vineri, 13 februarie 2009

The Power of God or Modern Apologetics



Puterea lui Dumnezeu sau Apologetica Modernă
1 Cât despre mine, fratilor, când am venit la voi, n-am venit să vă vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau inţelepciune strălucită.
2 Căci n-am avut de gând să ştiu intre voi altceva decât pe Isus Hristos şi pe El răstignit.
3 Eu insumi, când am venit in mijlocul vostru, am fost slab, fricos şi plin de cutremur.
4 şi invăţătura şi propovăduirea mea nu stăteau in vorbirile induplecătoare ale inţelepciunii, ci intr-o dovadă dată de Duhul şi de putere,
5 pentruca credinţa voastră să fie intemeiată nu pe inţelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu. 1 Corinteni 2:1-5 (intelepciunea oamenilor vs Puterea lui Dumnezeu).
Un alt frate Pavel...al vremurilor noastre.
Aici puteti asculta acest mesaj : The Power of God or Modern Apologetics
TEORIA FARA PRACTICA E ø (barat, nul,degeaba)

"In starea actuala, lumea si viata intreaga sunt bolnave. Daca as fi medic si as fi intrebat ce sfaturi as putea sa dau , as raspunde:
Faceti liniste , faceti pe oameni sa taca, in aceste conditii Cuvantul lui Dumnezeu nu poate fi auzit. Si daca folosind mijloace zgomotoase striga destul de puternic ca sa fi auzit chiar si in zgomot, acesta nu mai este cuvantul lui Dumnezeu. Deci faceti liniste”.Søren Kierkegaard








Nu ştiu cât de legal este să mă folosesc de un citat dintr-o carte a lui Kierkegaard, dar nu cred că pot exprima in cuvinte puţine ceea ce a surprins marele gânditor ( care avea supranumele de " Spionul lui Dumnezeu" ) in legătură cu SUPRASATURAŢIA la care s-a ajuns in ce priveşte PREDICAREA, FILOSOFAREA SI EXPLICAREA, mai nou APĂRAREA (apologetica) CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU.

Subiectul este foarte vast! Suprasaturaţia este pentru mulţi creştini ca o compensare a lipsei trăirii unei vieţi practice. Insă este o falsă inţelegere ( sau încredere) că a deţine informaţii despre Dumnezeu iţi asigură un statut privilegiat.

A.W.Tozer afirma :
"nu există nimic mai des intâlnit decât suflete care sunt desăvârşite şi sfinte in teorie"
Si aşa este. Oamenii care se considera in ochii lor foarte "dotaţi" aceştia strică cel mai mult in economia Impărătiei şi Lucrării lui Dumnezeu. "Specialiştii in Lege, in Dogmă, in Hermeneutică care nu mai văd nimic mai presus de ei inşişi". Care se văd pe ei, şi doar ATÂT, viaţa lor nu este nimic mai mult decât EI INŞIŞI! Sunt excitaţi la auzirea propriilor lor voci la anvoane, sunt uimiţi de propriile lor descoperiri şi argumente, şi teologii ...dar uită Numele, Caracterul, Persoana si Inima lui Dumnezeu, nu se mai bazeaza pe puterea Transformatoare A Duhului sfant. Au inceput să iubească lucrarea şi au uitat în alergarea lor intimitatea şi părtăşia cu Insuşi Domnul Dumnezeu.


Ooo, cât tupeu, câtă aroganţă şi mândrie, câtă nechibzuinţă şi neputinţă spirituală. "Pui de năpârci" ar spune Ioan Botezatorul ,dacă ar veni azi printre noi. Dumnezeu nu are nevoie de ajutorul şi explicaţiile noastre ştiinţifice, noi insă avem nevoie disperată de Dumnezeu in vieţile noastre. EL se descurcă şi fără noi. Noi trăim pentru El, nu El pentru noi. Noi suntem dependenţi de El, nu El de noi. Evanghelia a fost creata pentru Slava lui Dumnezeu, prima dată, nu pentru nevoile umane. Pentru că Domnul meu nu işi imparte Slava, Priceperea, Inţelepciunea cu nimeni. Evanghelia nu a fost creată pentru plata păcatelor oamenilor, ci ea(intâi) a fost Creată pentru Gloria lui Dumnezeu. Apoi ..:) noi am beneficiat de Mila şi Indurarea Tatălui Iubitor.

Este o mare inşelare.
De fapt Biserica ( prezbiterii, păstorii, invăţătorii, preotii, apologeţii) sunt depăşiţi de succesiunea evenimentelor, de ştiinţă, de viteza de circulaţie a informaţiei, de schimbarea rapidă de mentalitate a societătii materialiste-carnale.
















In loc să ne oprim să facem o analiză REALĂ a stării creştinilor şi chiar a noastră inşine, ne blindăm casa şi mintea cu teorii, cu arhive, cu concepţii despre lume, cu dovezi imbatabile, cu materiale creştine scrise, audio, video, cărţi, cd despre DUMNEZEU trăind marea amăgire că dacă le avem şi le ştim (insuşim versetele,informaţia) e destul pentru a ne mântui ( sau pentru a fi mântuiti).

" ,,Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu "

Intre " a şti" şi "a cunoaste" este mare diferenţă.
Pentru a şti nu e nevoie decât să dai dublu-click.
Pentru a cunoaşte e nevoie să te opreşti !

