miercuri, 22 aprilie 2009

Cum ne-am pregatit de Pasti?


"L-ati auzit pe Petru sau pe Pavel spunand ca se pregatesc de invierea lui Isus, ca o anumita zi din viata lor o dedica pentru asta ? I-ati auzit pe apostoli spunand lucrurile acestea? Oamenii acestia Il sarbatoreau pe Isus in fiecare zi, sarbatorirea lui Isus era la fel de importanta pentru ei ca si respiratia, ei nu respirau doar de Pasti si Craciun, de fapt nici nu isi puneau problema de a sarbatorii in felul in care o facem noi. Oare cine o fi inventat stilul acesta de sarbatoare ? Poate imi spune si mie cineva cand au inceput oamenii sa sarbatoreasca Pastele in forma in care e acuma. Singura sarbatoare pe care ne spune Noul Testament sa o sarbatorim, este cina Domnului, atat. Aceasta a fost singura cerinta a lui Isus.

Crede-ti ca daca lui Isus i s-ar fi parut important si benefic ca noi sa sarbatorim Craciunul si Pastele in felul in care s-a perpetuat de-a lungul anilor, nu ne-ar fi spus? Daca pentru Isus ar fi fost atat de important sarbatorirea acestor evenimente doar intr-o zi anume, ne-ar fi spus macar ceva cu privire la acest aspect si daca ar fi uitat sa mentioneze, ar fi transmis ucenicilor si i-am fi auzit macar odata pregatindu-se de Pasti si de Craciun sau sarbatorind . Dar nimic. Si tot stau si ma intreb cum s-a ajuns la ce s-a ajuns, cine a venit cu ideea…. ? Sunt inventii pur omenesti. Cred ca Dumnezeu este la fel de stresat ca unii dintre noi cand ne pregatim de sarbatoarea invierii Lui, cred ca are asa o strangere puternica de inima, la gandul ca iar copii Lui o iau razna si au impresia ca a se pregati sa fie sfinti si buni doar o de Pasti si Craciun , reprezinta idealul in viata.

Ce facem in rest, fratilor ?? Cu ce ne ocupam in intervalul dintre Craciun si Pasti? Pentru ce ne pregatim in restul zilelor ? Ce sistem e asta ? Ce stil de viata e asta, in care meditam profund doar de Pasti ca Isus a murit pentru noi, in care nu stim ce inseamna de fapt moartea si invierea Lui practic, dar noi ne pregatim de sarbatoare, nu stim sa ne exercitam autoritatea pe care o avem in urma jertfei lui Isus, dar noi ne pregatim de sarbatoare, habar nu avem ce inseamna ca Isus a invins moartea si ne-a dat noua autoritatea de a calca peste toata puterea diavolului.

Uita-te in Faptele Apostolilor ce inseamna rezultatul mortii si invierii lui Isus si apoi uita-te in jur. Dar noi sarbatorim, ei saracii au fost de rasul lumii nici Pastele nu il sarbatoreau, puteau macar atat, doar erau crestini. Stii, Isus, moartea, crucea, rastignirea si invierea, trebuie sarbatorite, ca asa ni se pare noua, intr-o anume zi. Pentru ei rastignirea si invierea lui Isus era un stil de viata si de aceea se intorceau la Dumnezeu atatia oameni si cred ca spitalele erau goale de cate vindecari aveau loc prin puterea Duhului Sfant.

Eu nu ma pregatesc in nici un fel de Pasti sau de Craciun, nu am nici o strafulgerare cu privire la sarbatorile astea, vreau sa ma pregatesc in fiecare zi ca sa umblu in ascultare de El, sa pot sa Ii aud glasul, sa invat sa mor fata de mine in fiecare zi si sa traiesc dar nu eu, ci Hristos in mine. Nu e usor , dar e posibil."

Pentru intregul articol intrati aici, Roseinthedesert

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?