folosire a vietii si stiu ca Dumnezeu a promis o rasplata.

din "Viata condusa de scopuri"

4 comentarii:

 1. "Cei mai mulţi oameni nu vin la Christos ca reacţie imediată la o predică pe care o aud într-o sală plină de oameni. Ei vin la Christos din cauza influenţei unei persoane care trăieşte pentru Gloria lui ISus şi în care efectiv il vezi pe Christos ca Domn, Mire,Iubit,Rege,Stăpân,Prieten şi Mântuitor."

  Foarte adevarat subtitlul blogului tau!

  RăspundețiȘtergere
 2. Trebuie sa recunosc ca acest gand initial apartine lui John MacArthur. "Cei mai mulţi oameni nu vin la Christos ca reacţie imediată la o predică pe care o aud într-o sală plină de oameni. Ei vin la Christos din cauza influenţei unei persoane care trăieşte pentru Isus"...iar restul este umila mea completare "şi în care efectiv il vezi pe Christos ca Domn,Mire,Iubit,Rege,Stăpân,Prieten şi Mântuitor.".

  Ma bucur ca iti place si tie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu vreau sa spun ca ceea ce este scris in acest articol este gresit, dar ar trebui sa te uiti la flimuletele de mai jos cu privire la Rick Warren.

  http://www.youtube.com/watch?v=nI9EzMWZoag

  http://www.youtube.com/watch?v=bYIWSyMrhRA

  RăspundețiȘtergere
 4. Acum cativa ani am studiat cu un grup de tineri "viata condusa de scopuri" si pot spune ca la aceea vreme teologia lui era indreptata in Cuvant si neclintita din Evanghelie si vietile multora dintre baieti si fete s-a schimbat.

  Cunosc actual deviantele lui Rick Waren, dar nu ii pot anula si abandona Cuvantul biblic sau teologica corecta pana la un anumit punct.

  Multumesc de observatie si atentionare frate. Nu doresc sa ascult de alte soapte, glasuri decat de Vocea Mantuitorului Isus.

  RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?