Lucru aproape imposibil în ritmul de azi. Uneori El ne trage de mână să ne oprim. Să invăţăm acest mijloc de comunicare mai puţin placut...ne va fi de folos."


Să nu cunoaştem doar Invăţătura Domnului ci pe Domnul Invăţăturii, nu doar să avem in posesie( cunoştinţe, versete, principii, dogme, teorii, dovezi, doctrine, invăţături, concepte, paradigme, definiţii biblice,) ci să il cunoaştem personal pe Cel care este Pâinea şi Cuvântul vieţii. Inceputul şi sfârşitul . Autorul mântuirii noastre. Fiul lui Dumnezeu, ISUS CHRISTOS Domnul şi Stăpânul nostru.

Cuvântul lui Dumnezeu ne spune :"Dar Cunoştinţa îngâmfă, pe când dragostea zideşte"
1 Corinteni 8:2.
Să citim Scriptura noi inşine. Dumnezeu nu a intenţionat să ofere omului un Cuvânt greoi, inaccesibil, de nedescrifat, incriptat, tainic, dificil. Dimpotrivă a scris-o aşa de simplu incât orice om poate ajunge la Ascultarea Credinţei, dacă primeşte Duh de sus în descoperirea Voii şi Gândului lui Dumnezeu.
Vă indemn să il descoperiţi pe Cristosul original din Scriptură, nu din personalitatea şi dorinţele oamenilor, din imaginaţia şi inchipuirea lor, după gândirea lor condusă de pofte, interese, după viaţa păcătoasă, după modul de trai al oamenilor influenţat de societatea materialistă şi plină de păcat.

Multă apologetică care nu valorează nimic.Paul Washer
Spune in acest video.
La vedere e"fancy",drăguţă, impresionează, dar nu are substantă, viaţă, putere, dragoste din El.
Nu transformă şi nu schimbă viaţa unui om. Doar Puterea Transformătoare a lui Dumnezeu şi credinţa în Domnul Isus Christos poate produce o viata regenerată spiritual, cu ajutorul Duhului Sfânt.

The Bible is all we need for life - it is completely sufficient! .



Scriptura este suficientă pentru a ne învăţa cum să trăim în familie,in Biserică, in societate. Sociologia, Antropologia, Apologetica, Psihologia, Etica au inceput să fie influenţate de "experţii sociali", care sunt conduşi şi călăuziţi de duhul lumii şi nu de "duhul lui Christos".
Ştiinţele sociale au fost inventate pentru a lupta impotriva Cuvântului lui Dumnezeu.
Avem nevoie de barbaţi care să-şi deschidă Biblia şi să spună " Care este Voia ta Doamne?".
Oameni care să raspundă oricărui gând care nu este rob ascultarii de Christos prin cuvântul "este scris".
Doamne ajută-ne să păstrăm dragostea pentru Tine, in toate lucrurile pe care le facem.
Pentru Onoarea, Numele si Slava Ta.

5 comentarii:

  1. adevarul e ca s-a ajuns la "inlocuitoare" ale Cuvantului lui Dumnezeu..crestinii asteapta totul de-a gata..asculta predici..citesc fel si fel de doctrine..nu zic ca e rau dar daca nu exista acel timp personal cu Domnul si Mantuitorul nostru..nu facem decat sa ne amagim..Scriptura este de ajuns:)..iar relatia personala cu El extrem de importanta.E atata superficialitate..dragoste asa de mica:(Doamne ai mila de noi!!Sa ne ajute Dumnezeu sa VEGHEM mereu,sa ramanem langa El mai ales acum..cand suntem asa aproape de venirea Lui!:)Fii binecuvantat!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. DOMNUL MEU = BAZA VIETII MELE...celelalte lucruri sunt doar COMPLEMENTARII.

    Cred ca doar atunci cand iti dai seama ce INSEAMNA DUMNEZEU PENTRU TINE, iti dai seama incotro va merge viata ta!
    Si dau slava Domnului pentru ca imi mai pune "piedica" ca sa ma intorc si sa iau seama incotro ma indrept, si care sunt lucrurile care ma preocupa! Domnul nu ESTE 1 Prioritate...in viata mea. EL ESTE TEMELIA VIETII MELE! Fara El nici o prioritate nu are NICI O VALOARE!

    Eu zic sa renuntam sa fim acei "Crestini atotputernici" si sa IL LASAM PE EL SA NE ARETE CE ESTE ATOTPUTERNICIA!

    IOAN 6:22-59

    AMIN Pace tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mihai
    Sa avem grija sa nu ajungem noi niste "consumatori de conserve".
    EL sa ne ajute sa veghem. Putem totul in Christos care ne intareste.
    Sa iubim, asteptam si grabim venirea Lui Isus.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic si sa nu veneram "crestinii puternici" sa fim indragostiti in primul rand de Domnul ISus.

    Multumesc de versete Sendy.
    Suntem Paziti de Sangele lui Isus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce ma distreaza este ca picati fara sa vreti (poate) in capcana fatarniciei... vorbiti despre "consumatori de conserve" si despre ganduri proprii cu privire la Dumnezeu, dar va dovediti "consumatori de conserve" citand din gandurile altor oameni...:))))))))))))
    Fiecare este produsul a ce citeste...si din pacate putini recunosc asta!

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică