luni, 1 iunie 2009

Fotbalul sau Christos, pornografia sau Isus?



Neocalvinismul patrunde in Romania?
O frica si o frustrare a evanghelicilor vaduviti de puterea cunoasterii lui Dumnezeu.
O dovada vie, ascultati acest mesaj.
A fost real, care este parerea ta?

Problema nu este aparita HyperCalvinismului in Romania, a Neocalvinismului, ci a micimii noastre, a marunteniei noastre in a trai pentru Slava si Gloria lui Christos, in a avea teologia in minte si oamenii in inima sa ii iubim si slujim practic, sa uram pacatul la cel mai serios nivel, sa nu ne complacem in "valorile lumii" ( 1 Ioan 2:15-17, Romani 12:1-2).

Problema nu este calvinismul ce patrunde in Romania ci lipsa unei pasiuni pentru Dumnezeu, lipsa unei trairi constante, lipsa statorniciei in dragoste, lipsa nasterii din nou a membrilor din comitetele bisericilor, lipsa bucuriei in Duhul Sfant la inchinare, lipsa cunoasterii predicilor lui Isus Christos din Evanghelii, lipsa increderii intr-o Persoana - nu intr-o dogma sau traditie, lipsa legaturii fratesti autentice, lipsa capacitatii de a spune Nu pacatului cand toti din jur spun DA, lipsa foamei si insetarii dupa neprihanire, lipsa dedicarii totale pe bratele lui Dumnezeu, lipsa puterii si evlaviei din vietile noastre anemice si constipate spiritual dar incarcate de informatii si argumente apologetice.

“Daca Dumnezeu te iubeste, ce ar putea sa iti daruiasca? Ar trebui sa iti daruiasca ceea ce este cel mai bun lucru pentru tine. Cel mai bun lucru din Univers este Dumnezeu. Daca ti-ar da toata sanatatea, cea mai buna slujba, cel mai bun sot, cel mai bun computer, cea mai buna vacanta, cel mai mare succes in orice domeniu, si totusi sa se retina pe El insusi, atunci El te-ar ura. Si daca El ti-L da pe El, pe Dumnezeu, si nimic pe deasupra, El te iubeste la infinit.” John Piper

8 comentarii:

  1. Alexandru,

    Imi pare rau sa vad cum extrapolezi nepermis de la o mica discutie pe un alt blog.

    Se poate sa gresesc, insa mi se pare ca nu e prima data cand scrii posturi reactive, la ce am scris eu altundeva.

    Cel mai trist este insa urmatoarea afirmatie "o frica si o frustrare a evanghelicilor vaduviti de puterea cunoasterii lui Dumnezeu".

    Este clar spre cine este indreptat veninul acestei afirmatii. Si a fost deajuns doar sa amintesc de neocalivinisti pe blogul Trezire Spirituala. Nici macar nu am avut vreo remarca derogatorie, nerespectuasa, din care sa se traga concluzia ca mi-ar fi frica sau as fi frustrat (dimopotriva, am tot respectul pentru Driscoll si Mohler, at least).

    Sa mai adaug doar ca sugestia ta deloc voalata este ca "evanghelicii frustrati de patrunderea neocalvinismului in Romania" sunt vaduviti de puterea lui Dumnezeu. Desigur, eu fiind cel care am amintit despre neocalvinisti, e clar la cine te referi, printre randuri, pentru cine stie contextul.

    Sa mai spun ca sugestia ta este o ofensa in primul rand Duhului si apoi mie? Cine indrazneste sa declare vaduvirea de catre Dumnezeu a prezentei Sale pentru o persoana?

    RăspundețiȘtergere
  2. Duhul Sfant m-a calauzit sa am ura fata de aceasta atitudine:)

    Asa ca nu o sa imi cer eu niciodata iertare sau scuze pentru ce am scris in acest articol, daca cineva se va simti ofensat, jignit, daramat,lezat,palit,zdrobit,deranjat.

    Cunosc febra asta si epidemia asta la nivel national, nu stiam ca ti-o atribui tu imbolnavirea.
    Eu nu am atacat persoana ta, ci am atacat o PROBLEMA.
    Nu am lovit in tine.Nici nu te cunosc.

    Evaluarea corecta a fiecarui om ii revine lui Dumnezeu, nu tie. S-au terminat posturile de Vladimir Pustan, si acum a-ti inceput cu John Piper, si neocalvinistii?
    Sa fim seriosi.
    Hai sa ne comparam noi viata fata de Isus Christos, si vom vedea daca suntem aproape de credinta, de adevar,de scriptura,si de semnificatia dorita de Dumnezeu.
    Eu unul recunosc, uneori simt esec, faliment spiritual cand ma apropii de ISus din Scripturi.

    Pot sa spun doar atat ca "mantuirea apartine Domnului"- Lui:)
    In totalitate.
    Nu Uniunii.
    Nici ecumenistilor.
    Nu Evanghelicilor, nici pastorilor.

    Lucrarea de mantuire este in exclusivitate opera si Harul lui Dumnezeu.
    Singurului Dumnezeu Adevarat al Scripturii, nu al traditiilor omenesti sau filosofiilor perimate.

    Iti doresc sa iti pui toata increderea si nadejdea in Dumnezeu. Cel care iti ofera zi de zi si vointa si infaptuirea. Aceluia care Lucreaza in inima omului.
    Lucreaza daca ILlasi.
    Lucreaza daca IL cunosti personal.
    Lucreaza daca IL iubesti.
    Lucreaza daca Ii iubesti pe oameni.
    Lucreaza daca te dai la o parte,cedezi, renunti.
    Lucreaza daca IL inalti pe El in toate.
    Lucreaza daca IL recunosti ca Atotputernic Salvator si Mantuitor.
    Lucreaza daca Ii permiti lui Isus sa isi aseze Caracterul Sau in locul caracterului tau murdar, depravat, pervers,bolnav, pagan ..cum de altfel a fost si al meu din cale afara de pacatos.
    Lucreaza daca te lasi folosit de Puterea Sa si calauzirea Duhului sau Sfant.

    Nu poti iubi pe cineva pe care nu il cunosti.:) Dupa ce il cunosti pe Isus Christos din Scripturi si ai avut o intalnire personala in aceasta viata cu El, incepi sa il iubesti tot mai mult, tot mai mult.

    Domnul sa iti fie desfatarea si azi in tot ceea ce faci.
    Te salut Vasile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt perplex. Dupa ce ma iei peste picior cu "s-au terminat posturile cu Pustan ..." la sfarsit imi trimiti o crestineasca binecuvantare. Ba chiar ma saluti cu prenumele, desi "nu ma cunosti".

    Dar daca Duhul Sfant te-a calauzit sa ai ura si sa nu-ti ceri niciodata iertare pentru ce ai scris, ma las pagubas.

    Imi voi lasa sacul cu acreala pe deal, si voi merge mai departe.

    Trebuia sa intuiesc ca nu mi-ai iertat episodul cu Paul Washer si fundamentalismul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se cuvine deci sa-mi cer iertare pentru samanta de amaraciune ce e posibil sa ti-o fi sadit in suflet dupa episodul "Paul Washer si fundamentalismul evanghelic sufocant".

    Revin deci si spun:

    Nu mi-e frica de patrunderea (neo)calivnistilor in Romania.
    Mi-e frica de calvinistii cu putin har (ah, atat de important e harul pentru ei) fata de fratii lor poate mai putin calvinisti.

    Nu ma deranjeaza predicarea Scripturii.
    Ma deranjeaza absolutizarea si limitarea predicarii la anumite forme, favorizare de o anumita traditiei.

    Nu cred in puterea mantuitoare a apologeticii, intelectului, ratiunii, vointei.
    Cred ca sunt daruri ale lui Dumnezeu ce ne ajuta sa "bajbaim" dupa El, si, cu voia si nu fara chemarea Lui, sa-L si gasim.

    Nu am necaz impotriva lui Paul Washer.
    Am necaz impotriva unor afirmatii si atitudini specifice pe care le consider daunatoare.

    Nu doresc sa traiesc cu povara resentimentelor, si nici altii sa le dupa pe cele ce fara sa vream le-as fi putut semana.
    Doresc sa dialogam in spiritul fraternitatii in Cristos.

    Nu sunt anti-calvinist si nici pro-arminian.
    Caut sa imi lucrez mantuirea cu frica si cutremur, nu ca un lucru de apucat.

    Schipatand uneori, mergand drept alteori, cu fata spre Noul Ierusalim, lasand in urma ce e vechi,
    Vasile Tomoiaga.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vasile,
    Iti doresc un drum senin in viata alaturi de Isus.
    Doresc sa colaborez si comunic si eu pe aceleasi coordonate, in calitate de frati cu Christos Domnul.

    Eu am ascultat multe mesaje si predici de el (P.W.) si altii( asta nu inseamna ca sunt indoctrinat), dar poate eu ca om, eu ca structura interna nu m-am regasit in "Valorile de predicatori autohtoni".
    Il apreciez pe Pustan, Luigi Mitoi, Nelu Brie, Cornel Marcu, Cristian Barbosu, din tara sau Daniel Chiu, Daniel Branzei,Richard Wurmbandt,..dar pentru inima mea Domnul mi-a vorbit foarte mult prin textele din Scriptura folosite in predici de paul washer.
    Ascult audio si predicile lui Tozer, sau Lloyd-Jones care era impotriva Intelectualismului formal.
    Eu nu depind de ei in viata ci de Mantuitorul meu Isus.
    Sincer,Vasile si onest iti spun m-am abtinut de a face comentarii cand ai scris despre fundamentalismul sufocant pentru ca nu este asa.
    Inseamna ca toti marii oameni ai lui Dumnezeu ar fi sufocanti, fanatici,extremisti, manipulatori, fundamentalisti,deranjanti pentru noi azi daca ar fi in viata.

    La fel si in cazul vietii mele, doresc sa veghez, sa ma lupt, sa construiesc, sa lucrez, sa alerg cu bucurie la lucrarea la care sunt chemat de El dar sa am si o atitudine potrivita fiind ancorat stabil in Adevarul sfintelor Scripturi in slujba Christosului cel Rastignit,Viu si Inaltat. Aceasta a fost si dorinta lui Pavel " caci nu doresc sa stiu nimic altceva intre voi decat pe Isus Christos si pe El rastignit" sau " Caci noi propovaduim pe Christos cel rastignit".

    Cat despre mine iti marturisesc ca nu am de ce sa te iert pentru postul acela al tau. Nu mi-ai gresit mie cu nimic. Vei da socoteala inaintea lui Dumnezeu fata de fii Lui deoarece evaluarea, cantarirea si greutatea corecta o va face Dumnezeu.

    Te inteleg si pe tine, ai dreptul sa verifici, sa testezi,sa analizezi, sa judeci intelept, sa apelezi la discernamant spiritual. Exista o carte foarte faina pe nume " Cine esti tu ca sa judeci "? de Erwin Lutzer care ne indeamna sa fim atenti la cei care "propovaduiesc" Cuvantul lui Dumnezeu.

    Atitudinea mea insa mi-am alimentat-o si hranit-o din Scriptura, de aceea nu am comentat si m-am abtinut sa scriu ceva impotriva fundamentalismului sufocant evanghelic.
    Doamne ajuta Romania sa fie "sufocata" de o adevarata Evanghelie care sa ii determine pe oameni sa nu mai suporte fatarnicia, mandria, aroganta, autosuficienta si pacatul mai direct spus.
    Doar ca Evanghelia autentica a lui Dumnezeu nu va declansa un astfel de proces, ci se va manifesta prin eliberare, vindecare, zidire iar ca scop final , mantuirea fiecaruia care crede in ea, implicit in Lucrarea Fiului Sau de la Cruce.

    Doresc sa repet fara sa fiu "agresiv-fermecator" sau "violent-cuceritor", in a iti spune ca nu am de ce sa te iert pentru ca nu mi-ai gresit mie cu absolut nimic in lucrarea ta "fundamentalismul sufocant evanghelic".

    Din El prin El si pentru El sunt toate lucrurile.
    A lui sa fie Slava in veci.

    Domnul sa te binecuvanteze si pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu doresc sa am suprematie fata de tine, dar daca doresti sa te simti eliberat iti spun ca nu am avut amaraciune, pentru ca Duhul Sfant si Domnul Dumnezeu nu m-a lasat sa persist in aceasta stare.

    El nu lasa ca "agentii" si "hotii" celui rau sa imi fure bucuria mantuirii.
    Chiar imi impun o disciplina in a te respecta.
    Nici eu nu am nimic fata de apologetica, am fata de cei care o studiaza fara a fi nascuti din nou, care promoveaza idei despre Dumnezeu, fara revelatie de sus, prin studierea si aprecierii Cuvantului lui Dumnezeu ca fiind suficient ca si baza pentru Cunoastere,Salvare si Mantuire.

    Sunt un proaspat absolvent RISE,acum student ITB la distanta,am citit si eu sute de volume de carti, dar asta nu imi da dreptul sa fiu infatuat, infumurat, arogant, centrat pe sine, sau unidirectional.

    Pilat a intrebat:" Ce este adevarul"? Cine nu cunoaste raspunsul la aceasta intrebare, nu are nici o baza sa afirme ce este adevarat! ( fie descoperiri legate de datarea pamantului, sau informatii cu privire la supa primordiala, teoriile Big-Bangului, sau conceptiile ateilor sau evolutionismului) ..atata timp cat nu a facut cunostinta ( nu s-a intalnit practic cu Fiul lui Dumnezeu) in aceasta viata.

    Cum sa imi vorbeasca cineva despre "adevar" cand lui nu ii comunica nimic Duhul si Persoana Adevarului?

    Alexandru

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place mult acest text din Scriptura.
    Dumnezeu spune la 1 Corinteni 3:10-15

    10. Dupa harul lui Dumnezeu, care mi-a fost dat, eu, ca un mester-zidar intelept, am pus temelia, si un altul cladeste deasupra. Dar fiecare sa ia bine seama cum cladeste deasupra.
    11. Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa, si care este Isus Hristos.
    12. Iar daca cladeste cineva pe aceasta temelie, aur, argint, pietre scumpe, lemn, fan, trestie,
    13. lucrarea fiecaruia va fi data pe fata: ziua Domnului o va face cunoscut, caci se va descoperi in foc. Si focul va dovedi cum este lucrarea fiecaruia.
    14. Daca lucrarea zidita de cineva pe temelia aceea, ramane in picioare, el va primi o rasplata.
    15. Daca lucrarea lui va fi arsa, isi va pierde rasplata. Cat despre el, va fi mantuit, dar ca prin foc.

    Am sa scriu si traducerea din Liga Bibliei pe care cu respect si atentie te rog sa o citesti"
    10"Dupa Harul lui Dumnezeu care mi-a fost dat, eu, ca un maistru zidar intelept, am pus temelia si un altul cladeste deasupra.
    Dar FIECARE sa fie atent cum cladeste deasupra.

    11. Caci nimeni nu poate sa puna alta temelie decat cea care a fost pusa si care este Isus Christos.
    12. Daca cineva cladeste pe aceasta temelie, aur, argint, pietre scumpe, lemn, fan, paie.
    13. lucrarea fiecaruia va fi dezvaluita; ziua Domnului o va face cunoscuta, caci va fi descoperita prin foc. Si focul va incerca lucrarea fiecaruia.
    14. Daca lucrarea zidita de cineva rezista, el va primi o rasplata.
    15 Daca lucrarea cuiva va fi arsa, isi va pierde rasplata. Totusi , el va fi mantuit dar ca prin foc. ( 1 corinteni 3:10-15).

    Eu ma rog zilnic pentru slujitorii Lui devotati. As putea sa scriu si eu posturi de gen " la cate persoane a spus X,Y despre Christos"?...sau sa ma iau de boschetii, tufele, crengile, turturii, si gropile ce le pozeaza si le publica in blogul lui?

    Dar asta este responsabilitatea mea?
    asta este chemarea mea sa depistez rautate in altii? asta este vocatia mea?
    Nicidecum Nu.
    Absolut NU!
    Solutie exclusa din viata mea.
    Nu am voie si nici lui Isus nu i-ar place sa fac asa ceva.

    EL este judecatorul.
    El este Rasplatitorul.
    El este cel care Cantareste si Evalueaza corect o inima a unui om.
    IAr in text am vazut ca si lucrarea fiecaruia va trece de testul lui Dumnezeu.

    Intrebarea care mi-o pun eu mereu este..
    Doamne eu cum sunt cantarit de tine?
    Doamne Tu ce parere ai despre viata mea, trairea mea, umblarea mea?

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru explicatii.

    Nu stiu cum este ca fiecare suntem unici, nu doar in infatisare ci si in detaliile cu privire la cum intelege Scriptura si lucrarea lui Dumnezeu.

    Eu de exemplu am o convingere din ce in ce mai puternica ca daca nu ne directionam atent si calculat critica ea va rasufla in cele mai neasteptate, dureroase si penibile moduri. Exista sfinti care traiesc spunand doar lucruri bune despre oricine, ca batranica aia care a avut un cuvant bun si despre Diavol (e tot timpul la lucru). Eu nu sunt printre aceia. Consider ca in Trupul lui Cristos este loc de corectare, in diferite forme si feluri. Ba chiar e poruncita uneori. Pentru ca trupul acesta nu este sanatos complet niciodata, ba chiar nici noi insine nu suntem, deci chiar noi avem nevoie de corectii. E drept ca rar imi cinvine critica, si eul se revolta sa-mi fie atinsa "sfintenia", dar ce sa facem. Asa ne mai si smerim.

    Teza mea este deci ca corectarea, sau critica, are locul ei. Nu oricine poate si trebuie si stie sa o faca.

    Apoi, e diversitatea chemarilor. Am citit si eu AW Tozer, si cunoasc acel duh. Ar trebui sa il caut mai des, poate.

    In rest, sa fim sanatosi, si luminati.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică